Zari

Komentáře uživatele TornadoLou

TornadoLou

TornadoLou zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 12
28 týdnů poté (28 Weeks Later)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.2.2008
V největším ohrožení divák...
Dost dobře nechápu smysl   tohoto filmu. Nic nedávalo   logiku, triky sice umně   ztvárněné, ale   samoúčelné. O nějakém   napínavém ději nemůže   být ani řeč. Situace, ve   kterých se asi dle scénáře   mělo u diváka dostavit   mrazení spíš vyvolávaly   pochybné rozpaky a úvahy,   zda u "díla"   vydržet a zhlédnout do   konce. Ztracený čas. Jednu   hvězdu dávám jako plus za   kratší stopáž.
Cesta bojovníka (Pathfinder)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Zaujme a pak rychle vyšumí do ztracena...
Před shlédnutím tohoto   snímku jsem vyslechl či   přečetl mnoho   protichůdných názorů. Dnes   jsem si jej pustil. V   hodnocení zůstávám někde   uprostřed. Co se týče masek   a prostředí, kde ponurost,   která dodávala příběhu   zvláštní atmosféru, byla   čistě tvůrčím   uměleckým záměrem.   Žádné jiné souvislosti v   tom netřeba hledat a už   vůbec ne možnost, že se   děj odehrává třeba na   jiné planetě. :o) Označit   jej jako historický žánr   asi dost těžko, to spíš   akční s velice jednoduchým   dějem se k němu hodí lépe.   Vikingové jsou ztvárněni   ohromně a to i doslova.   Spodní záběry kamery jejich   jízd na koni jsou dobrým   tahem kameramana. Působí to   velice tajemně až   strašidelně. Film, který   vás pravděpodobně pobaví,   ale hodně rychle zase   vyšumí do ztracena.
Domino
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.7.2007
Asi bych neměl...
...k tomuto filmu nic psát,   neboť jsem neměl sílu jej   dokoukat do konce. Film je   samý střih, zoom,   zpomalovačky, zrychlovačky,   spíš na způsob klipu.
V Pirátech "bojové   umění" Keiry Knightley   docela dobře můžu, je tam   jasná nadsázka a decentní   humor. Tady ji nevěřím nic.   Asi měla zůstat na tom   přehlídkovém molu.
Hvězdný prach (Stardust)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2008
Co chtít víc?
Poutavý příběh, dobré   zpracování, skvělá hudba,   herecké výkony - všechno,   co chtít víc?. Něco přes   dvě hodiny příjemné   zábavy.
Kapitán Alatriste (Alatriste)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.4.2008
Body asi jen za za kostýmy
Slibně začínající   historický snímek nakonec   nenaplnil mé očekávání.   Slabý děj, jakoby   poskládaný z na sebe moc   logicky nenavazujících   epizod, nevýrazná   charakteristika postav. Za   chvíli nevíte kdo s kým, o   čem a pro koho... Na konci se   ptáte, co tím vším chtěl   vlastně "básník"   říci... A vzhledem k tomu,   že jsem od Viga při jeho   návštěvě v Praze nedostal   ani autogram po kterém bych   omdlel, dávám za pět.
Král Škorpión: Vzestup Říše (The Scorpion King 2: Rise of a Warrior)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Už jsem viděl horší...
Tento snímek, upřímně   řečeno, je z té slabší   kapsičky. Velký důraz je   zde zjevně kladen na   vizuální stránku filmu (i   když ne vždy s kýženým   výsledkem). Děj filmu je   kapku rozmělněn, nemá moc   spád, objevuje se několik   nelogických momentů. Hlavní   kladná postava postrádá   charizma, pro které by mu   měl divák fandit. Vládkyně   podsvětí se svým   erotowomanským jiskřením je   ve své roli trochu směšná   (i když pohledná - to samé   platí o představitelce   Layly, Karen Shenaz David). Za   to, že jsem vydržel až do   konce dávám dobrou čtyřku.
Monstrum (Cloverfield)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Snaha o autentičnost pomocí roztřesené kamery?
...možná. Ovšem v tomto   případě docílili tvůrci   spíše opačného efektu. K   smrti vystrašený (a to být   musel v takových situacích)   amatérský kameraman   natáčí za každých   okolností, kameru nepustí z   ruky, jako by na ní závisel   život (i při napadení   kolegů těmi potvorami - jeho   ovšem ušetří, snad s   ohledem na diváka, který by   rád viděl, jak se to bude   dál vyvíjet). Celé to tím   pádem vyznívá dosti   nevěrohodně. Docela jsem si   přál, aby tomu borci   konečně došly baterie nebo   aby ho ta potvora sežrala   (samozřejmě i s kamerou)   dřív než na konci.
Most do země Terabithia (Bridge to Terabithia)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Dojemný příběh
Ano, připojuji se k   předchozím kladným   příspěvkům. Nečekal jsem   nic moc, spíš nějaké   béčko pro děti s pár   triky. Omyl. Je to film,   který může zhlédnout celá   rodina, ani chlapácký tatík   se nemusí stydět přisednout   si k obrazovce. Krásně   zpracované dětské   představy a fantazie, dobře   napsané dialogy, dramaticky   vystavěný příběh.   Představitelé dětských   rolí si počínali skutečně   věrohodně(dokonce lépe než   kolikrát v jiných filmech   dospělí herci). Musím dát   za pravdu těm, kteří   upozorňovali na zvlhnutí oka   při sledování závěru   filmu. A to nejsem žádná   slečinka.
Štvanec (The Hunted)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.1.2008
Tommy Lee Jones jako záruka
Herce pana Jonese jsem i   tentokráte pojal jako   určitou záruku toho, že se   nebude jednat o žádný   filmový brak ani v tomto   případě. Určitě mě   snímek nezklamal. Ve svém   žánru zcela splnil svůj   účel. Celkem dobrý děj,   spád, pěkné exteriéry,   slušné herecké výkony.   Promíjím zde určité   drobné nelogičnosti v   pronásledování, ale film je   akční a není určen k   hloubkovým úvahám.
Zabijáci osamělých srdcí (Lonely Hearts)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2008
Dobré retro
Tvůrci snímku se nechali   inspirovat (prý) skutečnými   událostmi z konce 40.let   20.století. Děj je   vyprávěn jedním z   detektivů, Jamesem   Gandolfinim téměř v   chandlerovském stylu. Tento   prvek nijak děj filmů   neruší, naopak je dobrou   volbou. Salma Hayek zde   skvěle zahrála tentokrát   silně psychicky ujetou   postavu Marty, která   postupně manipuluje   zpočátku jen obyčejným   podvodníčkem. Hodnotím   osmičkou.
Základní instinkt 2 (Basic Instinct 2)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.2.2008
Raději klobásky a orosený žejdlík
V žádném případě jsem   neočekával snímek kvalitou   rovnající se předchozímu   stejnojmennému titulu.   Nemýlil jsem se. Již zcela   bez nápadu, lehce   předvídatelný děj. Herci   toho vpravdě také moc   nepředvedli. Hlavní   představitelce se už moc   erotických jisker v   příslušných scénách   vykřesat nepodařilo, vůbec   mně nepřesvědčila. Ve   vší úctě k paní Sharon, o   svou fasádu (za vydatné   pomocí chirurgických a   maskérských týmů   samozřejmě) pečuje   úspěšně, vypadá na svůj   věk velice dobře, ale její   erotické svádění se spíš   měnilo na sexuální   loudění. Přiznávám, že v   druhé části filmu jsem se   několikrát přistihl, že   víc než na to jak film   dopadne, se mé myšlenky   soustředily na lednici, kde   na mně čekaly klobásky a   vychlazené pivko.
Zběsilý útěk (Running Scared)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Vydařené
Musím přiznat, že mně   tento snímek dost příjemně   překvapil. Zdařilý akční   film, který měl hlavu a   patu. Během dvou hodin, což   je stopáž filmu, je divák   držen v napětí. Žádné   hluché místo tenhle kousek   snad nemá. Od samého   začátku jste vtaženi do   děje, řetězec   překvapivých událostí a   zvratů vám nedá vydechnout.   Drsné činy - drsný   slovník. Určitě ne pro   milovníky kultivované   "vančurovské"   krasomluvy. Skvělé herecké   výkony i dvou dětských   představitelů. A   samozřejmě musím též   vlastenecky vypíchnout umně   zahraného (pokolikáté už?)   ruského mafiána v podání   K.Rodena.

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

15:55 - 16:45

42 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

15:55 - 16:50

42 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

67 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

67 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce