Jeden svět
ohodnotit

Zběsilý útěk

Running Scared

Další název:
Útěk před strachem; Zbesilý útek (SK)
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
122 minut
„Pistole, která měla navždy zmizet, a zoufalý kriminálník, jehož život závisí na jejím nalezení.“

Obsah filmu Zběsilý útěk

 
Na začátku byla pistole se speciálním provedením, která měla navždy zmizet. Během pokaženého mafiánského obchodu s ní totiž syn šéfa jedné z největších mafiánských rodin zastřelil zkorumpovaného policistu. Shodou okolností ji v domě mafiánova pohůnka Joeyho Gazelleho, jenž se měl postarat o její zmizení, objeví kamarád jeho syna, dvanáctiletý Oleg z rodiny sousedícího ruského kriminálníka Anzora Jugorského. Netrvá dlouho a z pistole vycházejí výstřely. Joey musí během následujících hodin najít Olega, který utekl z domova, a především vypátrat pistoli, která rychle putuje z ruky do ruky. Cesta chlapce i muže, jenž mu je v patách, se mění v...
 
Související odkaz
 
Vyšlo na DVD: Zběsilý útěk

Není to první důkaz, že si v Hollywoodu nezařadili Karla Rodena právě mezi slušňáky. Tentokrát dostal roli ruského přistěhovalce v docela napínavé podívané. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zběsilý útěk >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2017
Příběh jedné noci vygradovaný do absurdna.   Scénář ostrý jako břitva, temná atmosféra a   svižné tempo plné adrenalinu. Děj sice není   nijak rozvinutý, ale tady by to bylo jenom na   škodu. Po dějové stránce je však toho více   něž dost. Atmosféra nabitá vlivem akce a   napětím držící hluboký, drsný a   emocionální gangsterský výplach, kde Paul   Walker v hlavní roli ukázal, že i na takové   role má. Pro nás je tendenční účast Karka   Rodena opět v roli slizkého padoucha a mnohých   dalších českých herců. A není divu.   Natáčelo se i v Česku. Nízký rozpočet nebyl   překážkou a jak vidět, režisér a   scénárista v jedné osobě Wayne Kramer si s   tím poradil velmi efektně. Nakonec, byla to jeho   vize. Snímek má tedy ve své nonstop akci   skvělý vizuální styl. Ne, tohle není   Tarantino či Scorsese. Tohle je Kramer a jeho   brutální, krvavá, násilná a vulgární   gangsterská jízda. Nic víc, nic míň.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.5.2017
Zajímavý snímek se spoustou akce (někdy až   moc), vcelku povedený děj (někdy krapet   překombinovaný) a docela zajímavé obsazení.   Rád jsem to viděl, ale kdyby ne taky by se nic   nestalo :)
tomas.sulc.754
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2016
proč? - proto
Film jak papiňák, sice se to všechno rychle   vaří a to celou dobu, kamera moc pěkná (chtěl   bych si přečíst knižní předlohu, kdo to   vůbec psal?) ale nad hrncem není žádná pára.   Zas kdo vaří v papiňáku šetří   energii.....Asi nejdelší komentář ke dnešku   který jsem k filmu přidal, myslím že mě to   hodně zaujalo, přesto nedávám deset, přijde   mi to jako sex v poloze "zezadu" když   holku držíš za vlasy, sice větší rozkoš,   ale stojí to pár vlasů. (Fakt jsem byl   zvědavej jak to dopadne). Roden měl boží roli   (panenkoskákavá ty vystřelený voči mě   dostali :D a návštěva u manželů   "Úchylových" byla silný kafe   rofl.....
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.8.2016
Jel jsem to na dva krát, protože mne to   zpočátku moc nebavilo. Rudíž se mi další   honičky kvůli pitomé pistoli přišly   zbytečné a neadekvátní. Ke konci mi hlava   nebrala kdo proti komu a proč, takže se   podívám ještě jednou a možná přehodnotím.   První dojem je tak na 20-30%.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.4.2015
Docela slušný a kupředu pádící   krimi/thriller, kde se semele hodně věcí, kolem   jedné zbraně. Vzpomínka na Paula Walkera ( ten   chlapík, toho ještě mohl hodně předvíst,   škoda! ) ale i další herci OK, viz. Karel   Roden, Vera Farmiga atd. Také hodně drsné a   nesmlouvavé-70%.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.7.2014
Průměrný souboj dvou drogových gangů, souboj   kolem jedné pistole, prostě té akčnosti bylo   na jeden film až moc - dobrý ruský darebák   K.Roden, film byl prý natáčen v Praze, ani jsem   to npoznal. Připojuji se k těm, kterým vadila   mluva hrdinů, kde ču-ák bylo pomalu to   nejslušnjší a mnohokrát opakované slovo, jak   se říká, prostě mluvit se musí umět.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.2.2014
ZBĚSILÝ ÚTĚK

Akční příběh, důmyslný   souboj mezi dvěma gangy dealerů drog, boj o   kontrolu nad prodejem, bitva o trh, do toho   zkorumpovaní policisté, hromadná střílečka   na úvod a jedna vražedná zbraň jako důkaz.   Potíž nastane v okamžiku, kdy zmizí. Když se   do toho zamotají dva malí kluci a jeden   postřelený „rusák“ začne boj s časem.  

Nebylo to špatné, ale nebylo to ani nic   výjimečného. Opakované situace mnohokrát   viděné a znovu použité. Průměrná akční   honička s poněkud nezvyklým koncem. Měla jsem   o tom snímku lepší mínění, proto z mé   strany mírné zklamání. Potěšila účast   českých filmařů. Filmu pomohlo i obsazení   Paula Walkera a Karla Rodena.

Poznámka: Ó   jazyku bohatý, synonymy doširoka rozvětvený,   to jsi zase dostal na frak, že? Pokud chce někdo   umět mluvit jako dlaždič, tento film může   sloužit jako znamenitá didaktická pomůcka.   (Omluva všem slušným dlaždičům). U filmu,   kde se pohybovali dva malí kluci skoro v každé   scéně, to bylo krajně nevhodné. Možná to   sice bylo „autentické“, ale to nemohu   posoudit, nevím jak to chodí mezi mafiány. I   když magoři velkou slovní zásobou nejspíš   neoplývají…
matne
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2014
100.lidí-100.názorů.
Největší autorita - "hledaseniki" -   dala méně nežli my. Jinak ale líbilo. Také ne   "více nežli jednou." Ale jelo to   pěkně. Je třeba si při hodnocení uvědomit,co   od filmu čekáte. Kdo čeká příliš odchází   nespokojen. Rychlá kritika je jednodušší,   nežli ohodnocení. Tak pardon, ale u nás to má   za 8. Jinak-respekt. Pěkná kamera.:)
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.8.2013
Karel Roden se vyřádil.
Trochu moc náhod na jednu noc, řekl bych. Tak   nanejvýš na průměrné hodnocení. Ale Karel   Roden jako ruský dealer Anzor, to bylo něco! Ten   to vytáhl na osm hvězd. Jako kluk žil v   Kišiněvě a byl socka, později se   „vypracoval“. Dnes ve své kůlně vaří   drogy a je z něj magor a domácí tyran, prostě   svinský lůzr. A co je nejhorší, chce být   klaďas! Ugh... Prvotřídní mešuge, co má   přes celá záda tetování svého velkého   vzoru. Tím je - to byste neuhodli - John Wayne! A   do pytle... Tak není divu, že nejvíc ho   vytočíte větou: „John Wayne byl bukvice!“   Co naopak vytáčelo mě? Tedy, kromě těch   náhod? Dvě nejčastěji používané věty ve   filmu: „Zůstaň tady!“ a „Neříkal jsem   ti, že tam máš zůstat?!“ Synáček notoricky   neposlušnej a otec naprosto nepoučitelnej. Pár   facek by prospělo oběma. Ale jinak je film jedna   zběsilá jízda s cílem minimalizovat již   vzniklé škody a při tom (ne)napáchat ještě   větší. Užil jsem si to.

Dodatek: Děj po   té závěrečné snídani ve fast foodu, hlavně   tu nezodpovědnou jízdu od cyklistů k   popelnicím a zpět, to bych škrtl. Takové   umělé dojení citů si strčte do... A ještě   bych z přeplácaného děje škrtl ten pedofilní   pár. Ale to vlastně za mě udělala paní   Gazelle. Sympatická improvizace.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.4.2013
Jak vykradený starý klip Breathe od Prodigy,   napěchovaný veškerou pouliční lůzou,   násilím, střílením a výbuchy, přesto bez   náboje, napětí... příště si raději pustím   ty milé britské chlapce, aligátora a šváby.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41127minih41127Smůla (1998) [TV inscenace] 
Smůla n
minih175873minih175873Smečka (2020) 
Smečka n
minih20390minih20390Ta naše písnička česká II (1990) 
Ta naše písnička česká II n
minih42810minih42810San Babilo - 20 hodin (1976) 
San Babila ore 20: un delitto inutile n
minih25869minih258698 MM (1999) 
8 MM n
minih20364minih20364Štvanice (1966/1) 
The Chase n
minih126221minih126221Správnej dres (2015) [TV film] 
Správnej dres n
minih58472minih58472Křišťálová noc (1966) [TV inscenace] 
Křišťálová noc n
minih19691minih19691Stíny horkého léta (1977) 
Stíny horkého léta n
minih65729minih65729Černá smrt (2010) 
Black Death n


Hodnocení:n12345678910
Zběsilý útěk (2006)Zběsilý útěk (2006)Zběsilý útěk (2006)Zběsilý útěk (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10