Duben
ohodnotit

Hodiny

The Hours

Rok:
2002
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
31.7.2003
„Tři ženy, vzdáleny od sebe časem i prostorem, touží naplnit život podle svých představ.“

Komentáře k filmu Hodiny

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 36
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2022
Výborné psychologické   drama, se vším co k tomu   patří. Je tu hodně znát   velmi kvalitní literární   předloha a po filmařské   stránce je to precizní a   naprosto čistá práce.   Příběh tří žen je místy   fascinující a fakt trefně   ho vystihuje to, co o tomto   filmu bylo napsáno:   "Jedna román píše,   druhá ho čte a ta třetí ho   žije". Jen jedna malá   vada na jinak dokonalém   obrazu je z mého pohledu   účast Nicole Kidman. Přes   všechnu její slávu a velké   role, mezi Meryl Streep a   Julianne Moore je až   příliš patrné, že to   není žádná velká   herečka.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.4.2008
Skvělé herečky v zajímavě   propojeném příběhu   rozehrávají svůj part -   každá úplně jiná, v   jiném prostředí, ale   nakonec všechny stejné,   trápené ženy. Každopádně   to není komedie, ale je to   film, který zanechá dojem -   otisk - a to je to, co se   počítá. Stojí za to, ho   shlédnout a dát si na něj   čas, vychutnat ho. Zase na   druhou stranu - nejedná se o   žádnou vysoce   intelektuální tvorbu, kterou   polovina diváků nepochopí.
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2009
Osudy žien v dvoch časových   harmonogramoch , a hlavne   kompletne výborné herecké   výkony -hlavne tie ženské .
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2015
HODINY

Lidský   mozek, lidská mysl. Jak   dlouho už jej vědci   zkoumají a stále víme tak   málo.

Proč   někdo myslí pragmaticky,   realisticky, organizuje svůj   život cílevědomě a někdo   jen tápe, pátrá, hledá,   ztrácí se a nachází a   opět mizí sám v sobě. Je   těžké vyznat se někdy sám   v sobě a mnohem těžší je   vyznat se v někom jiném.   Nestačí jej znát zvenku.   Zevnitř jej nepoznáte nikdy.  

Těžko   zfilmovatelné téma se   podařilo převést na plátno   úžasným způsobem. Je   pravda, že bez bezvadných   hereckých výkonů, by to   bylo jen prostě vyprávění   o lidech, kteří se chovají   odlišně než většina   jiných. Nebo o ničem – i   tak to lze vidět.

Film není určen pro   každého. Obávám se, že   jsem také přesně   nepochopila, co VŠECHNO   chtěli tvůrci říci nám   ostatním. Ale v žádném   případě nelituji toho, že   jsem film viděla.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2009
Zpočátku trošičku   zamotaný, ale postupně   naprosto fascinující a   kouzelný dramatický   životní příběh mapující   několik generací, ale   vzájemně spojených.   Fenomenální herecké výkony   a úžasná režie. Právě   díky režisérovi jsem se k   Hodinám dostal, protože mě   100% dostal jeho současný   hit Předčítač.
vojtam
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2012
Tenhle film mám moc   rád.Všechny tři hlavní   představitelky to zahrály na   jedničku.Z Nicol jako   Virginie Woolfové mě šel   mráz po zádech.Ta   zavěrečná scéna kdy jde   zkoncovat se životem než aby   se vzdala své sexuální   orientace a žila ve lži je   pro mě nezapomenutelná.Film   je hodně depresivní ale to   mu přidává na kráse.I   Meryl v roli lesbičky byla   jako vždy bravúrní.Kidman   si oscara právem   zasloužila.Za mě 10 s*:)
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2016
Hodiny jsou film tak hluboký   a silný, že těžko naleznu   slova, kterými bych   vyjádřila svoje pocity po   shlédnutí tohoto úžasného   snímku. Můj obdiv a veliký   dík všem tvůrcům si ale   neodpustím.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2012
Hodiny je úžasný film. Ty   tři herečky jsou ve svých   rolí vynikající.I   rozvrstvení příběhu,   různé doby a jejich   prolínání, velice   zajímavé. Jedná se o   lidskou duši, o štěstí a   život jako celek.Stále bylo   co objevovat,nebylo   přímočaré,papírové.Mně   se nejvíce líbila Julianne   Moore, protože to její   rozhodnutí, její hrdinky,   opustit rodinu a dítě a   vlastně pak se   vrátit.Těžko se popisuje,   ale zaujalo mě to.100%
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.2.2022
Přiznám se bez mučení, že   jsem to asi úplně vše   nepochopil, ale povedené   natočení, vynikající   herecké výkony (zejména   Kidmanová a Mooreová),   nepopsatelná atmosféra a v   neposlední řadě   "démonická" hudba   (po velmi dlouhé době jsem u   filmu vnímal hudbu a byla   jeho nedílnou součástí),   zapříčinily, že mi to až   zas tolik nevadilo:-)
Vig
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2010
Dokonalý mentorský film!   Skvělá hudba, dobré masky a   kostýmy, skvělý scénář,   výborná kamera, skvostná   režie a dokonalé herecké   výkony trojice Streep, Kidman   a Moore. Těžko určovat, kdo   byl lepší, každá se své   role chopila náramně.   Zaujala mne Kidman, protože   tuhle herečku studenou jak   čumák nemmusím - do téhle   role právě kvůli chladu   velmi hodí - dobrá volba.   Rozervaná Moore a Streep - to   je bez komentáře !!!
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Naprosto bezchybně propojené   osudy tří žen přes hodně   generací. Každá jinde,   každá v jiném čase . . .   .Nádhera.
Peykka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2011
Filmy na tenhle způsob se mi   líbí. Když se proplétají   osudy třech žen, i když   všechny se nakonec nepoznaly,   ale to se dozvídáme   postupem filmu, jaká je mezi   nimi souvislost. Výkony   hereček jsou bez pochyb   super, i výkon Eda Harrise.   Nicole Kidman je bezvadně   namaskovaná. Film je hodně   dobrý.
nash
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Hlavní devízou Hodin je to,   že je to film výrazně   odlišný od většiny   ostatních. Nezvyklá forma a   jemně tragický obsah z něj   dělají jeden ze zatím   nejlepších filmů nového   století. Herečky jsou   naprosto přeúžasné. Meryl   Streep hraje svůj standard,   to co ale předvádějí   Nicole Kidman a v jistém   směru ještě lepší Juliane   Moore, to se jen tak nevidí.   Ve spojení s působivou   hudbou nezapomenutelné. Deset   hvězdiček!!!!!!!!!!!!!!!!
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2011
Krásná Nicole je tady k   nepoznání a síla příběhu   dechberoucí. Povedený film,   uznávám, i když tragédie   lidského osudu nesleduji   ráda.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.3.2004
Kouzlem filmu je určitě   prolínaní dějů.   Samozřejmě vynikající   herecké výkony a v   neposlední řadě scénář.   Láska na hranici   sebeobětování je tak   ......to se nedá popsat
ELEONORA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Tak tomu JÁ řikám
SILNÁ TROJKA! Tak to prostě   v životě je. Virginie   Wolfová asi opravdu taková   byla. Prolínání životů   těchto tří žen, to je tedy   koncert na mou duši. Postava   muže umírajícího na AIDS   perfektně vykreslená.   Děkuji.
xebece
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2006
Hodiny jsou bezesporu jeden z   nejlepších filmů vůbec a   nemluvím jen o hereckých   výkonech tří hlavních   představitelek. Na první   pohled tak vůbec nepůsobí,   ale je neuvěřitelně   kompaktní, jeden z mála   filmů, kdy víte, že mu nic   nechybí, ale taky že už v   něm nemůže být nic navíc.   Je dokonalý, tenhle pocit   mám vždycky, když ho znovu   vidím. Dokáže jít do   hloubky tak nenápadně, že   si toho zprvu ani nevšimnete   a najednou si uvědomíte, jak   vás každý příběh pohltil   a chytil za srdce. Mistrovské   dílo.
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Neprosto skvely! Hlavne ta   hudba. Nejlepsi Galssova   vubec. A vyber hercu netreba v   tomhle pripade ani komentovat.
bouncer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2003
Hodiny
Režisérsky i herecky   brilantně zvládnuté. Také   zaujme uměleckou kvalitou,   ale...musím se přiznat, že   je to trochu nudné. Ale od   Woolfové asi strhující děj   čekat nemůžeme. Jinak   opravdu filmová pochoutka.
AlbertPeta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2006
Protože mám rád Meryl   Streepovou tak jsem se na   tento film podíval, ale tady   hrála Meryl dá se říci až   třetí housle. Vynikající   zde byla Nicole Kidman v roli   Virginie Woolfové a i Juliana   Moore ztvárnila Lauru   Brownovou výborně. Toto   drama určitě stojí za   vidění. Ochuzen o dobrý   zážitek bude ten kdo tento   film promešká.
Mary.Elwood
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2009
Tento film naprosto přesně   spadá do mého oblíbeného   žánru. Psychologické   (melo)drama se vším všudy,   jak má být. Herecký koncert   tří výborných hereček a   strhující děj, plovoucí v   časoprostoru, mimo jiné   podbarvený chytlavou hudbou.   Meryl Streep jako vždy, bez   jakékoliv výtky. Julianne   Moore v roli nevyrovnané   ženy, trápící se v denním   stereotypu taktéž výborná.   A co se týče Nicole Kidman,   jde o první film, který jsem   s ní viděla a je to také   film, který mě donutil   přestat bojkotovat veškeré   snímky ve kterých hraje.   Její stvárnění Virginie   Woolf, bylo neprosto   dechberoucí a zaujalo mě od   prvního okamžiku.   Osamělost, úvahy o smrti a   sebevraždě, feministické   problémy, homosexualita,   vztahy mezi pohlavími i mezi   rodiči a dětmi nic z toho ve   filmu nechybí. Je důležité   aby ve mě film něco   zanechal, vytvořil nějaký   otisk. To jsou právě The   Hours.
Stegr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Zajímavé propojení tří   časových rovin. Ještě   zajímavější herecké   výkony Eda Harrise, Julianne   Mooreové, Meryl Streepové a   Nicole Kidmanové. Samotný   děj mi ale připadal velmi   slabý...
m6k
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.2.2017
Hodiny života...
Klasicky intoušský film,   natočený podle   stejnojmenného bestselleru   Michaela Cunninghama. Děj se   ale naštěstí neutápí v   intelektuálních náznacích,   zákrutách a moudrech. V   propletenci postav a   časových rovin, se divák   nemusí ztratit, jak v   bludišti a každá z nich,   (postav i rovin), je   zajímavá. Příběhu tří   ženských postav dominuje   postava spisovatelky Virginie   Woolfové a její román Paní   Dallawayová, který je jednou   z rovin filmu. Další rovinou   filmu je postava jednoduché   ženy v domácnosti s   milujícím, (ještě   jednodušším?), manželem,   užívající si pohodlí   luxusu americké střední   třídy v dobách   poválečného rozkvětu. Ke   štěstí jí zdánlivě   nechybí nic, tak proč se jí   tak nechce žít a bojuje se   svými sebevražednými   tendencemi? Film   přesvědčivě vykresluje,   že ani život v dostatku,   není zárukou štěstí, jak   si myslí ti, kteří se   denně lopotí v chudobě, ve   snaze zabezpečit si   základní lidské potřeby. I   život v luxusu, s milujícím   manželem, pro vás může   být očistcem, když vás   místo mužů přitahují   ženy. Aneb, k čemu jsou vám   prestižní literární ceny,   když umíráte na AIDS…?   Pak ani ne květinách na   oslavu, příliš nezáleží.   Tíživá složitost života   Virginie Woolfové, která se   celý život marně   vyrovnávala s následky   incestního zneužívání v   dětství je známá, stejně   jako to, že se stala ikonou   moderní literatury. Film   její osud, předkládá   velice přesvědčivě a   herecký výkon Nicole Kidman   je fenomenální. Podobně   přesvědčivé jsou i   příběhy dalších   ženských postav a výkony   hereček v nich, (Meryl   Streep, Julianne Moore). Z   pohledu diváka: Virginie   Woolfové se ve filmu   rozhodně není třeba bát,   žádné brodění temnými   intelektuálními tůněmi ho   nečeká, jen velice   zajímavé portréty tří   žen. To vše podtržené   fenomenální hudbou Philipa   Glasse. Vrcholný filmový   zážitek nejen pro zavilé   intouše.
Kristi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.3.2004
Skvělý příběh o tom, jak   se mouhou lidé obětovat, aby   svým milovaným dali svobodu.   Úžasné herecké výkony   (Hlavně Julianne Moore!) a   zajímavě zapletený děj a   postavy mezi sebou. Jenom   stále nechápu, proč čtu ve   filmových recenzích tohoto   filmu stále stejnou větu:   "Nebojte se Verginie   Woolfové!" K strachu mě   Nicole Kidmanová nepřivedla   ani trochu.
Kecka1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2005
Od začátku až do konce   depresivní film. Je to filmek   na vážnou notu.
mmartina
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.5.2004
Tři ženy hledají ve svých   všedních životech smysl a   každá ho najde úplně v   něčem jiném. Depresivní   drama až do konce.
uodevr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2014
S dechem zcela vyraženým a   chvilkovou neschopností dát   v hlavě dohromady jakékoliv   soudržné myšlenky napíšu   jenom jedno - Glass je bůh   všeho slyšení, Daldry je   bůh všeho vědění, a   Julianne Moore už nikdy   nebudu podceňovat.
jezurka42
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2011
Ty hodiny...
Tři ženy,tři doby,tři   osudy a přesto je něco   spojuje.Nemůžu říct   přesně co.Jestli jejich   sexuální orientace,rodinné   zázemí nebo osudová   kniha.Ale nějak ´mě to   donutilo přemýšlet nad   tím,jak jsem na tom já a   moje nejbližší   okolí.Nicole Kidman,Meryl   Streep i Julianne Moore se   svojí hrdinkou přímo staly.   všechno začala a i skončila   Nicole kidman a když její   poslední slovo v celém filmu   bylo HODINY,projely mi hlavou   všechny okamžiky. Od jejích   třesoucích se   rukou,pokaženého   narozeninového doru Laury   Brownové po sebevraždu   těžce nemocného ex-manžela   Clarissy Vaughnové až k   poslední scéně,kde se   hlavní hrdinka,spisovatelka   Virginie Woolfová utopí v   řece s kamenem v kapse svého   kabátu. Neuvěřitělně   dojemný film, který   neskrývá city těchto žen.   Myslím,že je to jeden z   nejlepších filmů v tomto   století.
Seducinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Nádherné drama o životě,   prolínají se zde vlastně   tři příběhy, které mají   hodně společného. Na konci   vás až překvapí jak to do   sebe všechno skvěle zapadá.   Nicole Kidman si opravdu   zaslouženě za roli Virginie   Woolfové odnesla Oscara.   Tohle je další film který   mě moc mile překvapil.
catherinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2007
Jeden z mála případů, kdy   se mi filmové zpracování   líbilo víc, než knižní   předloha. Tento film mám na   pomyslné špici mé pomyslné   Top 10. Vynikající herecké   výkony, vizuální stránka   výborná, hudba od   Glasse…co chtít víc? Už   jsem to viděla asi 4krát a   pořád nenacházím nic, co   bych mohla vytknout. Dokonce   jsem u toho brečela - a to se   mi stalo poprvé.
xmatasek
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Nuda, nuda, nuda, nuda a   ještě jednou nuda. Film se   nehorázným způsobem táhne   a natahuje, že mě ani celé   vyvrcholení filmu vůbec   nezajímalo...tady se mi   potvrzuje jedno z mých   pravidel: pokud film dostane   oscara, tak je to film, který   ani nestojí za zhlédnutí
Igrei
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Výborný psycholigicko   laděný film, jedná se o   nahlédnutí pod povrch   zdánlivě banálního života   tří žen, děj se odehrává   během jednoho dne, ale celou   dobu jsem byla držena v   určitém melanholickém   napětí.Vynikající výkony   herců, obvzlášť Nicole   Kidman v scela   necharakteristické pro ni   roli a naprosto skvěle   stvárněné.
Pepan_64
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.9.2019
Film je to určitě   špičkový, ale ne pro chlapa   jako jsem já. No... asi té   ženské duši nikdy   neporozumím. Omlouvám se   fanouškům tohoto snímku a   jeho tvůrců.
emkohacko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.9.2014
Fascinující!!!
Níkdy jsem neviděla film,   jež by byl tak emotivní. Na   konci filmu zůstalo celé   kino sedět, nikdo se nepohnul   a všichni jsme dál   civěli...
wakanka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2008
VÝJIMEČNÉ
Muž napsal knihu (s   obdivuhodným vhledem do   prožívání žen), žena   sfilmovala - ideální   vyváženost. Umění. Film,   na který se lze podívat   vícekrát do roka - což   opakovaně s potěšením   činím.
starenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2008
nejlepsi film na svete...
tento film me velice   prekvapil-neuveritelne   dilo...
vyborne   herecky, tomto filmu nemuzu   rict,ze by byla meryl streep   nejlepsi,v tomto filmu byly   rovnomerne vsechny tri-nemam   slov....

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10380minih10380Kočky neberem (1966) 
n
minih48985minih48985Pražský Sherlock Holmes (1968) [TV inscenace] 
Pražský Sherlock Holmes n
minih29717minih29717Pluto Nash (2002) 
Pluto Nash n
minih138859minih138859Männertreu (2013) 
Männertreu n
minih183370minih183370Audience u královny (2021) [TV divadelní představení] 
Audience u královny n
minih15461minih15461Parta hic (1976) 
Parta hic n
minih177343minih177343Vyšehrad: Fylm (2022) 
Vyšehrad: Fylm n
minih23754minih23754Zelená vlna (1982) 
n
minih34813minih34813Traja chrobáci (1976) [TV film] 
Traja chrobáci n
minih58352minih58352Calvin a Frannie (2006) [TV film] 
Playing House n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Na cestě po Champagni (2010)

16:45 - 17:15

23 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Věčný Egypt

17:00 - 17:55

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

28 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190650
Osobností: 698092
Fotografií: 764979
Plakátů: 377200
Obsahů a biografií: 178443

Poslední komentáře

Tajný závod (1976)

Tajný závod
Jasně, že tohle není   žádná perla do klenotnice   světové kinematografie, ale   pro mě to byla bezvadná   oddechovka a prvotřídní   akční více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

The End of the F***ing World (20...

The End of the F***ing World
Jak jsem už někde četl a   plně se ztotožňuji. První   díl a ukázky vytvořily   naději, že to bude   "hustokrutopřísná" temná   komedie, ale více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 8 / 10

Kelsova serenáda (2000) [TV epiz...

Kelsova serenáda
Předchozí díl byl o něco   lepší, ale tento také   dobré. Eric si s Donnou   stále vyjasňují svůj   vztah. Kelso smutní po   Jackie, skládá ji více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Polibek smrti (2000) [TV epizoda...

Polibek smrti
Kdo by řekl, že díl ve   kterém je rozchod, slzy a   zabití kočky bude nakonec   taková prča? Jede to vpřed,   několik hlášek je   výbornejch, zas po delší   době solidní díl - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Řekni to psem (2022)

Řekni to psem
Akceptuju, že tohle bylo   určitě namířeno pro   cílovou skupinu do níž   zcela určitě nepatřím a   nepochybuji, že si to   dozajista své více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10