Zari
ohodnotit

Život je ples [TV seriál]

Žánr:
Rok:
2012
Délka:
60 minut, 16 dílů
„Komediálně laděný seriál ČT o radostech i strastech v každém věku.“

Komentáře k filmu Život je ples

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2012
rozhodně velmi zajímavá   sonda do životů seniorů v   domovech důchodců se povedla   autorům seriálu život je   ples, k jehož dalším   kladům patří i hvězdné   herecké obsazení, místy   správné vedení, rytmus,   napětí či poselství s   přesahem. život je ples jako   seriál ale také dokázal,   že udržet vnitřní dějové   linky či vykreslení   charakterů jednotlivých   hrdinů bylo nad jeho síly   stejně jako určitá   klišovitost, respektive   šarše včetně předem   předvídatelného logického   posunu v příbězích, což   jej z příček nejvyšší   třídy odsunulo do   středních poloh dějin   světové kinematografie, kde   ale bude jistě patřit k tomu   nejlepšímu, co se v   inkriminovaném žánru   vyrobilo.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.4.2012
S velkou částí toho co   napsal níže Hvezdyn musím   souhlasit. Seriál jsme   sledovali rodinně a všichni   se zaráželi nad tím, kolik   aktivit bylo seniorům k   dispozici. To bych se za pár   desítek let do domova i   těšila.
Ohledně   brzkého odchodu Lízy   Lupáčové - já jsem to   naopak kvitovala s povděkem.   Právě, že to bylo z domova   důchodců (seniorů), se   přece dalo čekat, že dřív   nebo později někdo umře a   jsem ráda, že to tvůrci   dokázali dotáhnout do konce   a opravdu jednu z hlavních   postav nechali odejít   poměrně brzy.
Víc by   seriálu slušelo maximálně   10 dílů, ke konci příběhu   těžce docházel dech.   Nevím, jestli by to pan Dietl   spravil, ale říznější   spád by rozhodně neškodil.   A trošku přikořenit, aby to   nebylo takové nemastné,   neslané. Jako třeba koření   v podobě úvodní písničky,   která je výborná.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.4.2012
Upozorňuji, že   následující komentář   může vypadat, jako   nekorektní. Zrodil se   šestnáctidílný seriál   vyprávějící o životě i   smrti spíše veselou formou.   Už teď bych si tipnul, že   nás možná čeká   pokračování. Obsazena do   něj byla plejáda předních   současných herců. Už dle   tématu seriálu to jsou   často zkušení herečtí   harcovníci. Seriál jsem   pečlivě sledoval a vždy se   těšil na každý další   díl. Přiznám se, že mne   zaujal.
Co bych   seriálu vytkl. Rád   vzpomínám na seriály   natočené podle scénáře   Jaroslava Dietla. To byl   prostě génius, který by byl   placen zlatem i v Hollywoodu.   On dokázal vymyslet takové   zápletky, které se   rozuzlovaly několik dílů. I   když ty seriály znáte vždy   se na ty zápletky těšíte.   Seriál Život je ples   přinesl spoustu zajímavých   zápletek, ale bohužel,   tvůrci nevydrželi z jejich   řešením více než dva   díly. Ať už to jsou vztahy   uvnitř rodiny Požárů, tak   i vztahy uvnitř rodiny   Řípových, ředitelka domova   důchodců mohla rafinovaněji   škodit, šlo také déle   udržet v podezření z   nekalostí hlavních hrdinů.  
Seriál je trochu   nereálný. Nevím, jestli   podobný dům seniorů, kde by   bylo tolik různorodých   aktivit vůbec existuje. Jsem   tedy ve věku, kdy tyto   problémy budu řešit až za   tři desítky let. Seriál   nás tedy přivedl do života   spíše pravicově   orientovaných seniorů. Nikdo   je nemusí přemlouvat.   Jediný kverulant a   potížista je levičák.   Jmenuje se Franta Bareš a   jeho postavu vytvořil   Oldřich Vlach. Herečka Jana   Štěpánková se začíná   zaškatulkovávat do role   žen, které minulý režim   postihl, které hodně   ukřivdil. Podobnou postavu,   jako zde, vytváří i v   seriálu Cukrárna. Z   legendární princezny   Krasomily se stala   princmetálová baba   trafikantka Rašková (Alena   Vránová). Hodně lidí   odsuzovalo brzký odchod ze   seriálu postavy Lízy   Lopáčové (Květa Fialová).  
Herecké výkony jsou   spíše takové nemastné,   neslané – vinu dávám   scénáři. Nejsou moc   odlišeny jednotlivé   charaktery postav. I v tom   byla genialita Jaroslava   Dietla. Postavy jako Rozárka   Malá, Eda Vavroušek, Tramp,   babička Josefína, farář   Řípa, Táňa Fialová,   Lukáš Řípa či Ben   Drbohlav. Člověk má pocit,   že je hrála jedna a tatáž   osoba.
Na tu   současnou bídu televizních   seriálů, které jsou spíše   nekonečné, je tento   skvostem. Ale, žádný   zázrak to není. Potenciál   podobné tématiky je však   vysoký. Velkým plusem je   obsazení. Díváme se spíše   na tváře, které známé   dlouhá léta, spíše   desetiletí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Když Billie porazila Bobbyho (When Billie Beat Bobby)

Když Billie porazila Bobbyho
When Billie Beat Bobby

Naposled navštívené:
Když Billie porazila Bobbyho (When Billie Beat Bobby)

Když Billie porazila Bobbyho
When Billie Beat Bobby