Duben
ohodnotit

Slavnosti sněženek

Žánr:
Rok:
1983
Délka:
85 minut
Premiéra v ČR:
1.1.1984
„Nezapomenutelný spor dvou mysliveckých spolků nad zastřeleným kancem...“

Komentáře k filmu Slavnosti sněženek

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 34
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.3.2022
Skvělé zpracování a   výborní herci. I oba   režiséři, kteří si zde   střihli mini roličky. K   takovému dílu není co   dodat. Jenom mne naštvali s   tím koncem, že z toho zase   udělali tragédii. Ovšem já   neznám původní předlohu,   takže pokud to tam bylo   také, pokakal to i pan   Hrabal.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.6.2020
Pan režisér Menzel to   natočil výborně a s citem a   herecky je to naprosto   brilantní ale já bohužel   mám (a vždycky jsem měl)   malý problém s tou   Hrabalovou poněkud absurdní   poetikou. I v knižní podobě   mi jde trošku proti srsti.   Ale i tak je to dost výrazně   nadprůměrný film. Jenom   bych se přes všechny ty   hlášky a gagy zdráhal   považovat ho za čistou   komedii.
yerzi
Hodnocení:
Přidáno: 11.10.2015
Menzel u postřižin a tohoto   filmu vsadil na osvědčenou   partu vynikajících herců,co   postava to herecká špička   měl v té době opravdu z   čeho vybírat. film je jeden   ze skvostů čs. produkce.   typická Menzlova poetika.   Menzel filmem nic a nikoho   neuřáží a nic neřeší   prostě jenom člověčina a   konec léta.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2015
Česká klasika s plejádou   českých herců,s desítkama   skvělých hlášek a   výbornými vtipnými   scénami,ze začátku   R.Hrušínský a jeho   rodina,pak honba na kance a   pranice o zabitého   kance,vypravěč jak pekly   chleba,žrout   salámů,ukecaný sběratel   J.Hanzlík a spousta   dalšího.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.6.2015
Zajímalo by mne, jestli   někdy někdo uvažoval tak   jako já, že je v tomto filmu   prakticky stejné herecké   osazenstvo, které Menzel   použil o dva roky později do   Vesničky. Ne že by to bylo   špatně, ať v jednom či   druhém filmu, ale vždycky   mne to zaujme znovu a znovu a   vnímám nuance, kterými se   odlišují nebo naopak   podobají herecké výstupy.   Slavnosti sněženek jsou   však více pochmurnější,   protože život není jen o   tom, aby se pan doktor kochal.
MirdaKou
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.6.2015
"Vypustil jste nám duši."
Skvělé obsazení, krásné   prostředí. Člověk má   pocit, jako by to bylo ve   vedlejší vesnici. Škoda jen   toho smutného závěru, ale i   takový umí být život.
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.12.2013
V chatové oblasti Kersko   dochází k setkání   místních obyvatel a   chatařů. Jejich život je   pestrý a nezapomenutelný.   Kolem zabijačkové hostiny   kance se rozvíjí plno   příhod veselých i smutných   - Menzel a Hrabal, to mluví   za vše. Skvělé herecké   obsazení (R.Hrušínský,   J.Hanzlík, P.Čepek,   J.Krejčík, J.Somr,   L.Šafránková, J.Schmitzer)   a další, nezapomenutelné   hlášky, to dělá z filmu   jeden z základních pilířů   české kinematografie.
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2012
80.léta byly plodné na   dobré filmy, o které se   postaral i velkou měrou   Jiří Menzel. Pozval si   velkou plejádu dobrých   herců nám milým a vznikl   oblíbený film, který se   často vrací na obrazovky a   lze i jej sledovat na   nosičích DVD.   Hrušínský,Holišová,Hanzl?   ?k,Šafránková, to je   záruka, že se divák bude   bavit...
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2012
Úsměvná záležitost se   nezapomenutelným Petrem   Čepkem a Rudolfem   Hrušínským,která pobaví   snad každýho.Spousta   vtipných scének a   výborných hereckých   výkonů--->90%
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2012
No nekupte to, když je to tak levný :-))
Film je samá hláška, a   navrch svérázní myslivci v   akci, kňour v akci, kozy   jezdící v autě, rvačka v   hospodě při které místo   obušku používají šišku   salámu, sběratel levých   gumáků v akci, no nekupte   to, a družku navrch vyměnil   za obraz!

No   nekupte to. :-))

/Pokud jste film ještě   neviděli, tak se určitě   podívejte!
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2012
Opravdové slavnosti
Opravdu,sledovat tento film je   potěšení. Osobně si vždy   připomenu osadu Kersko a pak   ty lidičky jsou tak skvostní   se všemi těmi svými   hříchy a hříšky.   Neustále vidím pan   režisére Krejčíka,co tam   hraje toho doslova   nenažraného myslivce a   sežere všechno. Já se vždy   skvěle bavím.A nesmím   zapomenout na krásnou scénu   umírajícího Leliho s   bandaskou drštˇkovky v   ruce,jak příznačné a   smutné! 100%
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.3.2012
Ten vyjdený olej som nemal piť
Krásna idyla. Priam ráj na   zemi. Na prvé zdanie   jednoduchý príbeh o spore   dvoch poľovníckych   združení, o diviaka. Do toho   však množstvo zaujímavých   a svojských postáv a   rôznych epizódnych   príbehov, či úloh. Som   prekvapený týmto filmom a   určite jeden z najlepších   natočených v   Československu. Všetko   funguje. Mnoho skvelých   hlášok. Možno škoda tak   trocha smutného konca.   Krásny film o raji na zemi a   bezstarostnom živote
FLA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2011
Podle pana Hrabala,krásně   natočeno panem   Menzelem.Několik kultovních   hlášek,krásná lyrická   atmosféra,herci,malebná   kamera.Co víc psát hezký   film,kde mě vadí smutný   konec.Ten tam být nemusel.
MARi0
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2010
Slavnosti sněženek
Bohumil Hrabal patří k   jedněm z mých   nejoblíbenějších   spisovatelů (a možná je i   právě ten top   nejoblíbenější). Vždy   když čtu ty jeho prozaické   povídky, plné myšlenek,   abstraktního popisu, prostě   přesně takové ty věci,   které nikdo nikdy nemůže   zfilmovat, jsem zaplněn   blahem. A přeci se vždycky   najde nějaký ten Menzel,   který se o převedení na   filmové plátno pokusí.   Vezme to opět takovou tou   nenásilnou formou, s   nadhledem, jako básník,   dokud nevznikne veledílo,   jako je tomu například zde u   Slavnosti sněženek. Knihu a   film srovnávat nebudu,   přesto že se vlastně jedná   o jeden příběh, myslím si,   že v tomto případě je to   něco nesrovnatelného.
U Slavností jedna taková   malá zajímavost, v jedné z   těch okrajových rolí se   objevuje i pan Hrabal a má   zde takový malý štěk.   Opravdu krásné, to je to, co   tomu všemu dodalo tu   pomyslnou třešničku na   vrcholu dortu.
Rudolf   Hrušínský (který spolu s   Menšíkem patří dle mého k   nejlepším českým hercům,   jaké kdy bylo možné vidět)   předvádí opět strhující   výkon, ale není divu, když   má po ruce tolik   vynikajících a   legendárních es...
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.10.2010
"Zahrádkáři Kersku"
S tím koncem bych to nazval   tragikomedií, kde se podle   mě asi nejvíc předvedl J.   Hanzlík se svými výhodnými   koupěmi, ale jinak mě to až   tak nebere. Rozhodně to   nemusím vidět každý rok...
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.8.2010
Jiří Menzel natočil podle   předlohy Bohumila Hrabala   další fajn komedii. V   chatové oblasti v Kersku je   docela živo. Místní chlapi   se ještě pořádně   nevzpamatovali z poslední   vopice a nucené pěší cesty   domů, když přichází   velká událost – bude   kančí hostina. Jenže nic   není tak jednoduché –   divočáka sice skolili   příslušníci zdejšího   mysliveckého sboru, ale až   ve vedlejším rajónu, takže   si kance nárokuje i jejich   myslivecký sbor. Schyluje se   k bitce, ale nakonec se   domluví společná hostina na   neutrální půdě – v   hospodě Hájenka...
Slavnosti sněženek jsou   docela příjemnym filmem,   který zaujme sympatickou   režií, hvězdným hereckým   obsazením a pohodovou letní   atmosférou, herci jako   Jaromír Hanzlík, Rudolfové   Hrušínští, Josef Somr,   Petr Čepek nebo Jiří   Schmitzer jsou zárukou   kvalitní podívané, která   už taky patří k český   klasice...
fadomo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2010
"To zas bude v alejích   nablito!" Starý zlatý   časy české komedie, kdeže   loňské sněhy jsou...   Neopakovatelný, ryze český   humor, který se z dnešních   rádoby komedií nějak   vytratil. A tak nám   nezbývá, než se k   takovýmto snímkům neustále   vracet. Nevadí-filmy plné   nenapodobitelného českého   humoru se nám jistě nikdy   neomrzí!
Jarda.ftr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2009
Pro mě jednoznačně   nejlepší Menzelův film,   který už jsem viděl   několikrát a ještě   určitě se na něj párkrát   podívám, protože u něj   určitě nemáte   "deprézi". Patří   k tomu nejlepšímu v české   kinematografii a jen tak tiše   doufám, že nikoho nenapadne   natočit nějakou dvojku.
miláček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2009
Nejzdařilejší film podle   Hrabalova   námětu.Nepostrádá smysl   pro humor,výborné je i   herecké obsazení.Výkon   Jaromíra Hanzlíka a Rudolfa   Hrušínského je opravdovým   hereckým koncertem.Povzdech   Rudolfa Hrušínského,coby   pana France,se stal snad   legendárním.."Jak by   tady bylo krásně,kdybych tu   byl sám".
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2009
Výborný film pod režii   Menzela opravdu ondivuhodný   výkon hercu i opsazení   Hrušinský st,Hrušinský ml   a Hannzlík film měl spád i   zábavu.A hlavně smysl pro   humor tvořil.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2009
Snad jedna z nejlepsich   ceskych komedii vubec.
Je opravdu uchvatne   sledovat bitvu o jednoho   streleneho kance....a potom   take hostinu ....vlastne z   neho.
Dve myslivecke   organizace v boji proti sobe a   pak parba na   usmirenou...........jak to asi   muze dopadnout?
Jsou tu   dost dobre ukazane osudy   nekterych obyvatel chatove   kolonie Kersku.
Tento   film je herecky obsazen   opravdu luxusne.
Co   role...........to zname   jmeno.
Doporucuju   vsem,kdo se chce pobavit.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2009
Slavnosti sněženek
Klasická česká komedie.   Najdeme tu spoustu   nezapomenutelných hlášek,   srandovních scének a velké   množství zajímavých   postav. Výhodou je, že film   je z lidového prostředí,   řeší každodenní problémy   obyčejných lidí a je mi   svým stylem docela blízký.   Vždy se směju hádce dvou   mysliveckých sboru, zda bude   kanec se šípkovou nebo se   zelím. A závěrečná pravá   česká mela nemá prostě   chybu.
kcobain
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Tady snad netřeba   komentáře...milý film,   který jakobych se nedíval   ale prožíval, řada   vynikajících herců,   výborných situací a hlavně   výborných pokrmů z   divočáka :)
Jakub_M
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Je pozoruhodné, že ačkoliv   nemám režiséra tohoto filmu   příliš v lásce, jeho filmy   jsou prostě klasika ( myslím   ty starší ). Co naplat -   klasika je klasika... "Co   tam děláš dědku?"   "Kocháááám se!"
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.9.2008
"Se šípkovou!Se   zelím!!!" Klasická   Menzelova režie,zobrazení   české mentality,plno   charakterů,postav a plejáda   nejlepších českých herců.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Podle mě životní role   Jaromíra Hanzlíka. Tohle je   typický český humor. Kde   jinde může zemřít kanec?   No přece ve škole. Koho by   to napadlo.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2008
Povedený, lehce humorný   film, se spoustou kvalitních   českých herců. Herecké   výkony jsou natolik   povedené, že zcela   banálního příběhu   dělají film velice   zajímavým.
Kawis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.5.2008
Další z filmů na néměty   Bohumila Hrabala   (Postřižiny, Ostře   sledované vlaky). Ve vesměs   humorném ději se odráží   typická česká mentalita.
moldovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Další z řady vynikajících   filmů, ve kterém režisér   Menzel
zpracoval   literární předloho Bohumila   Hrabala. Jemný humor se   prolíná celým filmem.
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2008
Další hezká komedie   Jiřího Menzela. Taky zde   jsou nezapomenutelné scény a   hlášky, není to takové   jako Vesničko, má   středisková ale taky klasika   kterou by měl vidět každý,   konec je ale smutný.
Ivett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.10.2007
Výborná komedie. Když se   dá dohromady Hrabal a Menzel,   nic jiného také nemůže   vzniknout. To, že herci jsou   výborní, to ani není třeba   nějak zdůrazňovat.
nick4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2007
máte štěstí ,že jdu   zrovna kolem,skvělá komedie   o nejen zahádkářích a   myslivcích,divočákovi a   spoustě drobných příhod v   obci Kersko,podle   Hrabala,jedna z nejlepších   komedií.Taky jsem měl   trabanta:-)
AlbertPeta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2005
Tento film jsem viděl již   několikrát a vždy se na   něj rád podívám. Jako na   téměř každý film kde se   objeví jména Hrabal a   Menzel.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2005
Skvělá kombinace
K tomuhle filmu se velice rád   vracím. Je vidět dle   několika dalších děl, že   kombinace Menzel a Hrabal byla   pro naší kulturu velice   přinosná. Vynikající   dílo, výborně vykresleny   různé postavičky   příběhů z Kerska.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43271minih43271Pomsta Černého korzára (1971) 
Il Corsaro nero n
minih13428minih13428Nad námi svítá (1952) 
Nad námi svítá n
minih148857minih148857Slečna Marplová: Karibské tajemství (2013) [TV film] 
A Caribbean Mystery n
minih16839minih16839Praha nultá hodina (1962) 
n
minih58435minih58435Muž ve stínu (2009) 
The Ghost Writer n
minih4547minih4547Brácha za všechny peníze (1978) 
Brácha za všechny peníze n
minih33922minih33922Mrtvý muž (1999) 
Made Men n
minih145642minih145642Zátopek (2016) [TV film] 
n
minih182832minih182832Einstein – Případy nesnesitelného génia (2020) [TV seriál] 
Einstein – Případy nesnesitelného génia n
minih32708minih32708Uniforma (2001) [TV film] 
Uniforma n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - České stopy

11:30 - 12:30

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

11 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10