Jeden svět

Komentáře uživatele Jakub_M

Jakub_M

Jakub_M zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 22
Andělská tvář
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Brrr
Abych parafrázoval známou   scénku : "Lůďo, ty   herecké výkony - to není   noumální, Lůďo".   Režisér Troška opět vsadil   na pana P. a paní K.,   kteří to všecko zachrání.   Nezachrání.
Bruno (Brüno)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.8.2009
Škoda času...
Dopředu uvádím, že jsem na   tento film šel bez   zvláštních   očekávání...hnala mě   vlastně jen zvědavost.   Výsledek byl otřesný. Bruno   je zbytečně agresivní,   uvádí lidi do   přinejmenším trapných   rozpaků. Škoda jen, že   chybí nějaký přesah. Pokud   se řežete smíchy u   situací, ve kterých se učí   sebeobrana proti napadnutí   homosexuálem s dildem - bude   koupě vstupenky do kina   skvělá investice. Pokud   chcete ve filmu hledat i něco   více, vyhněte se kinosálu s   Brunem obloukem.
Harry Potter a Princ dvojí krve (Harry Potter and the Half-Blood Prince)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.8.2009
Sbohem, Brumbále...
Myslím si, že je značně   vidět, že za poslední 3   díly sério o HP se jde s   kvalitou filmu z kopce.   Škoda. Musím uznat, že jsem   chodil do kina na HP hlavně   jako na pohádku a taky kvůli   Brumbálovi - to víte, starej   machr, který sice mele z   posledního, ale pořád   ještě dokáže pár lidem   pěkně zavařit. Kdyby nebyla   scéna v jeskyni tak skvěle   nasnímána, šel bych z kina   s protáhlým obličejem nad   studií lásek purbťáckých   kouzelníků. Proč se režie   nezabývala dramatičtěji   vyústěním ve věži   nechápu. Jedno si však   neodpustím... většina   filmů neví, kdy má skončit   - zbytečně tím zastaví   prožitek diváka. Brumbál   odešel - já jsem odešel z   kina, jestli se bude   pokračovat v nastavených   trendech, bude poslední filmu   podprůměrný... teď by to   chtělo radu - mám na něj   vůbec chodit? Co říkáš,   Brumbále...
Kozí příběh - Pověsti staré Prahy
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.10.2008
Film za všechny prachy...
Když jsem se rozhodoval, na   co do kina zavítám, uviděl   jsem v televizi zajímavý   trailer - Kozí příběh,   všechno nasvědčovalo tomu,   že bude o co stát a tak jsem   se rozhodl pro tto   animárnu... Nejsem hnidopich   a tak nebudu říkat, co se   asi v době Karla IV. mohlo a   nemohlo objevit v Praze,   jisté je to, že film nemá   spád. Očekával jsem   poetiku, dostal jsem narážky   na erotiku, očekával jsem   příbeh - dostal jsem   slepenec, očekával jsem   vtip... a ten přišel   párkrát, přitom výtvarné   řešení některých věcí   bylo vskutku originální.   Jisté je jedno - Kozí   příběh mě unudil a   otrávil. Nečekal jsem   žádné zázraky, ale   výsledek předčil i moje   nejhorší obavy - škoda.
Madagaskar 2: Útěk do Afriky (Madagascar: Escape 2 Africa)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.2.2009
...fuj
Tak bezduchý,   předvídatelný, nic nového   od jedničky   nepřinášející film jsem   už hodně dlouho neviděl.   Škoda, škoda. Alespoň že   tučňáci nezklamali...
Milk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Ach jo...
Na tento film jsem se tešil.   Atmosféra let 1972 - 1978 v   San Francisku? - Proč ne!   Gayové, kteří bojují za   svá práva? - Proč ne!   Člověk, který se nebál je   reprezentovat a hlasitě se   brát za svá práva? - Proč   ne! Mučedník? - Proč ne! Ze   zajímavé námětu jsem   viděl jeden z   nejprůměrnějších filmů,   jaké jsem kdy měl tu   možnost spatřit - bohužel!   Film má dohromady dva silné   momenty, pár sympatických   okamžiků a tím to končí.   Když srovnám tento film s   dalšími s gay tématikou -   "Než se setmí",   "Zkrocená hora",   "Špatná výchova",   "Letní bouře",   "Kovbojové a   andělé", "Dům na   konci světa" atd. -   nedopadá moc dobře. Škoda,   škoda. Jo a aby nikdo mě   nikdo nenařknul, že mám   něco proti gayům - tak   sorry, já jsem gay.
Mumie: Hrob Dračího císaře (The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.8.2009
Měl zůstat pohřben...
Nikdy jsem od celé série   neočekával nějakou   závratnou myšlenku - šel   jsem se prostě bavit - navíc   starý Egypt prostě láká...   o to více jsem se těšil,   copak se nám to vyhrabalo v   Číně... no ... jak to   napsat? Hrůza a děs. A pro   režiséra mám jeden námět   - co Mumie 4 aneb armáda   Blanických rytířů? Nebo   Mumie 4, Lenin. Bylo by to   stejně stupidní, jako tenhle   bezduchý film.
Než se setmí (Before Night Falls)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2009
Co dodat....
Vynikající hudba,   vynikající herci, výborné   téma...není do dále   dodat.
Než se setmí   je skvělý film, ale opakuje   se mi u něj to, co v mnoha   dalších případech - je to   skvělý film, ale ne   nesmrtelný - rozumíte mi?
Obřad (The Rite)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.5.2011
Už jsem to někde viděl...
Ze začátku se musím   přiznat, že Anthony Hopkins   patří mezi moje oblíbené   herce, a proto vyhledávám   filmy, ve kterých hraje. Na   Obřad jsem se těšil jako   malé dítě, protože jsem si   říkal, že vidět Hopkinse   jako exorcistu, to stojí za   vstupenku do kina. Jak jsem se   mýlil... kromě jedné   lekavé scény s kočkou,   která je až banálně   předvídatelná, nenabízí   film z nástojů hororu vůbec   nic. Atmosféra prostě není   žádná a otřepané   filozofické " I když   nevěříš v Ďábla,   neznamená, že neexistuje   " na utáhnutí celého   filmu, je zoufale málo.   Příběh by měl velký   potenciál, ale je naprosto   nevyužitý. A tak vznikl   další blbý film, který   "jako bych už někde   viděl".
Plukovník Redl (Redl ezredes)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.10.2008
Film je úchvatnou studií   labyrintu lidských mindráků   a běsů - navíc se skvělým   obsazením. Obzvláště   pozoruhodné jsou svény   vykreslující Redlovu   homosexualitu ( kde je scéna   svádění u piana přes   střih na spícího milence a   pozorujícího Redla -   nevyznívá vůbec vulgárně   - naopak! ) a samozřejmě   konečné Redlovo řešení   situace. Když jsem sledoval   Mefista, nebyl jsem si jistý,   zdali od Szaba ještě něco   uvidím - ale tohle - to mě   přesvědčilo - mohu jen   doporučit.
Podivuhodný případ Benjamina Buttona (The Curious Case of Benjamin Button)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2009
Ohne sentiment...
Řekněme si to narovinu -   jiný režisér by z toho   příběhu udělaj tak děsně   kýčovitý doják, že by to   po prvních 30 minutách   odplavilo všechna kina kamsi   pryč... myslím si, že je to   podstivě natočený film,   který je právem nominován   na Oscara, neb se podobných   mnoho nevidí. Ano - trochu   mě bolely nohy, než to   skončilo...ale za toho   kolibříka, za něj to   opravdu stojí.
Requiem za sen (Requiem for a Dream)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Fakt síla
Pokud by se dal film pospat   prostorově, tak jsem měl   dojem, že všichni hrdinové   spadli do víru, který je   nemilosrdně táhnul ke svému   středu. Nebylo úniku, nebylo   naděje. Opravdu síla...
Slavnosti sněženek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Je pozoruhodné, že ačkoliv   nemám režiséra tohoto filmu   příliš v lásce, jeho filmy   jsou prostě klasika ( myslím   ty starší ). Co naplat -   klasika je klasika... "Co   tam děláš dědku?"   "Kocháááám se!"
Spalovač mrtvol
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Již na začátku filmu - v   pavilonu dravců, dostane   divák pocit, že bude   sledovat milující rodinu.   Pak se přeženou šílené   titulky s hudbou geniálního   Lišky a začíná pomalý   sestup do pekla - do pekla tak   nelítostného, které pozře   vše, co mu stojí v cestě...   Rudolf Hrušínky v nejlepší   roli své filmové kariéry   ukazuje muže, který   zdevastovaný vlastní prací   a zájmem o Tibetské   náboženství, pomalu   schází z cesty zdravého   rozumu. Postupně se   neštítí zabíjet členy   vlastní rodiny, kteří by   velmi trpěli. Oříšek   všeho je v jeho pokrytectví   - protože rád navštěvuje   nevěstince, ačkoliv svoji   nebeskou miluje. Myslím si,   že neexistuje nikdo, kdo by   po schlédnutí tohoto   famózního filmu alespoň   jednou neřekl : "Nebude   ti tu příliš horko?"   či "Nikdo nebude trpět,   spasím je všechny".   Tento jednoznačně pro mě   nejlepší film české   kinematografie má u mě   10/10.
Taková normální rodinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2009
1*
Kdo by neznal tenhle   legendární seriál? Další   z trojce skvělých seriálů   natočených v minulém   století ( Vlak dětství a   naděje, Dva písaři ).   Myslím si, že je to naše   rodinné stříbro.
Temný rytíř (The Dark Knight)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.2.2009
"Víš odkud mám ty jizvy?"
Ptá se několikrát Joker z   filmového plátna... no asi   bych odpověděl, že z toho   filmu, ve kterém jsi. Hold co   k filmu dodat? Ano, je   zručně udělaný, má pointu   aby si člověk řekl super,   má komické okamžiky a super   herecký výkon v postavě   Jokera, ale něco tam   chybí... určitě to film   roku není...
Vatel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.8.2009
Mistr zábavy
Film "Vatel" jsem   viděl několikrát - do   jemný příběh. Zajímavé   bylo, že pokaždé jsem měl   jiný pocit z celého filmu   až na scénu, ve které Vatel   spáchá sebevraždu - je   natočená tak sugestivně,   že to snad lépe ani nešlo.   Navíc skvělá hudba, která   podkresluje celý film z pera   génia... jistě - tempo je   někdy zlouhavější - ale   lidi - tady jste v baroku, tak   si připravte intriky a hurá   za dvorním mistrem zábavy...
Vlak dětství a naděje
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Poklona
Myslím si, že je strašlivá   škoda, že se tak nádherně   poetické seriály ( které   dodnes strčí do kapsy   většinu filmové produkce v   naší zemi ). Klobouk dolů,   uctivá poklona - tento   seriál si dám vždy líbit.
Výlet
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Pěkný film - zdařilý.   Myslím si, že je zajímavé   rozkrývat rodinné příběhy   - třeba "přípravky   proti vším". Navíc   tatínek v krabici místo v   urně neměl chybu. Film nás   nikam nenutí, netlačí -   plyne a my se díváme, co je   dál - pohoda, smutek i smích   - život. Moc pěkné!
Vzhůru do oblak (Up)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.8.2009
Bravo!
Šel jsem na film s   očekáváním... přece jen -   už jen nápad, že pomocí   balónků odletíte i se svým   domem pryč je poetický -   výsledek však překonal   veškeré moje očekávání.   Porce humoru, citů, poetiky -   jednoduše řečeno skvělé.   Dokonce se opakuje mnoho let   opomíjené mistrovství, jak   vypovědět příběh beze   slov ( celý život hlavního   hrdiny ) - jsou to právě   animované filmy, které tento   způsob skvěle oživují.   Pokud se chcete škvěle   pobavit, dojmout - neváhejte!
Waterloo po česku
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Kdo leží na zemi, nemá už   kam by spadnul - a nebo že by   ne? Myslím si, že tento   mizerný a slaboduchý film   spadl ještě níže.
Když jsem se dodíval,   připadal mi Pan účetní   jako film od Bergmana...
Zámek v Čechách
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Myslím si, že za tento   televizní film, překonal   většinu klasické filmové   produkce České republiky od   revoluce. Herecké   mistrovství Jiřiny   Jiráskové a Karla Heřmánka   dojímá ve svěklém   příběhu o osobní odvaze,   hodnotě slova a lásce   člověka k člověku. U mě   je to jasné - 9 z 10.

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

158 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

7 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

2 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:25 - 08:55

12 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177911
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10