Jeden svět
ohodnotit

Když muž miluje ženu

When a Man Loves a Woman

Žánr:
Rok:
1994
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
27.10.1994
„Muž, který miluje svoji ženu, se nikdy nevzdává.“

Obsah filmu Když muž miluje ženu

 
Když se jednoho dne vrátí Mike domů, musí se postarat o děti, protože jeho žena Alice není doma. Přijde pozdě v noci a je hodně opilá. Stěžuje si, že je toho na ni moc. Mike ji uklidní a rozhodne se, že si udělají dovolenou v horách. Tam je Alice každý večer opilá, a nejinak je tomu po návratu domů. Jednoho dne to s pitím přežene a skončí v nemocnici. Slíbí Mikeovi, že se půjde léčit a prosí ho, aby ji neopouštěl. Mike se snaží zvládnout svou práci, domácnost i výchovu dětí. Když se žena vrátí z léčení, chovají se sice k sobě s Mikem vlídně, ale nedokáží překonat podivný ostych. Alici navíc vadí Mikeova až příliš úzkostlivá péče. Při...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Luis MandokiLuis Mandoki  
hraje:
Andy GarciaAndy Garcia.....Michael Green [37]   
Meg RyanMeg Ryan.....Alice [32]   
Lauren TomLauren Tom.....Amy [32]   
Philip Seymour HoffmanPhilip Seymour Hoffman.....Gary [26]   
Tina MajorinoTina Majorino.....Jess [9]   
Mae WhitmanMae Whitman.....Casey [5]   
Ellen BurstynEllen Burstyn.....Emily [61]   
Eugene RocheEugene Roche.....Walter [65]   
Gail StricklandGail Strickland.....Pam [46]   
LaTanya RichardsonLaTanya Richardson.....dr. Gina Mendezová [44]   
scénář:
Ronald BassRonald Bass  
Al FrankenAl Franken  
hudba:
Zbigniew PreisnerZbigniew Preisner  
Calvin LewisCalvin Lewis.....píseň When a Man Loves a Woman   
Andrew WrightAndrew Wright.....píseň When a Man Loves a Woman   
kamera:
Lajos KoltaiLajos Koltai  
Pete RomanoPete Romano.....podvodní záběry   
střih:
Garth CravenGarth Craven  
trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Když muž miluje ženu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2020
Alkoholismus je nemoc a tento film se vážně   zabývá tímto problémem. Jak víme, nejednou na   to upozorňovala i česká kinematografie a tak   nelze připomenout nic jiného, než dodnes   nejúspěšnější televizní snímek s   Vladimírem Menšíkem v hlavní roli 'Ikarův   pád' (1977). V tomto americkém filmovém počinu   tentokrát alkoholický démon ovládne ženu. Meg   Ryan v hlavní roli pro ni netypické, ale dá se   říct, že to zvládla bravurně. Po různých   romantických etudách si zkusila roli   dramatickou, a byť to v jejich očích stále   skřípe romantismem, dá se určitým odstupem   její výkon považovat za uvěřitelný. Hned na   začátku se seznámíme s Alicí a Michaelem a   jejich dvěma dětmi. Manželství se zpočátku   zdá naprosto dokonalé ve všech svých   aspektech, ale jak se říká, zdání klame.   Příběh je zásadový a ve své podstatě   přísný právě v zájmu daného problému.   Hodně se dává důraz na emoce, které jsou   striktně povzbuzovány romantickou atmosférou.   Chvílemi některé scény skutečně emočně   zasáhnou, ale co se týče dramatizace, žádná   sláva to zase není. Hodně má co do činění   charakteristika postav a to jak Alice, tak i   jejího manžela Michaela. Každý má k   problematice svůj názorový přístup a snahu o   řešení. A to jsou tady ještě jejich děti,   které k tomu taktéž mají co říct. Jedná se   o seriózní film, který donutí k zamyšlení   nejen o problematice závislosti na alkoholu, ale   i o křehké povaze vztahu partnerů se s tím   potýkající. Ruku na srdce, dokázal by někdo z   diváků, v takové situaci, to co oni?
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2017
Tady váhám s hodnocením, ale musím vědomě   přidat za závažné téma a scény s dětmi.   Druhá věc je uvěřitelnost faktu, že muž se   dokáže tak obětovat a udělat všechno pro   záchranu rodiny a k tomu zvládat profesi pilota   a ještě vypadat tak atraktivně, jako Andy   Garcia. Každopádně je tento film plný emocí a   stojí za pozornost.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.6.2015
Drsné drama o tom jak to vypadá když mezi   manžele a ještě hůř do celé rodiny zasáhne   další člen - alkohol. Meg výborná, ale   stačí vidět jednou.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.9.2012
KDYŽ MUŽ MILUJE ŽENU

Pokus ukázat světu   problematiku alkoholismu u žen. Téma, které tu   už samozřejmě několikrát bylo, ale tento   film ukazuje ve větší míře nejen osud   samotné alkoholičky, ale ukazuje i dopad na   rodinu, na životy svých blízkých, přátel,   ale zejména dopad na životy dětí. Sobectví   jedné alkoholičky dokáže nenávratně ovlivnit   životy manžela, ale hlavně budoucnost jejich   vlastních dětí. Příběh se mi zdál docela   obyčejný, vlastně velmi jednoduchý až   prostince hloupý, ale svou silou mě docela   dostal. Tak to je. Vlastně alkoholismus nemá   žádný pořádný začátek, žádný skutečný   důvod, často zůstává po dlouhou dobu utajen   okolí. Nakonec zůstává jen krutá a bolestná   rána v životech lidí z blízkého okolí.   Hodně smutný konec. Celkové zpracování   příběhu je trochu nemastné neslané, někdy   příliš odbíhá a rozmělňuje hlavní linii,   místy je příliš roztahané a nudné. To je   daň za pokus ukázat problém ze širšího   pohledu.

Bohužel filmu nepomohou ani herci v   hlavních úlohách. Meg Ryanová se velmi   snaží, má ambice ukázat světu, že je   charakterová herečka, ale nějak jí to   nevychází. A chudák šarmantní gentleman Andy   Garcia, který nikdy neměl hvězdné manýry a   proto je mi sympatický a mám ho docela ráda,   ten to sám nemá šanci utáhnout ani kdyby se   rozkrájel. Přesto se tady ukazuje o třídu   výš než jeho partnerka.

Nejlepší tak na   filmu zůstává stále aktuální společenské   téma. A poněkud násilná a patetická snaha o   pozitivní konec, který dává šanci na   nápravu. Co říci závěrem? Je to sice dobrý   film, ale zase nic tak úžasného a úchvatného   to není. Ale je to pravdivé a je to memento. A   možná se tomu divím i já sama, ale nakonec se   mi to docela líbilo.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.3.2011
When a Man Loves a Woman
Když muž miluje ženu a když žena miluje   alkohol, to je případ mladého páru - Meg Ryan   a Andy Garcia. Já nějak nevím, na mě to   úplně nezapůsobilo možná to bylo tím, že   Meg Ryan se mi v téhle roli nejen nelíbila, ale   především se do ní nehodila, i když její   snaha se počítá. Mám jí ráda v těch   romantických limonádkách na které se díky ní   dívám ráda i přesto, že dvakrát velká   romantická duše nejsem a co se týče Andyho   Garcii, ten mě upřímně nikdy jako herec   neoslovil, nemůžu si vybavit film, kdy by mě   jeho herectví posadilo na zadek, ani v tomhle   případě tomu tak nebylo.
Příběh postavený   na ožraleckém deníku mladé ženy, která   ničí nejen samu sebe, ale také svou rodinu.
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2010
Špička
Již je to delší dobu co jsem snímek viděl,ale   v paměti mi utkvěli famozní herecké výkony   obou hlavních představitelů dle mého názoru   jejich herecký vrchol,který byl podpořen   skvělým životným námětem.
Milicent
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.9.2009
...
Těžko hodnotit, 7 mi přijde málo, 8 moc..ale   film je to krásný..nejen problém alkoholismu u   ženských je dost málo obvykle   zfilmovávaný..ale obětavost manžela a   problémy rodiny a všechno co s tím   působí..Myslím že jsou tady nejen skvělé   herecké výkony (proč já Garciu vždycky měla   jen za hezouna), ale určuitě pomohl i spoustě   ženských, ktere s pitím problémy začínají   mít nebo mají...
vlcinek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Zajímavý film zabývající se problémem   alkoholismu. chvílemi mi bylo do breku, člověk   si uvědomí, jak je to asi těžké přestat,   zvlášť když jsou ve hře i děti. A když   manžel je tak milující a trpělivý.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.8.2006
Lepší romantika která se dokonce zabývá   nějakým problémem, což se u tohoto žánru zas   tak moc nevidí, a není tvůbec na škodu   protože příběh je hned asi 10x   zajímavější...
AlbertPeta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.2.2006
Velmi dobrý film o problémech léčby   alkoholismu. Tentokrát více než samotnou   léčbou se zabývá předchozím stavem v rodině   Greenů, než si dokázali problém uvědomit a po   krátké epizodě z léčení hlavně problémy,   které nastanou při příchodu do normálního   života.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih71299minih71299Paranormal Activity 3 (2011) 
Paranormal Activity 3 n
minih46055minih46055Leningradské nebe - 1. díl (1960) 
Балтийское небо 1 n
minih129680minih129680Legenda o Benu Hallovi (2015) 
The Legend of Ben Hall n
minih47688minih47688Štvanci (1979/1) 
The Passage n
minih111211minih111211Muž v sedle (1951) 
Man in the Saddle n
minih56808minih56808Hezké vstávání (2010) 
Morning Glory n
minih7269minih7269El Mariachi (1992) 
El Mariachi n
minih5218minih5218Co žere Gilberta Grapea? (1993) 
What's Eating Gilbert Grape n
minih57317minih57317John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 
John Carter n
minih43774minih43774Komisař Maigret klade past (1958) 
Maigret tend un piege n


Hodnocení:n12345678910
Když muž miluje ženu (1994)Když muž miluje ženu (1994)Když muž miluje ženu (1994)Když muž miluje ženu (1994)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375674
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10