Duben

Komentáře uživatele eso

eso

eso zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Bartoloměj Vlášek

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 57
Auta (Cars)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Když se začínající,   avšak velmi ambiciózní   závodní auto Blesk McQueen   během cesty na velkolepý   šampionát Zlatý píst   neočekávaně zatoulá do   ospalé Kardanové lhoty u   Silnice 66, naučí se, že   opravdová radost ze života   se neskrývá za cílovou   rovinkou, ale na cestě k ní.   Auta ze lhoty, s nimiž se v   průběhu svého putování   napříč Amerikou seznámí,   mu ukáží, že na světě   existují i důležitější   věci než trofeje, sláva a   sponzoři.
Bravo Girls: Opět v akci (Bring It On Again)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
A teď jsou HOLKY OPĚT V   AKCI! v zábavném a   okouzlujícím pokračování   velmi úspěšného prvního   dílu HOLKY, do toho!   Žhavější, akčnější,   napínavější! Škole je   opět vzhůru nohama, když se   nový tým holek rozhodne   vyhrát v soutěži   roztleskávaček. Mladé a   žhavé herecké obsazení   vycházejících hvězdiček   povznáší tento film nabitý   humorem a vtipnými scénami   nad úroveň standartní   komedie.
Copak je to za vojáka...
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Hrdiny situační komedie jsou   průzkumníci, jejichž   výcvik je mnohme tvrdší   než výcvik v jiných   jednotkách, je také ale v   mnohém   romantičtější.Snímek je   pásmem veselých příhod,   jež zažijí příslušníci   "paragánské " roty   kapitána Tůmy při dvou   náročných   cvičenícvičeních.
Četnické humoresky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Tomáš Töpfer a jeho muži z   četnické pátrací stanice   řeší vážné i veselé,   tragické i směšné   kriminální případy z doby   první republiky v seriálu   České televize, který   dostal prestižní diváckou   cenu TýTý 2005 (2000). Dále   hrají: I. Trojan, A. Jarý,   V. Zawadská, B. Rösner, T.   Vilhelmová, E. Pardus, L.   Šafránková, L. Geprtová,   D. Batulková a další.   Kamera J. Víšek. Režie A.   Moskalyk
Dannyho parťáci (Ocean's Eleven)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Lupič Danny Ocean (George   Clooney) je mužem činu.   Ještě neuplynulo ani 24   hodin od chvíle, kdy byl   propuštěn z věznice v New   Jersey a již plánuje další   akci. Za jednu noc hodlá   Danny spolu s týmem   jedenácti specialistů   přepadnout najednou hned tři   kasina, která ve svých   sejfech skrývají stopadesát   milionů dolarů. Všechna   kasina patří Terrymu   Benediktovi (Andy Garsia),   který shodou okolností   právě žije s Dannyho   bývalou ženou Tess (Julia   Roberts). Je to náhoda nebo   motiv? To ví pouze on. V   každém případě riskuje   nejen svůj život, ale také   možnost se s Tess sblížit.   Pokud se mu to jeho takřka   neuskutečnitelný plán   podaří zrealizovat, získá   naopak všechno.
Dannyho parťáci 2 (Ocean´s Twelve)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Dannyho parťáci se vracejí   ve volném pokračování   skvělé kriminální komedie,   ve které si přišli na 160   milionů dolarů. Dlouho jim   ale nevydržely, protože   šetrnost nikdy nepatřila   mezi jejich silné stránky.   Kdo z nich však mohl tušit,   že jim bude v patách Terry   Benedict, který chce zpět   své peníze i s úroky. Na   scéně se objeví také   tajemný neznámý, pro   kterého jsou problémy   Dannyho parťáků pouhým   rozptýlením. Je na čase   vymyslet a rozjet další   mistrovský plán. Nebo   plány... Pod vedením   režiséra Stevena Soderbergha   se natáčelo v Amsterdamu,   Paříži a Římě opět s   výborným původním   obsazením, doplněným o   Catherine Zeta-Jonesovou.
Daredevil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Pod názvem DAREDEVIL bude v   březnu do našich kin uveden   nový americký snímek,   natočený na motivy   stejnojmenného kultovního   komiksu z 60. let. Autorem je   Stan Lee, který je podepsán   také pod dnes velice   populárním Spidermanem. Na   hudbě se mimo jiné podílely   takové hvězdy jako jsou   Nickelback, Drowning Pool, Boy   Sets Fire a další.
Detonator (The Detonator)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
ajný agent CIA Sonni Griffith   cestuje do Polska, aby tam   odhalil překupníka zbraní a   překazil prodej jaderné   bomby. Griffitha ale někdo   prozradí a končí ve   vězení..., ze kterého je   ale rychle propuštěn z   jediného důvodu. Čeká ho   další mise: doprovod   překrásné Rusky Nadi do   Spojených států. Griffith   brzy zjišťuje, že   statečná Nadia prchá před   tím samým obchodníkem se   zbraněmi, kterého on měl v   úmyslu zničit. Uchránit   Nadiu nebude snadné. Jen ona   totiž ví, kde je ukrytých   30 milionů dolarů určených   na nákup jaderné bomby.
Doba ledová 2: Obleva (Ice Age 2)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Ve filmu "DOBA LEDOVÁ 2   - OBLEVA" se vracejí   naši hrdinové z prostředí   pod bodem mrazu: chlupatý   mamut Manny, lenochod Sid,   šavlozubý tygr Diego a   prehistorická krysoveverka   Scrat. Naše trojice hrdinů   stále drží pospolu a   užívá si výhody světa,   který je ve stavu tání.   Žijí v primitivní verzi   vodního parku, nabité   vodními skluzavkami, bazény   s vlnami a spoustou zvířat   užívajících si sluníčka.   Manny kolem sebe vidí rodiny   držící pohromadě a cítí   se připraven založit svou   rodinu. Nikdo ale v okolí   nezahlédnul jiného mamuta   celou věčnost, Manny se   proto obává, že může být   posledním žijícím   exemplářem svého druhu.   Potom ale potká Ellie. Dobré   na tom je, že Manny potkal   poslední samici mamuta na   světě. Špatné na tom je,   že Ellie má problémy   ohledně pochopení své   identity, což klade na   Mannyho mnoho neobyčejných   nároků. Naštěstí má Sida   a Diega, kteří mu pomáhají   projít očistcem   namlouvání.
Dobrou noc a hodně štěstí (Good Night, and Good Luck)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Černobílý film George   Clooneyho je rekonstrukcí   sporu komentátora   zpravodajství stanice CBS   Edwarda Murrowa se senátorem   Josephem McCarthyhym. Jejich   konfrontace se odehrávaly   přímo v živém vysílání.   McCarthy stál v 50. letech v   čele senátního výboru,   který vyšetřoval občany   podezřelé ze spolupráce s   komunisty. Práce výboru se   ve skutečnosti rovnala honu   na čarodějnice. Kampaň   senátora McCarthyho v   nejmrazivějších letech   studené války lze přirovnat   k politickým procesům ve   východním bloku ve stejné   době, i když postihy v   případě USA nebyly   naštěstí tak tvrdé.   Nespravedlivé obvinění   přesto zničilo řadě lidí   život nebo kariéru. Právě   televizní zpravodajství o   těchto kauzách pomohlo   pronásledování zastavit.   Film dosud získal 5 ocenění   na MFF v Benátkách 2005,   dále cenu pro nejlepší   mimoevropský film v při   udílení Evropských   filmových cen 2005 a má   také 3 nominace na Zlatý   Glóbus v hlavních   kategoriích.
Eragon
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Chudý farmářský chlapec   Eragon najde v Dračích   horách podivný modrý   kámen. Zprvu ho chce pouze   zpeněžit a zabezpečit jím   rodinu na nadcházející   krutou zimu, jenže když se z   kamene "vyklube"   dračí vejce a z něj   později dračí mládě -   Safira, uvědomí si, že   stojí tváří v tvář   dobrodružství, které sahá   vysoko nad jeho možnosti.   Jeho prostý život přes noc   zanikne a on se ocitne v   novém, nebezpečném světě   intrik, kouzel a válek. Pouze   se starodávným mečem a   moudrým průvodcem musí   Eragon se Safirou zdolávat   nebezpečné situace a   odolávat temným silám v   království, kterému vládne   král, jehož zlo nezná   hranic. Dokáže Eragon   naplnit své předurčení a   převzít břímě   legendárních Dračích   jezdců? Osud království   možná leží v jeho rukou...
Experti
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Maturant Oskar tráví   většinu času buďu   počítače, nebo s kamarádem   Filipem. Když Oskara odmítne   jeho vysněná dívka a   přednost dá bohatému   spolužákovi Viktorovi,   rozhodne se radikálně   změnit svůj život.   Poslední peníze investuje do   změny vzhledu, nachází   práci a rozjíždí první   zakázky. Vše by fungovalo   naprosto dokonale, kdyby při   jedné návštěvě nedošlo k   malé nehodě. Oskar se tak   dostáva do šíleného   kolotoče bizarních situací,   ze kterých není   úniku.Přestává mít čas   na kamarády. Jeho síly jsou   u konce. Jeho patáliím však   ještě konec není.
Garfield ve filmu (Garfield: The Movie)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Tlustý kocour GARFIELD (v   českém znění Vladimír   Čech) tráví čas   pospáváním, konzumováním   lasagní, sledováním   televize a vtipkováním -   dokud se jeho majitel Jon   (Breckin Meyer) nezamiluje do   krásné veterinářky Liz   (Jennifer Love Hewitt).   Právě ona přesvědčí   Jona, aby se ujal obdivuhodně   hloupého psíka Odieho,   který obrátí GARFIELDůV   život vzhůru nohama. Když   ale podlý cvičitel psů   Odieho unese, GARFIELD se   hrdinně vydává na   záchranou misi.
Harry Potter a Kámen mudrců (Harry Potter and the Sorcerer's Stone)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Harry dostává dopis napsaný   zeleným inkoustem, který   přinese vzácná sova.   Podivuhodný dopis obsahuje   pozvání, aby opustil lidský   svět a nastoupil jako žák   Školy čar a kouzel v   Bradavicích. Obr Hagrid   pomůže Harrymu Potterovi   obstarat kouzelnické   pomůcky, které bude   potřebovat, a Harry se může   vydat nalondýnské nádraží   King´s Cross, abynašel   nástupiště 9 a 3/4 a   odcestoval do Bradavic. Ve   vlaku se potká s dalšími   prvňáky Hermionou a Ronem,   kteří se stanou jeho   přáteli. Začíná   příběh, který si   nedokázali představit ani ve   svých nejsmělejších snech!
Harry Potter a Ohnivý pohár (Harry Potter and the Goblet of Fire)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Harry Potter zahajuje svůj   čtvrtý školní rok na   Škole čar a kouzel v   Bradavicích. Ani tentokrát   tam není v bezpečí.   Bradavice hostí významnou   událost - Turnaj tří   kouzelnických škol. Z   každé vybere toho   nejvhodnějšího uchazeče   Ohnivý pohár. Proti všem   předpokladům je vybrán i   Harry, ačkoliv je pro turnaj   nezletilý a tvrdí, že se   sám vůbec nepřihlásil.   Brumbálovi se to vůbec   nelíbí, protože turnaj je   pořádně nebezpečný.   Vypadá to tedy, že někdo   opět usiluje Harrymu o   život. Navíc mu moc   spolužáků nevěří, že se   nepřihlásil a v bradavické   škole ho spolužáci   považují za náfuku, dokonce   i jeho věrný kamarád Ron se   od něj odvrací. Do toho   přichází nový profesor   Obrany proti černé magii,   který není úplně ...   normální. Harryho čekají   těžké časy.
Harry Potter a Tajemná komnata (Harry Potter and The Chamber of Secrets)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Auta létají, stromy   oplácejí rány a záhadný   skřítek přichází varovat   Harryho Pottera na začátku   druhého roku jeho úžasné   cesty do světa kouzel. Tento   rok v Bradavicích pavouci   mluví, dopisy hubují a   Harryho znepokojivá schopnost   mluvit s hady obrátí jeho   přátele proti němu. Od   Soubojnického klubupo   zákeřný Potlouk, je to rok   plný dobrodružství a   nebezpečí, ve kterém   krvavý nápis na stěně   oznamuje: Tajemná komnata   byla otevřena. Záchrana   Bradavic v této okouzlující   adaptaci druhé knihy J. K.   Rowlingové vyžaduje od   Harryho, Rona a Hermiony   veškeré kouzelnické   schopnosti a odvahu.   Připravte se, že budete tak   zaujati až zkameníte,   jakmile Harry Potter ukáže,   že je nejen kouzelník, ale i   hrdina!
Harry Potter a vězeň z Azkabanu (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Zatímco ničemná teta Marge   pluje noční oblohou, Harry   se vypraví vstříc třetímu   školnímu roku v   Bradavicích. Po příšerné   jízdě Záchranným autobusem   se ocitne v Příčné ulici,   kde se dozví, že uprchlý   vězeň Sirius Black jde po   něm. Tak začíná nové   pololetí. V Bradavicích se   Harry a jeho přátelé učí   jemnému umění přistoupit k   hipogrifovi, proměně bubáka   měnícího podobu v něco   směšného a dokonce vracet   se v čase. Mozkomorové   vysávající duše se   vznášejí nad Bradavicemi a   ohrožují Harryho, zatímco   příznivec Toho, jehož   jméno nesmíme vyslovit, se   skrývá uvnitř zámku. A   Harry se s nimi všemi bude   muset utkat. Režisér Alfonso   Cuarón natočil podle třetí   knihy J. K. Rowlingové   báječné strhující   vyprávění plné smíchu,   napětí a překvapení,   která vám vyrazí dech a   jaká můžete najít jen v   dobrodružstvích Harryho   Pottera.
Holky z kalendáře (Calendar Girls)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2007
V hlavních rolích   rozpustilé komedie HOLKY Z   KALENDÁŘE režiséra Nigela   Cola (Saving Grace) hrají   držitelky Zlatého globu   Helen Mirren (Gosford Park,   Pomsta) a Julie Walters (Billy   Eliot, filmy o Harry   Potterovi). Dvanáct   svérázných členek   váženého dobročinného   spolku hledá nové možnosti,   jak získat peníze na   charitu. Tradičním zdrojem   příjmů je každoroční   kalendář spolku, ale   tentokrát by ho chtěly   udělat trochu jinak.   Nechtějí se sice vzdát   tradičních fotografií, ale   konečnou podobu kalendáře   všechny doslova šokují.   Mezi pečenými dobrotami,   jablečnými štrúdly a   naaranžovanými květinami   totiž ženy pózují - jak je   pánbůh stvořil! Tenhle   laskavý příběh vás   rozesměje i dojme zároveň.
Choking Hazard
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Motel Halali je ideální   místo. Na samotě, hluboko v   lesích, kromě personálu sem   nezabloudí živá duše, jak   je rok uherák dlouhý.   Přesně to správné   prostředí pro víkendový   kurs doktora Reiniše   (Jaroslav Dušek), kurs,   který je určen lidem   hledajícím smysl života.   Čili to pravé pro   Hanušovou, Křenovcovou,   Lefnerovou v závěsu s   Nedobylem a koneckonců i pro   Vernera. Ne tak úplně to   pravé pro Měchuru, ale to   teď nebudeme rozpatlávat.   Důležité je, že se   účastníci kursu dozví   něco o tom, jak žít. A   také něco otom, jak   přežít. Z hlubokých lesů,   vonících jehličím,   hnilobou a krví, se totiž   vynoří zombie myslivci. Oči   podlité hnisem, loví   oslabené kusy a valí se ve   dvou vlnách - nejdříve   běžně mručící zombivci,   které nezajímá nic jiného   než mozky, později jejich   sofiskovanější   nadřízení, disponují   ďábelsky nemrtvou   inteligencí. Což je   ideální konstelace, protože   základní smysloživotní   zákon doktora Reiniše zní:   "Rozum a instinkt musí   být v rovnováze."   Takže naši hrdinové nemají   šanci. navíc proti   zombivcům stojí sami, bez   možnosti záchrany z venčí,   protože se nacházejí na tom   nejopuštěnějším,   nejodlehlejším místě na   Křivoklátsku.
Jak básníci neztrácejí naději
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Štěpán Šafránek (Pavel   Kříž) nastupuje jako   lékař do rychlé záchranné   služby, kde v dispečinku   kraluje jeho bývalá   sestřička Tonička.   Vzápětí mu umírá maminka   a aby těch katastrof nebylo   dost, postihne Štěpána   živelná pohroma - nastěhuje   se k němu Kendy (David   Matásek), kterému se   rozpadlo manželství. Ani   vztah s Ute není dokonalý.   Nová lékárnice Anička, ale   má pocit, že musí   Štěpánovi pomoci - a tak   začíná nový vztah ...   Štěpán se příhlásí na   konkurs ředitele do místní   nemocnice a vyhraje. Jeho   iluze apoctivé úsilí   zachránit nemocnici,   naráží na zkorumpovanou   síť podvodníků ...   Štěpán rezignuje na tuto   funkci a vrací se k práci,   která má smysl a dává   NADĚJI - k záchrance.   Mezitím dochází k   definitivnímu rozchodu s Ute,   ale najednou i Anička, vinou   nedorozumění, zmizí ze   Štěpánova života ...   Štěpán se rozhodne ji stůj   co stůj najít ... kde však   BÁSNÍCI potkávají NADĚJI?   ...
Jak básníci přicházejí o iluze
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Ve filmu JAK BÁSNÍCI   PŘICHÁZEJÍ O ILUZE se stali   z obou hrdinů úspěšné   komedie JAK SVĚT PŘICHÁZÍ   O BÁSNÍKY vysokoškoláci.   Kendy studuje režii na FAMU,   Štěpán je studentem   medicíny, potýkající se se   zdánlivě nepřekonatelnou   zkouškou z anatomie a s   dobýváním vysněné dívky   Marcely -   "Jeskyňky", která   nastupuje na místo   zbožňované Borůvky z   prvního dílu. Zatímco   studijní výsledky se po   úmorné dřině dostaví, s   láskou je to horší:   Štěpán sice získá   dívčinu přízeň, ale   vzápětí ji spatří v   náruči nesympatického soka.   Ztrácí tak ILUZE, ale už   ví, že "na každém   konci je pěkné to, že něco   jiného začíná ... "
Jak básníkům chutná život
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Štěpán a Kendy opustili   učebny a vpluli do   praktického života. Kendy   hledá štěstí mezi   filmaři, Štěpán oblékl   bílý lékařský plášť a   nastoupil své první místo v   ordinaci. Oba se v praxi   potýkají s řadou   překážek, k nimž   zaujímají svůj vlastní,   nekompromisní atrochu   výjimečný postoj.   Odmítají se vzdát výsady   mládí a zařadit se mezi ty,   kteří smířlivě a   odevzdaně vpluli do   každodenního stereotypu a   všednosti
Jak se krotí krokodýli
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Tatínek Luboš, který   pracuje v Alpách jako   záchranář, přijíždí   domů do Prahy mnohem dřív,   než původně slíbil. Jeho   osmiletá dcera Amálka je   nadšena, a tak odmítne jet   na školu v přírodě, aby si   užila tatínka. Luboš se   vypraví do školy, aby   Amálku omluvil, ale dopadne   to tak, že nakonec jede do   Vysokých Tater s celou   třídou jako zdravotní   doprovod. Své manželce Anně   (řeší právě odchod do   důchodu a ztrátu milované   práce u baletu) slíbí, že   je to jen na pár dní, ať   tedy odjede na chalupu, kam za   ní určitě přijede   Řetězec náhod a   nedorozumění tomu však   zabrání - hodně tomu   napomůže Amálka, ale také   svérázný děda Pepík a syn   Vašek se svou dobrodružnou   povahou, do hry vstupuje i   atraktivní učitelka Alice,   originální rodina   Koudelkových a jejich syn   Vítek, dědova sousedka   Bobulová, vesnická zrzavá   kráska Julča, profesorka   Kája se svým smyslem pro   matematiku i pro východní   meditaci...
Jak svět přichází o básníky
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Poetickou komedii JAK SVĚT   PŘICHÁZÍ O BÁSNÍKY   natočil režisér Dušan   Klein podle půvabné knížky   Ladislava Pecháčka   Amatéři. Hlavními hrdiny   jsou dva kamarádi, studenti   posledního ročníku   gymnázia v malém městě.   Štěpán píše básně a   jeho přítel Kendy je   zhudebňuje. Ředitelce školy   však Štěpánova tvorba   přijde nemravná, a tak se na   její popud chlapci rozhodnou   "udělat něco   pořádného". Zhostí se   příprav na experimentální   divadelní představení, jež   by se zapsalo do historie   městečka. Volba padne   naTylovu hru Lesní panna aneb   Cesta do Ameriky, kterou ale   nadšení tvůrci radikálně   změní. Právě tak jako   vývoj situace okolo příprav   divadelní hry je pro film   důležitý i citový vztah   dospívajícího Štěpána k   "Borůvce". Tato   dívka je nakonec příčinou   toho, že česká a možná i   světová literatura příjde   o jednoho začínajícího   BÁSNÍKA ...
Jen trošku štěstí (Just My Luck)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Režisér filmu " Jak   ztratit kluka v 10 dnech   tentokrát přináší vtipnou   komedii o záměně osudů.   Lindsay Lohan září v roli   Ashley - holky s největším   štěstím na Manhattanu,   kterou brzy zasáhne velká   změna. Když se totiž Ashley   na jednom večírku políbís   Jakem, který jako magnet   přitahuje smůlu, vše se   obrací naruby. Ashley   najednou stíhá jedna pohroma   za druhou, zatímco Jake jde   od úspěchu k úspěchu. A   tak se Ashley vydává Jakea   najít a své štěstí   získat zpět. Při svém   pátrání si ale uvědomuje,   že ta strašná záměna   osudů byla vlastně to   nejlepší, co jí v životě   mohlo potkat.
Jeskyně (The Cave)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Hluboko v rumunských lesích   narazila skupinka vědců na   trosky opatství ze 13.   století při podrobnější   prohlídce zjišťují   neobvyklou věc - opatství   bylo postaveno na vstupu do   obrovského jeskynního   systému. Místní biologové   věří, že se uvnitř   jeskyně nachází dosud   neznámý ekosystém.Proto   najímají skupinu amerických   jeskyňářů, aby jim pomohla   podzemí prozkoumat. Jack a   jeho bratr Tyler vzrušení z   nebezpečí milují. Jako   profesionální jeskyňáři   vedou tým nejlepších   potápěčů světa.   Prvotřídní jednotka, ve   které jsou také Charlie a   Buchanan, ihned začíná se   svým výzkumem. To, co na ně   čeká uvnitř, ale není jen   nový ekosystém. Je to   úplně nový živočišný   druh.
Kašlu na lásku (Down With Love)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.6.2007
New York. Šedesátá léta.   Spisovatelka Barbara Novak   chce pomocí redaktorky Vikki   získat popularitu svou knihou   "KAŠLU NA LÁSKU".   Dokazuje v ní, že moderní   žena má stejná práva a   možnosti jako muži. Chce   skvělou kariéru a   nezávazný sex, u něhož   nemusí zrovna umírat   LÁSKOU. Tento ryze mužský   náhled ale inspiruje   "casanovu" a   brilantního novináře   Catche, aby Barbaru sbalil a   předvedl jí, co vlastně   muži chtějí. Samozřejmě,   že se oba mýlí.   Spisovatelka Barbara dá   pořádnou lekci cynickému,   ale okouzlujícímu   novináři, aby oba po   eskapádě dvojsmyslných   žertů a rafinovaných   schůzek překvapili jak   diváky, tak sami sebe   nečekaným rozuzlením.
Konec starých časů
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Film je úsměvnou   konfrontací   velkostatkářské   společnosti v počátcích   republiky s romantismem,   jakoby vystřiženým ze   STARÝCH ČASů. Hrdinou je   kníže Megalrogov, muž z   rodu barona Prášila, ale   také dona Juana i dona   Quijota. V hlavní roli   uvidíme Josefa Abrháma.
Krev zmizelého
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Do osudů tragické lásky   české posluhovačky Helgy a   mladšího baltského   šlechtice Arna, z níž   vzejde dcera Dorli, vložil   Körner, dle vlastních slov,   nejvíce osobních   zkušeností ze všech svých   prací. Nastolil tu   nepříjemně revizionistický   pohled na naši válečnou a   poválečnou historii v   česko-německém pohraničí,   a uplatnil tu svůj veškerý,   spíše ne-slovanský a více   severský patos ve snaze   odevzdat národu vlastní   testament. Dívá se   fatalisticky na dějiny z   perspektivy obětí, a pomocí   poněkud vulgární   křesťanské symboliky o   světě, kde platí nutnost   zatížení hříchem a   vykoupení lze dosáhnout jen   skrze církvi zasvěcené   milosrdenství, se zhnuseně   vystříhává běžného   humanistického přístupu,   který se obvykle (zvlášť v   kraji vezdejším) kryje s   kýčem.
Bohužel   svou závěť svěřil do   rukou špatnému učni. Milan   Cieslar, jenž má na   svědomí i předpolední   körnerovskou adaptaci   Lebensborn – Pramen života,   je totiž mistr průměrnosti.   Není to vyloženě hrozný   režisér, ale disponuje   dokonale, skoro až povinně   šedivým stylem, jímž se   úpěnlivě snaží ničím na   sebe neupoutat a nikoho   nepřekvapit. Platí to jak v   obrazové složce, kde   všechna desetiletí vypadají   uniformně vybledle, tak   především ve zvukové   stopě, kdy nejvíce tahá za   uši, jak je hladina všech   zvuků, dialogů i ruchů po   celý film stejná.
  Ať jsou postavy od kamery   daleko, nebo blízko, pořád   znějí neměnně nahlas. Od   líně odbytých, rádoby   akčních scén ve „finském   úvodu“ a „africkém   konci“ se Cieslar sice   dokáže povznést až k   působivým výjevům z   plynové komory koncentráku a   sychravému ránu po   hromadném znásilnění   německých žen a dívek, ale   zbytek tone v chladné   rutině, a některé scény   jako například ta s nočním   pohřbíváním, kde se   sbíhají další a další   postavy jak na divadle,   vyvolávají smích.
  Cieslarovi též   nedochází, že se nemůžete   vážně dívat do rozpálené   kuchyňské pece a „vidět   tam věci“, protože   cimrmanovský národ tohle   nevezme. Úplnou ztrátu   filmařské soudnosti ale   prozrazují strašlivé,   přímo smrtelně komické   vidiny mladičké Dorli, jíž   se zjevuje mrtvý, unyle   spanilý otec. Nejenom, že   nasvětlení těchto vsuvek   připomíná televizní spoty   na kávu či hygienické   prostředky, ale blízký věk   obou protagonistů nahrává   skoro až incestním   významům. Nejnevkusnější   je potom plakát filmu, který   vyhlíží jako nepovedená   reklama od Benettonu: trošku   si zašokovat s jizvami,   krví, jeptiškovským   hábitem a poodhalenou   dívčí hrudí, a přitom   zůstávat estétsky líbivý.  
Cieslar chce   zřejmě volbou svých témat   být blízko podobným   freskám a krutým elegiím   jako jsou Jdi a dívej se   Elena Klimova, Plechový   bubínek Volkera Schlöndorffa   nebo Soumrak bohů Luchina   Viscontiho, jenomže to by   mířil příliš vysoko.   Musel by se navíc opřít o   něco dalšího než jenom o   velmi dobré herecké výkony   většiny představitelů   důležitých rolí.
  Snímek selhává zejména   dramaturgicky. Pokud někdo   nemá ponětí o tom, jaké   byly poměry v sudetském   pohraničí, ale i jakou roli   hrálo ve druhé světové   válce Finsko, co se dělo po   válce v Polsku a tak dále,   bude v ději ztracen. Vše se   odehrává ve formě   podobných náznaků, jakými   například Mel Gibson v   Umučení Krista spoléhá na   všeobecnou znalost Bible. V   obou případech musíme znát   pozadí příběhu natolik,   že si uvnitř sebe   vyprávíme fabuli mnohem   víc, než to pro nás   dělají autoři.
  Možnost působit výchovně   na mladší publikum se tak   rozplývá a dokonce nabývá   až nebezpečně   demagogických rozměrů v   relativizaci „národní   viny“. Nacisti vycházejí z   příběhu jako nejméně   zvlčilí, zatímco česká   nenávist vůči Němcům je   maximálně odporná a vrchol   zla je nakonec personalizován   v patologicky úchylném a   režimně všudypřítomném   Čevorovi (zábavně slizký   Igor Bareš). Poznatek o tom,   že zlo ve službách   ideologie je naopak zrůdné   svou maximální neosobností   a každodenní banalitou, se   Körnerova světa netýká.  
Jistěže mnoho   nejasností ohledně děje   padá na vrub sestřihu filmu   ze čtyřdílného seriálu.   Těžko však odhadnout, co by   mohla televizní série   vylepšit. Je možné, aby dr.   Blau v podání Martina Huby   přestal vypadat s   přibývajícími léty stále   lépe a neprojevovaly se u   něj karikaturní rysy   hrabivého Žida? Stane se z   Kongo Muellera, jehož si   střihnul Marek Vašut,   plnohodnotná postava, nebo z   něj pořád zbude bizarní   maskot a terč vtipů   zlomyslného publika?
  Po zhlédnutí Krve   zmizelého je každopádně   zjevné, že si Česká   televize Brno, coby hlavní   koproducent, zachovává svou   typickou úroveň a za   žádných okolností nehodlá   investovat do něčeho, co by   mohlo zavánět invencí. To   je jedna z posledních jistot,   kterou v této nevyzpytatelné   době máme
Kurýr 2 (The Transporter 2)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Frank Martin (Jason Statham)   je ve svém oboru nejlepší.   Bývalý příslušník   speciálních jednotek pracuje   jako nájemný kurýr, který   převáží ty   nejnebezpečnější zásilky.   Co dostane, to také doručí.   a na nic se neptá. Frank se   přestěhoval z Francie do   Miami, kde nyní pracuje pro   zámožnou rodinu   Billingových. Existuje jen   velmi málo věcí, které jej   dokáží překvapit, ale na   jednu z nich narazí právě   zde - na kamarádské pouto,   které vznikne mezi ním a   šestiletým Jackem Billingem,   jehož vozí do školy a   zpátky domů. Když je poté   Jack unesen, Frank musí   využít všech svých   schopností, aby ho zachránil   a překazil plány únosců.   Nebude to vůbec snadné.

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

11:05 - 12:00

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Auto moto test

11:20 - 11:35

12 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Velký táta (1999)

10:55 - 12:45

37 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

09:50 - 11:40

102 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764001
Plakátů: 376648
Obsahů a biografií: 178299
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratta v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10