Jeden svět
ohodnotit

Život je ples [TV seriál]

Žánr:
Rok:
2012
Délka:
60 minut, 16 dílů
„Komediálně laděný seriál ČT o radostech i strastech v každém věku.“

Obsah filmu Život je ples

 
Úplně novým rodinným seriálem o radostech i strastech v každém věku Život je ples zahájí Česká televize nový rok 2012.

V šestnácti dílech vypráví o vztazích mezi lidmi, o lásce, rodině, dialogu mezi generacemi a o stárnutí, které čeká každého z nás.

„V každém věku jsme si kvit,“ to dokáže plejáda českých hereckých hvězd, které už dlouhá léta milují diváci všech věkových kategorií. Uvidíme L. Vlasákovou, D. Kolářovou, K. Fialovou, P. Lněničku, V. Cibulkovou, J. Štěpánkovou, A. Vránovou, J. Krampola, S. Zindulku, O. Vlacha, I. Bareše, B. Kohoutovou, A. Mišíka a další.

Scénář napsala Irena Obermannová a režisérem je Petr Slavík....
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Petr SlavíkPetr Slavík (16 dílů) 
hraje:
Daniela KolářováDaniela Kolářová.....Rozárka Malá   (16 dílů)  
Lenka Dolanská VlasákováLenka Dolanská Vlasáková.....Táňa Fialová   (16 dílů)  
Petr LněničkaPetr Lněnička.....Lukáš Řípa   (16 dílů)  
Alena VránováAlena Vránová.....stará Rašková   (16 dílů)  
Jana ŠtěpánkováJana Štěpánková.....Izabela Švarcová   (16 dílů)  
Stanislav ZindulkaStanislav Zindulka.....Eda Vavroušek   (16 dílů)  
Oldřich VlachOldřich Vlach.....Franta Bareš   (16 dílů)  
Jiří KrampolJiří Krampol.....Tramp   (16 dílů)  
Berenika KohoutováBerenika Kohoutová.....Linda Řípová   (16 dílů)  
Adam MišíkAdam Mišík.....Kryštof Fiala   (16 dílů)  
Iva JanžurováIva Janžurová.....babička Josefína   (14 dílů)  
Jana ZenáhlíkováJana Zenáhlíková.....sociální pracovnice Sandra Drahokoupilová   (13 dílů)  
Radoslav BrzobohatýRadoslav Brzobohatý.....děda Požár   (12 dílů)  
Vilma CibulkováVilma Cibulková.....ředitelka Pavla Tůmová   (12 dílů)  
Petr VaněkPetr Vaněk.....zahradník Jakub   (11 dílů)  
Miroslav EtzlerMiroslav Etzler.....Hynek Nebeský   (10 dílů)  
scénář:
Irena ObermannováIrena Obermannová (16 dílů) 
Petr SlavíkPetr Slavík.....úprava scénáře   (16 dílů)  
námět:
Irena ObermannováIrena Obermannová (16 dílů) 
hudba:
Michal PavlíčekMichal Pavlíček (16 dílů) 
kamera:
Petr KoblovskýPetr Koblovský (16 dílů) 
střih:
Vladimír BezděkVladimír Bezděk.....střih záznamu   (16 dílů)  
Jan SvobodaJan Svoboda (12 dílů) 
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Česká televize
 
 
Typ:
[TV seriál]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Život je ples >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.4.2012
S velkou částí toho co napsal níže Hvezdyn   musím souhlasit. Seriál jsme sledovali rodinně   a všichni se zaráželi nad tím, kolik aktivit   bylo seniorům k dispozici. To bych se za pár   desítek let do domova i těšila.
Ohledně   brzkého odchodu Lízy Lupáčové - já jsem to   naopak kvitovala s povděkem. Právě, že to bylo   z domova důchodců (seniorů), se přece dalo   čekat, že dřív nebo později někdo umře a   jsem ráda, že to tvůrci dokázali dotáhnout do   konce a opravdu jednu z hlavních postav nechali   odejít poměrně brzy.
Víc by seriálu slušelo   maximálně 10 dílů, ke konci příběhu těžce   docházel dech. Nevím, jestli by to pan Dietl   spravil, ale říznější spád by rozhodně   neškodil. A trošku přikořenit, aby to nebylo   takové nemastné, neslané. Jako třeba koření   v podobě úvodní písničky, která je   výborná.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.4.2012
Upozorňuji, že následující komentář může   vypadat, jako nekorektní. Zrodil se   šestnáctidílný seriál vyprávějící o   životě i smrti spíše veselou formou. Už teď   bych si tipnul, že nás možná čeká   pokračování. Obsazena do něj byla plejáda   předních současných herců. Už dle tématu   seriálu to jsou často zkušení herečtí   harcovníci. Seriál jsem pečlivě sledoval a   vždy se těšil na každý další díl.   Přiznám se, že mne zaujal.
Co bych seriálu   vytkl. Rád vzpomínám na seriály natočené   podle scénáře Jaroslava Dietla. To byl prostě   génius, který by byl placen zlatem i v   Hollywoodu. On dokázal vymyslet takové   zápletky, které se rozuzlovaly několik dílů.   I když ty seriály znáte vždy se na ty   zápletky těšíte. Seriál Život je ples   přinesl spoustu zajímavých zápletek, ale   bohužel, tvůrci nevydrželi z jejich řešením   více než dva díly. Ať už to jsou vztahy   uvnitř rodiny Požárů, tak i vztahy uvnitř   rodiny Řípových, ředitelka domova důchodců   mohla rafinovaněji škodit, šlo také déle   udržet v podezření z nekalostí hlavních   hrdinů.
Seriál je trochu nereálný. Nevím,   jestli podobný dům seniorů, kde by bylo tolik   různorodých aktivit vůbec existuje. Jsem tedy   ve věku, kdy tyto problémy budu řešit až za   tři desítky let. Seriál nás tedy přivedl do   života spíše pravicově orientovaných   seniorů. Nikdo je nemusí přemlouvat. Jediný   kverulant a potížista je levičák. Jmenuje se   Franta Bareš a jeho postavu vytvořil Oldřich   Vlach. Herečka Jana Štěpánková se začíná   zaškatulkovávat do role žen, které minulý   režim postihl, které hodně ukřivdil. Podobnou   postavu, jako zde, vytváří i v seriálu   Cukrárna. Z legendární princezny Krasomily se   stala princmetálová baba trafikantka Rašková   (Alena Vránová). Hodně lidí odsuzovalo brzký   odchod ze seriálu postavy Lízy Lopáčové   (Květa Fialová).
Herecké výkony jsou spíše   takové nemastné, neslané – vinu dávám   scénáři. Nejsou moc odlišeny jednotlivé   charaktery postav. I v tom byla genialita   Jaroslava Dietla. Postavy jako Rozárka Malá, Eda   Vavroušek, Tramp, babička Josefína, farář   Řípa, Táňa Fialová, Lukáš Řípa či Ben   Drbohlav. Člověk má pocit, že je hrála jedna   a tatáž osoba.
Na tu současnou bídu   televizních seriálů, které jsou spíše   nekonečné, je tento skvostem. Ale, žádný   zázrak to není. Potenciál podobné tématiky je   však vysoký. Velkým plusem je obsazení.   Díváme se spíše na tváře, které známé   dlouhá léta, spíše desetiletí.
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2012
rozhodně velmi zajímavá sonda do životů   seniorů v domovech důchodců se povedla autorům   seriálu život je ples, k jehož dalším kladům   patří i hvězdné herecké obsazení, místy   správné vedení, rytmus, napětí či poselství   s přesahem. život je ples jako seriál ale také   dokázal, že udržet vnitřní dějové linky či   vykreslení charakterů jednotlivých hrdinů bylo   nad jeho síly stejně jako určitá klišovitost,   respektive šarše včetně předem   předvídatelného logického posunu v   příbězích, což jej z příček nejvyšší   třídy odsunulo do středních poloh dějin   světové kinematografie, kde ale bude jistě   patřit k tomu nejlepšímu, co se v   inkriminovaném žánru vyrobilo.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10