Zari
ohodnotit

Slavnosti sněženek

Žánr:
Rok:
1983
Délka:
85 minut
Premiéra v ČR:
1.1.1984
„Nezapomenutelný spor dvou mysliveckých spolků nad zastřeleným kancem...“
Popis / Obsah / Info k filmu Slavnosti sněženek



V roce 1983 sáhl Jiří Menzel po stejnojmenné sbírce povídek Bohumila Hrabala, vydané v roce 1978. Výsledkem se stala nezapomenutelná lyrická komedie, která zachycuje tradičním Menzelovým stylem život v chatové oblasti v Kersku, nedaleko Prahy.
Ve filmu uvidíte Rudolfa Hrušínského jako pana France, mlčky trpícího pod vlivem svých výřečných a dobrosrdečných ženských, Jaromíra Hanzlíka coby dobráckého smolaře Leliho, Josefa Somra jako svérázného příslušníka VB Vyhnálka, Boříka Procházku jako Limana, vozícího kozy na pastvu v luxusním americkém bouráku, Ferdinanda Havlíka coby akademického malíře Junka, pyšného na své ilustrace pro slabikář, Jiřího Schmitzera jako poněkud náladového hostinského, režiséra Jiřího Krejčíka coby poněkud žravého pana Karla, Libuši Šafránkovou jako půvabnou paní učitelku.


Autor: ajaajena

Popis / Obsah / Info k filmu Slavnosti sněženek



Pronásledování postřeleného kance a jeho konec na stupínku školní třídy vyvolá spor dvou mysliveckých sdružení. Celá řada komických situací včetně již zlidovělých hlášek jsou důkazem jemného humoru Bohumila Hrabala i režijního umění Jiřího Menzela.


Autor: moldovan

Popis / Obsah / Info k filmu Slavnosti sněženek



Nedaleko Prahy se v chatové oblasti Kersko setkávají stálí obyvatelé s majiteli chat, kteří se sem sjíždějí na víkendy. Společně vytvářejí svéráznou komunitu, která svými velkými i malými kamínky skládá mozaiku epizod, rámovanou vyprávěním o neplánovaném a nečekaném skolení kance a slavné myslivecké hostině v místní restauraci Hájenka. V mozaice příběhů se pojí poetično s realistickým pohledem, nadsázka a humor, události veselé, vážné i smutné, prožívané celou řadou více či méně kuriózních postav a postaviček. Pana France, mlčky trpícího pod jhem svých výřečných a dobrosrdečných ženských, dobráckého smolaře Leliho, svérázného policisty Vyhnálka, podivína Limana, vozícího kozy na pastvu luxusním americkým bourákem, nebo akademického malíře Junka, pyšného na své ilustrace pro slabikář.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Slavnosti sněženek



jsou komedií o groteskní honičce ma postřeleného kance, o vášnivém sváru dvou mysliveckých jednot ze dvou sousedních vesnic. Je to film o lidech v přírodě a o přírodě v lidech, o ceně věčného klukovství, o snášenlivosti, malichernosti, toleranci i ješitnosti, ale též o peripetiích manželské lásky a zášti, o obžerství a uličnictví a všem tom rozporuplném, z čeho se každý z nás skládá. Film byl natočen podle stejnojmenné knihy Bohumila Hrabala.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Předpověď počasí, Sportovní zp...

12:20 - 12:30

7 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Uvnitř Zuckerbergova metamozku

12:00 - 12:55

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:35

2 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama