Zari
ohodnotit

Zběsilý útěk

Running Scared

Další název:
Útěk před strachem; Zbesilý útek (SK)
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
122 minut
„Pistole, která měla navždy zmizet, a zoufalý kriminálník, jehož život závisí na jejím nalezení.“

Komentáře k filmu Zběsilý útěk

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 35
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2017
Příběh jedné noci   vygradovaný do absurdna.   Scénář ostrý jako břitva,   temná atmosféra a svižné   tempo plné adrenalinu. Děj   sice není nijak rozvinutý,   ale tady by to bylo jenom na   škodu. Po dějové stránce   je však toho více něž   dost. Atmosféra nabitá   vlivem akce a napětím   držící hluboký, drsný a   emocionální gangsterský   výplach, kde Paul Walker v   hlavní roli ukázal, že i na   takové role má. Pro nás je   tendenční účast Karka   Rodena opět v roli slizkého   padoucha a mnohých dalších   českých herců. A není   divu. Natáčelo se i v   Česku. Nízký rozpočet   nebyl překážkou a jak   vidět, režisér a   scénárista v jedné osobě   Wayne Kramer si s tím poradil   velmi efektně. Nakonec, byla   to jeho vize. Snímek má tedy   ve své nonstop akci skvělý   vizuální styl. Ne, tohle   není Tarantino či Scorsese.   Tohle je Kramer a jeho   brutální, krvavá, násilná   a vulgární gangsterská   jízda. Nic víc, nic míň.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.5.2017
Zajímavý snímek se spoustou   akce (někdy až moc), vcelku   povedený děj (někdy krapet   překombinovaný) a docela   zajímavé obsazení. Rád   jsem to viděl, ale kdyby ne   taky by se nic nestalo :)
tomas.sulc.754
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2016
proč? - proto
Film jak papiňák, sice se to   všechno rychle vaří a to   celou dobu, kamera moc pěkná   (chtěl bych si přečíst   knižní předlohu, kdo to   vůbec psal?) ale nad hrncem   není žádná pára. Zas kdo   vaří v papiňáku šetří   energii.....Asi nejdelší   komentář ke dnešku který   jsem k filmu přidal, myslím   že mě to hodně zaujalo,   přesto nedávám deset,   přijde mi to jako sex v   poloze "zezadu"   když holku držíš za vlasy,   sice větší rozkoš, ale   stojí to pár vlasů. (Fakt   jsem byl zvědavej jak to   dopadne). Roden měl boží   roli (panenkoskákavá ty   vystřelený voči mě dostali   :D a návštěva u manželů   "Úchylových" byla   silný kafe rofl.....
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.8.2016
Jel jsem to na dva krát,   protože mne to zpočátku moc   nebavilo. Rudíž se mi   další honičky kvůli   pitomé pistoli přišly   zbytečné a neadekvátní. Ke   konci mi hlava nebrala kdo   proti komu a proč, takže se   podívám ještě jednou a   možná přehodnotím. První   dojem je tak na 20-30%.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.4.2015
Docela slušný a kupředu   pádící krimi/thriller, kde   se semele hodně věcí, kolem   jedné zbraně. Vzpomínka na   Paula Walkera ( ten chlapík,   toho ještě mohl hodně   předvíst, škoda! ) ale i   další herci OK, viz. Karel   Roden, Vera Farmiga atd. Také   hodně drsné a   nesmlouvavé-70%.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.7.2014
Průměrný souboj dvou   drogových gangů, souboj   kolem jedné pistole, prostě   té akčnosti bylo na jeden   film až moc - dobrý ruský   darebák K.Roden, film byl   prý natáčen v Praze, ani   jsem to npoznal. Připojuji se   k těm, kterým vadila mluva   hrdinů, kde ču-ák bylo   pomalu to nejslušnjší a   mnohokrát opakované slovo,   jak se říká, prostě mluvit   se musí umět.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.2.2014
ZBĚSILÝ ÚTĚK

Akční příběh,   důmyslný souboj mezi dvěma   gangy dealerů drog, boj o   kontrolu nad prodejem, bitva o   trh, do toho zkorumpovaní   policisté, hromadná   střílečka na úvod a jedna   vražedná zbraň jako důkaz.   Potíž nastane v okamžiku,   kdy zmizí. Když se do toho   zamotají dva malí kluci a   jeden postřelený   „rusák“ začne boj s   časem.

Nebylo   to špatné, ale nebylo to ani   nic výjimečného. Opakované   situace mnohokrát viděné a   znovu použité. Průměrná   akční honička s poněkud   nezvyklým koncem. Měla jsem   o tom snímku lepší   mínění, proto z mé strany   mírné zklamání. Potěšila   účast českých filmařů.   Filmu pomohlo i obsazení   Paula Walkera a Karla   Rodena.

Poznámka: Ó jazyku   bohatý, synonymy doširoka   rozvětvený, to jsi zase   dostal na frak, že? Pokud   chce někdo umět mluvit jako   dlaždič, tento film může   sloužit jako znamenitá   didaktická pomůcka. (Omluva   všem slušným dlaždičům).   U filmu, kde se pohybovali dva   malí kluci skoro v každé   scéně, to bylo krajně   nevhodné. Možná to sice   bylo „autentické“, ale to   nemohu posoudit, nevím jak to   chodí mezi mafiány. I když   magoři velkou slovní   zásobou nejspíš   neoplývají…
matne
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2014
100.lidí-100.názorů.
Největší autorita -   "hledaseniki" - dala   méně nežli my. Jinak ale   líbilo. Také ne "více   nežli jednou." Ale jelo   to pěkně. Je třeba si při   hodnocení uvědomit,co od   filmu čekáte. Kdo čeká   příliš odchází   nespokojen. Rychlá kritika je   jednodušší, nežli   ohodnocení. Tak pardon, ale u   nás to má za 8.   Jinak-respekt. Pěkná   kamera.:)
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.8.2013
Karel Roden se vyřádil.
Trochu moc náhod na jednu   noc, řekl bych. Tak   nanejvýš na průměrné   hodnocení. Ale Karel Roden   jako ruský dealer Anzor, to   bylo něco! Ten to vytáhl na   osm hvězd. Jako kluk žil v   Kišiněvě a byl socka,   později se „vypracoval“.   Dnes ve své kůlně vaří   drogy a je z něj magor a   domácí tyran, prostě   svinský lůzr. A co je   nejhorší, chce být klaďas!   Ugh... Prvotřídní mešuge,   co má přes celá záda   tetování svého velkého   vzoru. Tím je - to byste   neuhodli - John Wayne! A do   pytle... Tak není divu, že   nejvíc ho vytočíte větou:   „John Wayne byl bukvice!“   Co naopak vytáčelo mě?   Tedy, kromě těch náhod?   Dvě nejčastěji používané   věty ve filmu: „Zůstaň   tady!“ a „Neříkal jsem   ti, že tam máš zůstat?!“   Synáček notoricky   neposlušnej a otec naprosto   nepoučitelnej. Pár facek by   prospělo oběma. Ale jinak je   film jedna zběsilá jízda s   cílem minimalizovat již   vzniklé škody a při tom   (ne)napáchat ještě   větší. Užil jsem si to.  

Dodatek: Děj   po té závěrečné snídani   ve fast foodu, hlavně tu   nezodpovědnou jízdu od   cyklistů k popelnicím a   zpět, to bych škrtl. Takové   umělé dojení citů si   strčte do... A ještě bych z   přeplácaného děje škrtl   ten pedofilní pár. Ale to   vlastně za mě udělala paní   Gazelle. Sympatická   improvizace.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.4.2013
Jak vykradený starý klip   Breathe od Prodigy,   napěchovaný veškerou   pouliční lůzou, násilím,   střílením a výbuchy,   přesto bez náboje,   napětí... příště si   raději pustím ty milé   britské chlapce, aligátora a   šváby.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.12.2012
Nemožný název, film   poslaný rovnou na DVD a   přitom parádní stylová   akční gangsterka. A z velké   části natáčená v Praze, i   když to patrně vůbec   nepoznáte, protože se   tváří, a to hodně dobře,   jako New Jersey. Hlavní   část filmu si pro sebe urval   Paul Walker, který prakticky   nesleze z plátna a je pěkně   drsný, ani zdání po tom   kladném slušňákovi, jakým   byl v Rychle a zběsile. Ale   dobře tvrďácky se předvedl   i Karel Roden, i když jen ve   své typické roli, kterou   většinou dostává od   americké produkce -   mafiánský grázl z Ruska.
maciii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Zběsilý filmový zázrak,   kterému nemám co vytknout.   Něco tak strhujícího,   nápaditého, emotivně   zahraného, nepředvídatelně   se vyvíjejícího a   nabušeného neuvěřitelným   množstvím šílených   situací, jsem už dlouho   neviděla. Je vidět, že   Wayne Kramer to se svými   herci umí, libuje si v   emočně vyhrocených   situacích a ze svého týmu   dokáže vymáčknout maximum.   V tomhle filmu se stal Paul   Walker opravdovým hercem a   já mu moc přeju, aby mu to   vydrželo. BRAVO
Constantine_cz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2011
Nabito akcí!!!
Tento film má zajímavý   příběh, který pracuje s   neskutečným tempem.   Napamatuji si na žádné   hluché momenty, spíš   naopak. Děj občas trochu   pokulhává, ale o to přece v   tomhle filmu nejde. Takže   vypnout mozky a jdeme do toho.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.6.2011
Zběsilý útěk
Vydařený akční thriller o   tom, jak jedna zatracená   bouchačka způsobí   řetězovou reakci událostí,   kde hrají největší roli   zkorumpovaní poldové a   nejrůznější padouši.   Musím pochválit výborné   akční scény a potom   celkově svižný děj, jenž   prostě odsypá a tudíž   nenudí. Jediné co bych   ovšem vytknul je, že byl   film docela komplikovaný, za   což můžou hlavně velmi   komplikované vztahy mezi   jednotlivými aktéry filmu.
m.king
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2011
Nářez od začátku do konce.   Roden opět perfektní. Scéna   s pedofilním párem se mě   hodně vryla do paměti.
kockak1
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.8.2010
Nepříjemný film, odporné   prostředí podsvětí,   špína, vraždy, podvody,   sex.... Jeden velkej hnus.   Nemám tenhle typ filmů ráda   a divím se, že se to někomu   líbí.
Peykka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2010
Film plný napětí, krve,   zbraní a automobilových   honiček. Co byste si jiného   mohli u akčního filmu   přát?! Paul Walker určitě   předvedl, že není jen   'hezounek' Brian O'Connor z   Fast&Furious. Jeden z   nejlepších krimi-akčních   snímků současnosti.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2009
Chtěl sem kouknout jenom na   nějakou akční oddechovku,   tak sem si pustil tohle.O   filmu sem věděl jedině to,   že tam hraje Paul Walker(asi   musí pořád hrát v něčem   zběsilym:-).Když to tet tak   trochu zkrátim - bavil sem se   od začátku do konce,   akčních scén je tak   akorát, sou hodně   zajímavý, občas i docela   originální, příběh   taktéž, dočkáme se i   několika(pro mě   nečekaných, a to nemyslim   jako ironii) zvratů.Objevuje   se tady taky Karel Roden zase   typicky na špatný straně,   ale jeho postava je spíš   chudák než nějakej   vyloženej parchant.Výbornej   je taky malej Jugorskej, mohlo   by z něj něco bejt...Jediný   co se mi nelíbilo byl   závěr, ale skousnout se to   dá, přeci jenom, je to v   první řadě akční film,   né drama...
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2009
Myslela sem si sice, že mě   tenhle film bude bavit, ale on   dokonce předčil všechnny   mý očekávání :) Fakt   super film, plnej akce a   drsnejch scén vás rozhodně   nebude nudit. Paul Walker   nejen, že je pěknej, ale   dokonce umí i dobře hrát :)   Karel Roden jako vždy v roli   né zrovna klaďase Anzora   Yugorskyho je taky super.   Nejvíc se mi ale líbil   hereckej výkon malýho   Camerona Brighta a jeho   ztvárnění Olega Yurovskyho.   Fakt byl výbornej! Hodně mi   vadila scénka s úchylnym   manželskym párem, z toho sem   vážně měla husí kůži.   Ale celej film můžu jedině   doporučit. Je fakt super!
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.11.2009
Tak tenhle film mě nijak   nezaujal, teda kromě Paula   Walkera, tam nebyl nic   zajímavého. Ale vcelku   koukatelný film, kkterý   nemusim vidět víc než   jednou
dzamutro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.11.2008
Opravdu dobrá gangsterka se   zajímavou kamerou dost   odlišnou od snímání   amerických blockbusterů. I   to dělá filmu dobrou   atmosféru, Walker je   úžasný stejně jako v Bobby   Z a Karel Roden opět   perfektně sehrál roli   (polo)šíleného Rusa. Tenhle   film má úžasný spád,   hodně dějových zvratů a   trapně americký happy end,   ale pokud by Vám tohle mělo   zkazit náladu, tak jen   vynechte posledních 5 minut   filmu. Mohu prostě   doporučit, velice povedené.
Thomax
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Takovou slátaninu jsem už   dlouho neviděl. Celá   zápletka je strašně   stupidní. Hlavní hrdinové   zmateně přejíždějí, nebo   přebíhají místa na   místo. Občas potkají   jakéhosi záporáka, který   pro další děj stejně nemá   pražádný význam. A tak   pořád dokola celé dvě   hodiny. Vrcholem je konec, kdy   se autoři pokusí udělat z   gangstera klaďase. No prostě   blbost.
andriy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.1.2008
Od začátku do konce   neuvěřitelně našláplý,   vyhrocený akce a   neuvěřitelnej řetězec   událostí kvůli jedný   bouchačce a malému   kovbojovi, který se chce   pomstít svýmu sovětskýmu   otčímovi. 90%
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Myslím si že je to   nejlepší gangsterka jakou   natočili po Kmotru.Velmi   propracovaný příběh zaujme   a usadí do křesla,dále to   pokračuje hodně dobrou   kamerou a střihem.To se   prostě musí vidět.
TornadoLou
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Vydařené
Musím přiznat, že mně   tento snímek dost příjemně   překvapil. Zdařilý akční   film, který měl hlavu a   patu. Během dvou hodin, což   je stopáž filmu, je divák   držen v napětí. Žádné   hluché místo tenhle kousek   snad nemá. Od samého   začátku jste vtaženi do   děje, řetězec   překvapivých událostí a   zvratů vám nedá vydechnout.   Drsné činy - drsný   slovník. Určitě ne pro   milovníky kultivované   "vančurovské"   krasomluvy. Skvělé herecké   výkony i dvou dětských   představitelů. A   samozřejmě musím též   vlastenecky vypíchnout umně   zahraného (pokolikáté už?)   ruského mafiána v podání   K.Rodena.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Překvapení. Ohromné   překvapení. Skvěý snímek.   Režisér to pěkně   rozjíždí už od začátku a   hned nám ukazuje co od filmu   můžeme očekávat. Film   otevírá zběsilá (a hlavně   krvavá) přestřelka při,   které je zabit policista a   hl. hrdina (Paul Walker zde   ukazuje, že umí sakra dobře   hrát a nejen   "dobře" vypadat)   má za úkol zbavit se   vražedné zbraně avšak ta   se omylem dostane do rukou   kluka, který s ní hodlá   zabít svého otčíma   (skvělý Roden). A z této   jednoduché zápletky   vyždímá režisér co se dá   a rozpoutává neuvěřitelnou   honičku kde nechybí   přestřelky (opravdu nezvykle   krvavé), různé jiné   morbitnosti (ukouslá ucha,   rány pukem do hlavy) a   hlavně možná až   přespříliš drsná mluva,   (film jsem viděl s dabingem a   slovo čů*ák jsem nedokázal   spočítat) která však filmu   dodává tu správnou   drsňáckou šťávu. Být ve   filmu ještě nějaká   přestřelka nebo jiná   akční scéna bylo to za   plný počet. I tak rozhodně   doporučuju.
Sanchez
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.10.2007
Good choice
Takhle by měl vypadat   špičkový akční film,   nespoutaně odvázaný,   drsný, bez servítků,   rozjetý na plný koule .. v   tomto případě se to zcela   jistě povedlo. 'Zběsilá   jízda' nabízí přesně ten   recept, po kterém touží   akčně nadržený divák. P.   Walker zahrál sebejistě a   přesvědčivě, role   drsňáka s dobrým srdcem mu   sedí. A režisér W. Kramer   by zasloužil pochvalu.   Příběh nádherně doplňuje   akční řežbu a těch   "fucků" co zde   člověk slyší..hodně to   přidává na reálnosti:)   Celkově vzato - perfektně   rozjetý film, který   nevynechá ani minutu ze   svého zběsilého tempa.
Le_Chuck
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.7.2007
Bez posledných piatich minút   po všetkých stránkach   dokonalá filmová jazda zo   Scottovsky brilantne   vybrúsenými vizuálnymi   vychytávkami a nadupaným   tempom, ktoré nedovolí   divákovi tie bezmála dve   hodiny, čoby len na sekundu   vydýchnuť. A celé to   podtrhujú zaverečné   titulky. Dámy a páni toto   kus podstivej filmárčiny,   ktorá pôsoní medzi   pózerskými pseupokusmi o   originalitu poslednej doby,   ako živá voda. 100%
MovieAtom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Opravdu povedený film
OD začátku až do konce   velmi vydařený film ..   Musím režisérovy opravdu   zatleskat, protože u tohohle   filmu jsem nenašel zápor.   Velice mě překvapil Paul   Wolker, protože byl   výtečný. Všem kteří se   chtějí podívat na   vynikající akční filmy a   mají rádi kvalitu a skvělý   příběh můžu jen a jen   doporučit !!!
Untouchable
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Jeden z nejlepších   akčňáků minimálně   poslední doby, od začátku   do konce napínavé, herecké   výkony velmi dobré.   Potěší i Karel Roden v roli   rusáka. Film byl nominován   na cenu Young Artist Award.   Režisér má za sebou dobře   hodnocený film Smolař.
Hodnocení 7/10, v rámci   žánru 9/10
TSZ
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Překvapení
Tak to byl velký   šok.Srovnatelný snad jen s   pocitem,že Vám holka dá   hned na první schůzce i   když to absolutně   nečekáte.Když sem   viděl,že hlavní roli v   této drsné   "akčnárně" má   Paul Walker,okamžitě sem si   tento film zařadil mezi   takové,na které se možná   někdy podívám,ale hned to   rozhodně nebude.Avšak   jednoho dne přišla nouze   nejvyšší a já se   rozhodl,že pokud to   půjde,vydržím dokonce a   strávím hodinu a půl s   hercem,který mi až dosud byl   maximálně nesympatický a   přál sem si,aby si nehrál   na moc velkého   drsňáka,protože to bych asi   nevydržel...Po skončení sem   se Paulovi v duchu   omluvil,upravil si o něm   mínění a přidal ho mezi   řízky,které bych opravdu   nechtěl potkat naštvané v   noci ve městě.Nevím jestli   bylo způsobené tím nulovým   očekáváním,ale   každopádně musím   říci,že lepší akční   film jsem opravdu hodně   dlouho neviděl a obávám se   že ještě dlouho   neuvidím.Rozhodně musím   dát palec nahoru a   konstatovat,že Paul umí být   drsný že i Jason Statham by   s ním měl co dělat:-)
Dragosaurus
Hodnocení:
Přidáno: 8.4.2007
Dragon píše co si myslí
je to film který muže   soupeřit s jinejma akčníma   tytulama ,akce sou řazeny   skvělou režiserskou   tematykou a dobře detailně   zpracované kompozice .Film   který svím dějem vás   vtrhne do prostředí akce a   vzrušení které občas   prostřídá vtip a realnost   ,není však ku škodě říct   ,tento snímek natchne nejenom   dnes ale i v příštím roce
gorous
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Zběsilý útěk
To je ono,super film ikdyž   dosti drsný a chvílemi   vulgární,ale to je film   mého gusta a věřím že   nadchl všechny ,kdo se na   něho dívali,protože to je   doména tohoto století,super   film 10 bodů ode mě
Fahrovice
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Je to super film,je to opravdu   dobrý akční film,dokáže   zvednout ze   židle.Doporučuji.Dávám 10   bodů
mates30
Hodnocení:
Přidáno: 7.4.2007
je to jeden z nej akčních   filmů co jsem za poslední   měsíc viděl - je to akčák   se vším všudy,   napětí,akce, zápletka si v   tomto filmu nejsou cizí - je   to pěkný film.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih23710minih23710Zbožňuju trable (1994) 
I Love Trouble n
minih28906minih28906Terč: Prezident USA (1997) 
Executive Target n
minih17165minih17165Blb a blbec (1994) 
Botte di Natale n
minih141281minih141281Zastavme vymírání (2015) 
Racing Extinction n
minih20352minih20352Štít a meč (1968) [TV seriál] 
Ščit i meč n
minih9714minih9714Jo (1971) 
Jo n
minih46927minih46927Digitální muž (1995) 
Digital Man n
minih13071minih13071Muka obraznosti (1989) 
n
minih11778minih11778Mafiáni (1990) 
Goodfellas n
minih70770minih70770Muž odnikud (2010) 
Ajeossi n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

12 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

06:00 - 06:50

37 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:05 - 06:55

32 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:25 - 06:45

12 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Micha Bayard

Bayard Micha

Rainer Spechtl

Spechtl Rainer

Ina Benita

Benita Ina

Naposled navštívené:
Micha Bayard

Bayard Micha

Rainer Spechtl

Spechtl Rainer

Ina Benita

Benita Ina