Duben
ohodnotit

Romeo a Julie na konci listopadu [TV film]

Žánr:
Rok:
1971
Délka:
85 minut
Premiéra v ČR:
23.6.1972
„Osudové setkání dvou osamělých lidí.“

Obsah filmu Romeo a Julie na konci listopadu

 
Vdovec ing. Pluhař žije uprostřed své rodiny, ale chybí mu citový vztah. Marie, také vdova, která má syna v káznici, jde místo sestry na schůzku na inzerát a osud tak svede dohromady dva dobré lidi, kteří potřebují pochopení. Přestože rodiny ing. Pluhaře tatínkovu novu známost nepřijímá a Marii zase odrazuje její sestra, překonávají oba tyto komplikace a vychutnávají si své štěstí. Společně poznávají, že člověk se nemá vracet k planému lítostivému vzpomínání, ale až do poslední chvíle života má s nadějemi a kurážnou podnikavostí hledět vpřed.

V hlavních rolích ´listopadové´ romance vynikající Dana Medřická a Karel Höger.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Československá televize Praha, ČT Praha
 
 
Typ:
[TV film]
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Romeo a Julie na konci listopadu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2021
Vynikající televizní film a podle mého   skromného mínění vůbec nejlepší práce   režiséra Jaroslava Balíka. Emočně hodně   silný příběh plný melancholických tónů,   který ani po pěti dekádæch neztrácí svou   sdělnost. Prvotřídní herecká sestava pod   vedením Karla Högera a Dany Medřické   uspořádala opravdový galakoncert, ktery by   dnešním "hereckým celebritám" měli   pouštět každý den před spaním. Třeba by   aspoň někdo z nich NĚCO pochopil.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2012
Domnívám se ,že toto je televizní film pro   všechny generace.Každý z nás zestárne a bude   se ptát, co dál se životem.Použiji-li hlášku   " nastavil na zrcadlo ", co nás čeká.   Film je hereckým koncertem těchto ikon českého   divadla a jej jen dobře, že ho můžeme znovu   objevovat. Opravdu krásný příběh.
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2010
Velký herecký koncert herců, Dany Medřické a   Karla Högra, nemůže zůstat jedno oko suchý,   jak nádherně to je napsaný a zahraný, veliký   díky za umělecký zážitek..
Iva39
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2009
Moc ráda připíšu pár řádek..tento film   miluji a považuji ho za opravdový skvost.Vždy   jsem si říkala,že dobrý herec musí být   především dobrý člověk a to u těchto dvou   nádherných představitelů platí   dvojnásob..
Je opravdová nádhera sledovat ten   krásný čistý příběh,člověk z něj   načerpá mnoho sil...
rec
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Nádherný melancholicky laděný film, jeden z   nejlepších, co kdy ČT udělala. Radost   pohledět opravdu. Příběh o lásce dvou   stárnoucích lidí plný sentimentu a podzimní   nálady, ale i konfliktů v mladé rodině. Duo   Höger-Medřická zahrálo opravdu precizně a už   jen tato dvě jména povýšila tento film na   vysoký nadprůměr...Výkony obou hlavních   herců jsou zde dokonce lepší než samotný   příběh.. V dnešní především seriálové   době můžete tedy srovnávat..
ihladik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2009
Excelentní!
Film nadchne milovníky poctivého herectví díky   přesvědčivým výkonům obou představitelů.   Nadšené budou i všechny citlivé duše   napříč generacemi. Vyvážená poetika se   mísí s dobře známou realitou, bez ohledu na   to, v jaké době film vznikal. Obě   nezapomenutelné herecké osobnosti rozehrávají   doslova koncert emocí.
Skutečně jímavý   příběh, při kterém se přistihnete, že   postavám fandíte stejně, jak při jakékoli   současné love story.
Film nikdy nevyšel na   DVD, snad si Česká televize uvědomí, jaké   poklady skrývá její archiv a ještě dílo   vydá. Nabízím trailer vlastní výroby na:   http://cz.youtube.com/watch?v=XeYf6UCNHrg
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2008
Připojuji se k ostatním komentářům...
...a velmi ráda potvrzuji všechna slova, která   se již v komentech mých kolegů objevují. Tento   film je hluboce lidská záležitost a i přesto,   že jeho stáří čítá téměř 4 desítky let,   přináší pro diváka poselství takřka   nadčasové. Patřím ke střední generaci a   často slýchám pohrdavé názory na vztahy   starších lidí, kteří i přes důchodový věk   si nacházejí partnery a prožívají lásku a   štěstí. Mnoho lidí je odsuzuje a poukazuje na   fakt, že: "se to k nim nehodí". Proč   by se to k nim nemělo hodit? Je přece krásné   prožívat lásku, štěstí a mít nitro   naplněné pohodou a milými city, nežli   zatrpknout vůči celému světu a umět jen   vyvolávat konflikty. Láska není otázkou věku   a nikdo nemá právo starší generaci za její   štěstí odsuzovat. Paní Medřická byla   Herečka s opravdu velikým "H", její   výkon v této inscenaci je na hluboké smeknutí.   Ale taktéž pan Höger, jehož milovnické role z   mladších let mi příliš nesedly, ale   charakterní výkony z jeho pozdějšího   herectví patří mezi skvosty naší   kinematografie a televizní tvorby. Zcela bez   obalu mohu říct, že mnoha lidem (a nejedná se   jen o pubertální generaci teenagerů) bych tento   film povinně pouštěla a nutila bych je se   zamyslet nad skutečnými životními hodnotami.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2008
Bude mi 63 let
a přesně tento film mne nyní dostal!!!   Samozřejmě jsem ho viděla již před 35 lety a   nechápala jsem dost dobře, a bylo mi až trapně   při pohledu na takové staré důchodce, jak se   ztrapňují. Jsem již 10 let vdova a nyní mám   pětiletou známost s vdovcem. Jsem neskonale   šťastná a společných prožitků mám více,   než za celý předchozí život. Nemám starosti   o děti, manžela, jen si užívám vnoučátek a   svého partnera. Že byl pan Höger tak   charismatický jsem si vychutnala též teprve   dnes, i když jsem ho jako herce vždy moc   milovala. Je to PAN HEREC. No, o paní Medřické   lze říci jen totéž. Jsem moc ráda, že TV   tento film uvedla. Jak ale píši, je určen   spíše starším divákům.
ajlik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2008
Na lásku není nikdy pozdě
Melancholický film, který poukazuje na to, že   láska může přijít v každém věku a i ve   stáří se dá maximálně prožít. Ukazuje   nám, že někde na zemi je ten náš   "Romeo", ale chce to vyčkávat a ve   chvíli, kdy přijde ho nepromarnit...
Film ve   kterém vynikají herecké výkony Karla Högra a   Dany Medřické - která podle mě patřila k   nejlepším herečkám a na každý film ve   kterém hrála se vždy ráda podívám, protože   je to jedna z hereček, která nikdy   nezklame!
Nesmím opomenout na vynikající hudbu   Karla Mareše, která nás provází celým filmem   a dává mu tak ještě více vyniknout.
Silný   příběh na který se nadá dívat každý den,   ale vždy, když se na něj podíváte Vám něco   dá. Po shlédnutí už nebude stejní a tento   film Vám pomůže zabívat se otázkamy nad   kterými jste ještě neuvažovali nebo nebyl čas   nad nimi uvažovat. Tento film proto ode mě   dostává nejvyšší známku, jakou mohu dát,   protože tento film mi dal mnohem mnohem víc.
Ivett
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Sympatický, nevtíravý film. Výkony herců jsou   opravdu výborné. Karel Hoger se na roli   stárnoucího muže opravdu hodí. To samé platí   o Daně Medřické.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17871minih17871Robin Hood (1991) 
Robin Hood n
minih42660minih42660Stříbrná pila (1978) [TV minisérie] 
Stříbrná pila n
minih143799minih143799Učitelka (2016) 
Učitelka n
minih66563minih66563Dobrodružství Toma Sawyera (1967) [TV inscenace] 
Dobrodružství Toma Sawyera n
minih42798minih42798Nebožtík si nepřál květy (1985) [TV inscenace] 
Nebožtík si nepřál květy n
minih164569minih164569Poslední aristokratka (2019) 
Poslední aristokratka n
minih8021minih8021Hadí jed (1981) 
Hadí jed n
minih134817minih134817Magnolia (1972) [TV film] 
Magnolia n
minih24249minih24249Žebrácká opera (1991) 
Žebrácká opera n
minih39742minih39742Saw: Hra o přežití (2004) 
Saw n


Hodnocení:n12345678910
Romeo a Julie na konci listopadu (1971) [TV film]dopisovateldopisovatelRomeo a Julie na konci listopadu (1971) [TV film]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani