Duben
ohodnotit

Superman

Další název:
Superman I.
Rok:
1978
Délka:
143 minut, 151 min (opravená verze r.2000)
„Přilétá, aby bojoval s padouchy, miloval krásnou novinářku a ukrýval se pod maskou nesmělého reportéra.“

Komentáře k filmu Superman

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.12.2011
Kdysi se mi to docela líbilo,   "něco" do sebe to   má stále, ale nějak jsem se   přeorientoval na jiné   žánry. Musel by být hodně   malý výběr a velká nuda,   abych se podíval dnes...
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2010
Jeden z mála snesitelných   filmů o superhrdinech, jemuž   hlavně pomáhá inteligentní   humor, vtipné dialogy a   Williamsova hudba. I po   třiceti letech se jedná o   báječnou fantasy, která pro   své fanoušky zůstane jednou   z nejlepších. A zároveň i   legendou v rámci komiksů.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.5.2006
Klasika
Superman z roku 1978 je dnes   již klasickým filmem. Filmem   plným naivity a zvláštních   efektů. Někde jsem četl,   že všichni tito hrdinové   (Superman, Batman, Spiderman a   další mani) vznikli jako   důsledek strachu z druhé   světové války. Americké   publikum potřebuje hrdiny,   pokuď možno neprůstřelné,   kteří jej ochrání před   nebezpečenstvím všeho   druhu. Film je odpočinkovou   záležitostí. Ale ty   dialogy. Někdy při nich   trpím.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2013
Superman
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Nominace na Oscara v roce   1979 za Nejlepší střih,   Nejlepší hudbu a Nejlepší   zvuk.
Oscar v roce   1979, Zvláštní cena   Akademie za vizuální   efekty.
Superman je   prostě fenomén. Jak bylo   řečeno v "Kill Billovi   2", i když si přesný   citát nepamatuji, pokusím se   zachytit hlavní myšlenku.   "Spiderman" je Peter   Parker a musí si vzít masku,   aby se stal superhrdinou.   "Ironman" je Tony   Stark a musí si vzít masku,   aby se stal superhrdinou.   "Batman" je Bruce   Wayne a musí si vzít masku,   aby se stal superhrdinou. Ale   Superman už jako superhrdina   byl narozen a musí si vzít   masku, aby se stal Clarkem   Kentem, obyčejným   člověkem. Na tomhle filmu   bych trochu vytkl první   hodinu, kdy se opravdu ale   opravdu nic nestalo, filmaři   ji klidně mohli zkrátit na   dvacet minut a ještě by to   bylo málo. A stupidita   všech, hlavně pak Loise,   která je do hlavního hrdiny   zamilovaná, že nedokáží   poznat rozdíl mezi člověkem   s brýlemi a bez nich? Mě se   také občas lidé ptají, co   se stalo, když vyměním   kontaktní čočky za brýle,   ale že by mne považovali za   úplně někoho jiného...
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2017
Režisérská verze
(Režisérská verze)   Kultovní snímek, kterým se   proslavil představitel   hlavní role Christopher   Reeve, bez jehož tváře si   Supermana už málokdo   dokázal představit.   Komiksový příběh ve   filmovém zpracování   nestaví vyloženě jen na   dobrodružství, ale přísně   lpí i na charakterech všech   postav, což získalo své   kouzlo a sympatie. Romance už   jen dokonala své. Snímek se   dostal na takovou výši, že   je do dnes naprosto   nepřekonatelný. Superman vs.   Clark Kent. Christopherem   mistrovsky zahrané do   sebemenší dokonalosti.   Luthera Lexe si střihl Gene   Hackman a dá se říci, že   je to nejbrilantnější   padouch, co kdy vznikl. Na   paty mu šlape už jen Joker   ve snímku ´Batman´. A Lois   Lane? Margot Kidder do ní   dala vše, co taková   správná ztřeštěná,   roztržitá, snad i v jistém   smyslu praštěná a hlavně   zamilovaná mladá ženská   má mít. Triky jsou na   nejvyšší úrovni ve své   době dosažitelné a tak jsou   dnes pro mnohé až s podivem,   jak to bez pomoci počítačů   dokázali. Největší   superhrdina všech dob tímto   udělal ohromnou díru do   filmového světa a dodnes je   svými fanoušky vyhledáván.   Proto snad i vznikla   prodloužená verze, kde   přidané scény mnohé   doplňují.
pataamat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2009
neviem prečo , ale už ako   malý sopel som zbožňoval   Supermana a páči sa my   stále , kde sa hrabe   Spiderman .
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2009
Zacatek
Tady to zacalo.Tady se zrodil   novy hrdina.
Superhrdina.........Superm   an.
O cem je Superman   je tady zrejme zbytecne neco   vubec psat.
Na svou   dobu dost dobre triky a efekty   a take herecky je film vyborne   obsazeny.
Ch.Reeve ve   sve zivotni roli a Gene   Hackman v roli zaporaka mu   tady take skvele kontruje.
Ten kdo to jeste nikdy   nevidel,tak by se mel urcite   podivat.
Agostino
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.3.2009
Dosť prehnaný fantastický   film s vykresleným akčným   hrdinom, ktorý dokáže   zachrániť všetko a   každého na celom svete.   Hlavný hrdina tohto   nezmyselného akčného filmu   Superman sa stále nachádza   v správny čas , a na   správnom mieste. Samozrejme   však je to dosť reálne.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2012
Nejznámější verze o muži   z oceli a také   nejznámější představitel   Christopher Reeve . Kdykoli se   na film začnu dívat   ,říkám si proč vlastně   nevybrali jiného herce,ale   postupem času si vás Reeve   svým sympatickým projevem   získá. Na začátku filmu   hezky vysvětlené jak to bylo   s jeho přistáním na Zemi a   jaký byl důvod aby sem byl   vyslán . Marlon Brando (od   Kmotra můj velký oblíbenec)   sice ve filmu hrál jen   chvíli ale v titulcích je   uveden jako první, hned za   ním Gene Hackman až pak   Christopher Reeve, tah který   se studiu určitě vyplatil v   nalákání diváků do kin.   Některé efekty jsou dnes   již úsměvné ,ale na rok 78   žádný div.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.4.2009
Na dobu vzniku prvního   Supermana v režii R. Donnera   bych řekl , že to je dost   dobře provedený film a o   hereckém obsazení ani   nemluvě Gene Hackman jako Lex   Luthor byla paráda. A v roli   Supermana Ch. Reeve byla   určitě také dobrá volba.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.4.2013
Na tu dobu výborné   efekty,dobré herecké   výkony,ale místy dost nudné   scény a dlouhé a   nezajímavé dialogy.Celkově   docela zábavná podívaná.
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.3.2012
Jestli byl někdy nějakej   fimovej Superman,tak určitě   Christopher Reeve. Do té doby   neznámý herec, se své   životní nabídky zhostil   výborně a pro mě je tohle   určitě nejlepší film o   muži z oceli, co byl   natočen. Sice se své   nálepky vyslance z Kryptonu   už do konce života   nezbavil,ale myslim si,že   určitě nelitoval :)Mimo   jiné v té době už   zkušení harcovníci, Gene   Hackman či Marlon Brando taky   do kin přitáhli nejednoho   diváka a určitě na   úspěchu filmu měli nemalej   podíl...jsem fanoušek   Supermana a v tomhle filmu   jsem měl vše co jsem mít   chtěl...sice ta nostalgická   vzpomínka z dětství trošku   vyprchala,ale   efekty,scénář,dokonalou   hudbu Johna Williamse,herce v   hlavních rolích a cit pro   filmařinu dokážu ocenit i   dnes...film má i po cca 30ti   letech pořád svojí   kvalitu,slušný efekty i   příběh ---->9z10
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2013
Asi nejzdařilejší verze   Supermana, ale asi moc   dlouhé. Být to 1,5 - 2   hodiny, asi by to ději   neubralo a bylo by to   akčnější. Na tu dobu to   byl nadprůměrný film, ale v   současnosti je překonaný.   Známější jsou spíše   seriálové variace.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2010
Dá se říct, že málokteré   komiksové zpracování do   filmové podoby je dobré. V   případě Supermana je to   myslím si zpracování   VÝBORNÉ! Herecky naprosto   dokonale obsazené, nechybí   tu odlehčený humor, solidní   příběh a na tu dobu   parádní vizuelní efekty.   Podle mě super. :-)
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2013
.
Mě tento film ohromně baví.   Ty triky jsou tam v menší   míře, takže člověk cítí   filmovou laboratoř na   vlastní oči. Superman alias   Clark Kent je tu za gentlemana   a po uši zamilovaného do   Lois. Vůbec mi nevadí ,že   triky nejsou dokonalé,   naopak, člověk v tom vidí   comics.Je to dobrá zábava.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.6.2010
Trochu zastaralá, ale milá   pohádka, v historii   komiksových adaptací navíc   důležitý mezník. A   zásluhou skvělého Gene   Hackmana je to i vtipné.   Právě jeho padouch vyvažuje   studiovou Arktidu nebo   kýčovitě romantické   létání po nocích a   zachraňuje celkový dojem.
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2008
Toto zpracování Supermana je   podle mě nejlepší,   legendární Christopher   Reeve, dále Gene Hackman,   Marlon Brando a je to takový   nejoriginálnější. Všechny   tři díly se mi líbily.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2009
Superman byl přelomovým   hitem po celém svetě.Opravdu   vynikajíci práce efektú a   myšlenky o samotném   Supermanovi,tak to je tedy   něco....
movie-freak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2014
Jednoznačně   nejpovedenější snímek v   sérii s Christopherem Reevem.   Ostatní pokračování už   nějak pokulhávají. Ovšem   zde je vše, co od Supermana   očekáváme.
Ivett
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.10.2007
No teď už to sice je trochu   primitivní, s dialogy, co   tahají za uši (a hlavně za   mozek), ale dívat se na to   dá. Navíc mladý Hackman je   vážně fešák.
Warrior7
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.2.2010
Tak jsem se na tento snímek   po nějakém tom pátku opět   podíval. Musím říct, že   pro mě nikdy neztratí svůj   půvab. Na to, že už je mu   téměř 32 let, má stále   výtečnou kondici. Ono je   občas potřeba vyprostit se z   dnešní kinematografie, a   vrátit se k pravým filmovým   hitům, mezi které Superman   rozhodně patří. Co se   týče herců, nemohu si   stěžovat - Ch. Reeve i G.   Hackman ukázali, že   herectví opravdu mají v   krvi. Efekty z pohledu té   doby vynikající. Tento film   bych rozhodně zařadil do   filmové síně slávy   (společně např. s   Vetřelci, trilogií Návratů   do budoucnosti nebo Soubojem   titánů)...
JanaOss
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2009
Není snad nikdo, kdo by dnes   neznal Supermana alias Clarka   Kenta- milého, spravedlivého   a neohroženého ochránce.
Film je to poutavý a   zajímavý, efekty   vynikající. Nechybí mu nic-   ani humor, ani romantika ba   ani romantické city. K tomu   není co dodat.
papamidnight
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.12.2011
christopher reeve je pro mne   jediny superman.poprve jsem   tenhle film o supermanovy   vydel jako sopel a fascinoval   mne a fascinuje mne i dnes.na   tu dobu efekty jdou,pribeh   dobry.u tohoto filmu snesu i   ten patos.
Mgb
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Pro dnešního diváka se   tento film může jevit jako   poněkud naivní, ale i   přesto je výborný. Hudbou   počínaje, přes herecké   výkony až po humor, který   je opravdu na pravém místě.   Reeve se nesnadného úkolu,   převést komiksového hrdinu   na stříbrné plátno zhostil   skvěle a v jeho podání jsou   Klark a Superman opravdu dva   rozdílní lidé.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih2515minih2515Absolvent (1967) 
The Graduate n
minih79038minih79038Dovolená po francouzsku 3 (2006) 
Les Bronzés 3: amis pour la vie n
minih140837minih140837Dopis na rozloučenou (2016) 
The Suicide Note n
minih23534minih23534Základní instinkt (1992) 
Basic Instinct n
minih25036minih25036Hon na myš (1997) 
Mousehunt n
minih139979minih139979Masaryk (2016) 
Masaryk n
minih159650minih159650Tiché dítě (2017) 
The Silent Child n
minih39815minih39815Feet Of Flames (1998) 
Feet Of Flames n
minih75359minih75359Neusínej! 2 (2012) 
Neusínej! 2 n
minih64831minih64831Zeťák (1993) 
Son in Law n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Superman (1993) [TV seriál]

 Superman (1993) [TV seriál]
Superman n
Lois & Clark: The New Adventures of Superman
Žánr: fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Randall Zisk, Alan J. Levi, Robert Ginty

(jiná verze filmu)

Superman 4 (1987)

 Superman 4 (1987)
Superman 4 n
Superman IV: The Quest for Peace
Žánr: akční / sci-fi / dobrodružný
Země: Velká Británie
Režie: Sidney J. Furie

(pokračování)

Superman III (1983)

 Superman III (1983)
Superman III n
 
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy / komedie
Země: Velká Británie
Režie: Richard Lester

(pokračování)

Superman II (1980)

 Superman II (1980)
Superman II n
 
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy / romantický
Země: Velká Británie
Režie: Richard Lester

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Vedlejší produkt

20:10 - 21:10

10 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

ČT2 - Sbohem, Sabato (1970)

20:00 - 21:50

20 minut již uběhlo
90 minut zbývá do konce

NOVA - Odznak Vysočina

20:20 - 21:35

0 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

Prima - Řekni to psem (2022)

20:15 - 22:10

5 minut již uběhlo
110 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190633
Osobností: 698054
Fotografií: 764612
Plakátů: 377055
Obsahů a biografií: 178420

Poslední komentáře

Rande (2000) [TV epizoda]

Rande
Taky slušný díl, několik   scének a hlášek   výborných. Stěžejní téma   dílu je, že Kitty chce s   Ericem trávit více času,   zdá se ji, že se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Den poté (2000) [TV epizoda]

Den poté
Eric se konečně dočká a   má sex s Donnou, ale každej   kvalitu sexu vidí jinak a   různě o ní mluví. Celkově   slušný díl, vícero   vtipných seků a hlášek -   70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
Další z nekonečné řady   variací na oblíbené téma   jak nejlépe natočit film,   který bude technicky co   nejhorší, bude mít co   nestupidnější více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 1 / 10

Abigail (2024)

Další

Abigail
z produktů, které slučují   horor s kriminálkou.   Přestože sleduje ne tak   úplně originální linku, je   profesionálně spolehlivě   rozveden více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 9 / 10

Válka policajtů (2024)

Válka policajtů
Vypadalo to jako kopie   italského filmu o mafii ale   tady to znechutili tím že   tam chalastali jak o   život,což mě nijak nebavilo   jestli více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10