Zari
ohodnotit

Stopařův průvodce po Galaxii

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

Rok:
2005
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
2.6.2005
„Nepropadejte panice! Ani když stopujete v županu…“

Komentáře k filmu Stopařův průvodce po Galaxii

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 36
Frolíček
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.1.2018
Kdysi v kině velké   zklamání. Po nejnovějším   zhlédnutí bych Stopaře   možná vzala na milost, ale   na chuť jsem mu stále   nepřišla. Ironie, sarkasmus,   odkazy budiž, ale nějak mimo   můj šálek kávy a to miluji   sci-fi.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.7.2005
Knihu jsem zatím bečetl a   přesto vyrazil na film. Od   několika nadšenců, kteří   knihu četli, jsem se   dozvěděl, že byli s filmem   spíše zklamáni. Jsem   příznivec žánru scifi, ale   tento snímek se mi moc   nelíbil. Knihu si však   určitě přečtu.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.11.2014
Stopařův průvodce po Galaxii
Co si s sebou sbalit na pustý   ostrov? Takováhle otázke se   vždycky někde objeví a   všichni začínají   teoretizovat o něčem, co   nikdy nemůže nastat. Ale co   trošku reálnější situace.   Co si s sebou sbalit na cestu   kolem světa? Ptám se sám   sebe a batoh zaplňuje jedna   knížka za druhou. Mezi nimi   i Stopařův průvodce po   Galaxii od vynikajícího   Adamse. A když se v Berlíně   ubytuji v hostelu s tematikou   této klasiky, je rozhodnuto.   Musím se prostě podívat i   na film.
Jak každý   kdo četl předlohu již   zmínil, filmové zpracování   The Hitchhiker's Guide to the   Galaxy se samozřejmě   nemůže rovnat tomu   knižnímu. To je prostě o   třídu výš. Ale přesto se   tvůrcům povedlo něco, před   čím bych rád smekl.   Typický britský humor tu   srší ze všech stran,   začínajíc už úvodní   písní kdy nám delfíni   děkují za všechny ryby a   vesele si opouští planetu   Zemi. Satira na všechnu   birokracii a bezmocnost   jednoho obyčejného   človíčka na vyšší   dění. Když se na to   podíváme z reálné   perspektivy, zjišťujeme že   je to vlastně smutné a že i   něco podobného se děje   kolem nás...
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.6.2009
Knihu znám, tudíž   hodnocení filmu je nasnadě.   Ve filmovém zpracování byly   vtipné akorát citace z   průvodce, zbytek „humoru“   je pro mne vzdálený jako   restaurace na konci vesmíru.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.1.2013
Ani nevím proč, ale celou   dobu jsem si o tomto filmu   myslel, že to bude   blbost.Jednou jsem se nudil,   tak jsem to zhlédl a docela   mě to překvapilo.
Ona   to opravdu nebyla zas taková   blbost a celkem jsem se   pobavil :-).
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.1.2018
Trochu mě tenhle kult míjí.   Občas byla ve filmu dobrá   hláška nebo pěkný nápad,   ale celkově mi řeklo jen to,   že naši planetu si objednaly   myši.
Agostino
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.6.2009
Zhodujem sa z predošlými   komentármi o tomto filme.   Pozrieť sa to síce dá, ale   dej tohto filmu je totálne   rozhádzaný a ničím má v   podstate nezaujal. Kniha,   ktorú som čítal sa mi zdala   byť oveľa zaujímavejšia a   pútavejšia, ako tento   nevydarený scifi.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2012
Stopujeme v zásade s uterákom
Čítal som i knihu a je   jasné, že film sa jej   nevyrovná, jednoducho nepojme   všetko. No na jednej strane   sa mohli tvorcovia zhostiť   predlohy troška lepšie na   strane druhej myslím, že to   vôbec nie je až také zlé.   Sú tu veci lepšie i horšie,   celkovo však musím film   hodnotiť kladne. Dej? Je   pomerne jednoduchý, cez Zem   má viesť intergalaktická   diaľnica, ľudia mali   dostatok času si to zistiť,   a keďže nezistili, tak bude   Zem jednoducho zničená. A   potom už len sledujeme   dobrodružstvá našich   hrdinov. V podstate   najodzbrojujúcejší a   bombový je bezosporu Marvin,   robot trpiaci maniodepresiou,   šílená postava, ktorú si   zamilujete (čo je horšie ako   byť sám na neznámej planete   s mániodepresívnym robotom -   myslím, že ešte horšie je   byť tým mániodepresívnym   robotom) a druhým šialencom   je skvelý prezident Zafold   Biblbrox, sexy šouman, ktorý   svojím podpisom neúmyselne   dal zostreliť Zemeguľu,   pretože si myslel, že ho   žiadajú o autogram. Ale hej,   skvelý film, dozviete sa, že   sme až tretí   najinetligentnejší, po   delfínoch (vďaka za tie   ryby) a myšiach (aké to bolo   to číslo?), no a dozvieme sa   aj odpoveď na základnú   otázku, no ale už netreba   viac prezrádzať, treba   pozrieť
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.8.2018
║Rozpočet   $50miliónov║Tržby USA   $51,085,416║Tržby   Celosvetovo $104,478,416║   Celkom vydarený úlet.,   najlepší bol v každom   prípade nešťastný robot   Marvin. /videl v kine: 75%/
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.2.2006
Snaha o film na motivy   svetoznamej knihy sa vcelku   podarila.Prvky anglickeho   humoru miestami   pobavia,miestami sa zda,ze je   to prilis nasilu.Pre toho,kto   cital knihu je film skoro   povinnostou.Ti ktori necitali   sa budu vo filme horsie   orientovat a casto krat   nechapat,preco sa ten cudny   clovek,ktory sedi na vedlajsom   sedadle v kine,usmieva.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.9.2019
Je to hrozná ptákovina.   Postupem času to však   člověka získá a musí se   tomu i zasmát. No člověk si   na ten anglický humor musí   navyknout.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2010
Správně ulítlá komedie pro   povabení. Báseň o   kuličce,kterou našel jednoho   dne v podpaží ta mě   dostala. Stejně jako krátká   scénka s padajícím   vorvaňem a květináčem.
kali.4
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Neznám předlohu, ale   filmové zpracování mi   přišlo hodně nevyvážené;   zatímco několik scén je   skutečně nápaditých a   inteligentně vtipných, jiné   jsou nezábavné, sem tam   nepříjemným způsobem   bizarní a, nerad to říkám,   těch je bohužel víc. To by   zase až tolik nevadilo, kdyby   mi scénář nepřišel tak   zmatený; etapy   odehrávající se na   jednotlivých planetách jsou   většinou nedotažené a   příběh jako celek nedrží   moc pohromadě. Jinak   sympaťák Martin Freeman zde   působí poněkud křečovitě   a takový je i můj výsledný   dojem ze snímku. Škoda.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2012
Nezastírám, že film   disponuje skvělými nápady,   momenty, hláškami a na   zpracování si tvůrci dali   opravdu záležetet, ale   ostřejší střih by jejich   dílku neuškodil. O úseky   vhodné leda k zívání   bohužel není nouze.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.2.2017
Ford Prefect černoch?! Už   mě ty multikulti vnucené   postavy začínají krkat.   Sice je pravda, že Británie   už Britům nepatří, ale   tahle postava rozhodně   neměla být černá. A i   když bych tohle překousl,   tak film na knihu nemá. Ani   zdaleka. Snad jen Vogoni jsou   stejně hnusní, jak jsem si   je při čtení představil.
johnny-rk
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.10.2010
No, tak jediné, co se mi na   tomto filmu líbilo, byl robot   s velkou paměťovou kapacitou   - Marvin. Asi bych se musel   opravdu hodně zhulit (jak tu   někdo radil), abych se na to   podíval znovu.
hlavsa5
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.9.2012
Dá se říct, že je to   docela povedá adaptace   románu. Trikově bravurně   zvládnutá. Kdo četl   předlohu musí být s filmem   spokojený.
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.4.2010
Tak jako u tohoto filmu jsem   se už dlouho netlemil. Je   fakt dost ulítej, až jsem si   občas říkal jestli tohle   tvůrci myslí vážně. Ale   spíš v tom dobrém slova   smyslu. Je vidět, že   anglický typ humoru funguje a   nezadá si s ním většina   amerických teenagerovských   trapáren. Rozhodně kvalitní   komedie, která stojí za to.
MaKy92z
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.3.2010
Takéto filmy príliš   neobľubujem. Na ich   sledovanie som si nikdy   nedokázal zvyknúť.   Netvrdím, že by bol zlý ale   jednoducho povedané..., že   mi nejako príliš nepadol do   oka...
Obivan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Název a obsah tohoto filmu   mě zaujal, tak jsem se na   něj chtěl podívat. Ale   čekal jsem od toho trochu   lepší zábavu. Pro mě 70 %
Vanous
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Kdo cetl knihu musel byt z   filmu dost zklamany. Takhle   nudne natocit film jsem snad   jeste nevidel. Mit na co   koukat, tak to snad ani   nedokoukam
Medousek
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.4.2008
Tak u tohoto filmu,o kterým   už ani vlastně nevím,o čem   vůbec byl,jsem v kině usnula   a to jsem nebyla vůbec   unavená.:-)))Když člověk   prospí film,tak musí být   zaručeně něco špatně a   Stopařův průvodce je pro   mě hodně špatný!
Nenkyta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2009
Když jsem tento film viděla   poprvé,byla jsem z něj   unešená.Teď jsem ho viděla   znova a moje nadšení   opadlo.Asi na mě padla   Marvinova deprese.
Jiftach
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.9.2013
Výborný film, barevný,   veselý a neskutečně   zábavný ;)Viděl jsem ho   několikrát i se svými   malými syny a ti ho milují.   Je nesrozumitelný pro nás   všechny úplně stejně :-D
ergotoxin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Já jsem se výborně bavil a   film si kdykoliv rád shlédnu   znovu. Hitchhiker   "puristi" by si   měli uvědomit, že každé   vydání Stopařova průvodce   se lišilo (původní   rádiová hra se liší od   knihy, stejně jako se kniha   liší od původního filmu),   a mnohé ze změn v tomto   filmu (například úžasnou   "Úhlopohledovou   pušku") navrhoval   samotný Adams ve scénáři,   který před svou smrtí   napsal.
Plivník
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.10.2008
Úplně na počátku byla   rozhlasová hra pro BBC, podle   které vznikla kniha a   následně film. Upřímně   nechápu, jak je možné ze   skvělé rozhlasové hry (kde   už je scénář vlastně   hotový) udělat tak hloupý   film. Snímek je především   dost nepřehledný a pro toho,   kdo neví "o co   jde", je absolutně   nesrozumitelný. Některé   skvělé scénky úplně   zmizely (např. s tlupou lidí   "užitečných"   profesí, kteří osidlují   novou planetu), prostě film   postrádá jakékoli kouzlo   originálu. Škoda.
mrejca
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.1.2018
Absurdní šílenost
A to platí jak pro knihu, tak   pro film. Knížka je   pochopitelně lepší, víc   jsem se nasmála. Velmi mě   potěšil Bill Nighy.
sisakov
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.4.2008
Jsem milovníkem knižní   přeplohy, která připomíná   Pratchettovu Zeměplochu, jen   se odehrává v kosmu.   Bohužel film byl težko   zpracovatelný a ve výsledku   se to projevilo, protože   neztratit se bylo těžké i   pro mě a vůbec si nedovedu   představit, jak může   někdo, kdo nezná knihu,   něco pochopit. Bída, ale   úcta ke knize mi nedovolí   dát méně než polovic.
Svarcneger
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.1.2018
Tezke natocit film podle takove predlohy, zalozene ciste na sarkasmu
Kniha je perfektni, ryze   ironicka a plna sarkasmu. S   nadsazkou a inteligentnim   humorem popisuje ironii byti a   lidske spolecnosti. Boje   Davida s Goliasem. Slouzi k   cistemu pobaveni a tomu je   film verny. I kdyz je velmi   tezke natocit film podle   takove knihy. Tady se to asi   povedlo... :))). Urcite to   lidi prinuti si knihu precist   a vo, vo, vo tom to je. Jinak   milovnikum knihy bych film   rozhodne nedoporucil :))).
filip.marley
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.2.2010
5/10
Tento film je velice   zajímavý tím, že někomu   se prostě líbí a někomu se   prostě nelíbí. Pokud se   vám nelíbí, doporučuju se   zhulit...:D
poiu1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2009
Dobře ulítlá komedie, u   které jsem se celou dobu   skvěle bavila. Ve filmu byly   správně absurdní okamžiky,   už od delfínů, kteří   upozornovali na konec světa,   až po to, že myši   experimentují na lidech. :D   Kdo má smysl pro humor, bude   se určitě dobře bavit :)
Bruno1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2007
Komentář
Stopařův průvodce po   galaxii je nafilmován podle   knížky,je to výborná   sci-fi komedie,oproti knížce   je film jednoduší a   možná,že je to   lepší,protože v knížce   byly věci,které se hůře   chápou.Dobře spracovaný   film.Nejvíce mě zaujalo to   jak ty myši řekli:Líde byli   součástí myšího   experimentu.
Soused89
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.6.2009
Na můj vkus moc dětské a   fantasmagorické. Mluvím   pouze o filmu, knihu jsem   zatím nečetl, ale chystám   se. Taková splácanina jako   tenhle film to snad být   nemůže.
Madam_Horatio
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.10.2006
Nepodařený film. Nelíbil se   mi. Zdál se mi nudný a bez   šťávy. Pro mě osobně   ztráta času...
Wojta.albert
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.1.2012
Zařadil bych to do kategorie   silně průměrných filmů,   ovšem s tim, že na tenhle se   dá kouknout i po   několikátý a a těm pár   vtipů, co tam jsou se zasmát   znova. Ale jinak nic extra (na   což to parametry vzhledem k   předloze mělo) :((
Starbucg
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.5.2010
Opravdu povedený film.   Knižní zpracování je sice   lepší, ale tak je to   téměř u každého filmu.   Vřele doporučuji.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih18091minih18091Rozsudek (1982) 
The Verdict n
minih25123minih25123Armageddon (1998) 
Armageddon n
minih47488minih47488Astro Boy (2009) 
Astro Boy n
minih71249minih71249Hněv Titánů (2012) 
Wrath of the Titans n
minih49766minih49766Mravenčí invaze (2007) [TV film] 
Swarm n
minih27779minih27779Ospalá díra (1999) 
Sleepy Hollow n
minih20125minih20125Šarlatový a černý (1983) [TV film] 
The Scarlet and the Black n
minih3910minih3910Bezdětná (1935) 
Bezdětná n
minih27129minih27129Wing Commander (1998) 
Wing Commander n
minih74778minih74778Wanda (1970) 
Wanda n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pohádka z větrného mlýna (1996...

13:05 - 14:05

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství královských paláců

13:10 - 14:00

29 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - To ty nosíš smůlu, lásko (2023...

13:35 - 15:50

4 minut již uběhlo
131 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

13:00 - 14:10

39 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Reklama