Duben
ohodnotit

Maharal - Tajemství talismanu [TV seriál]

Rok:
2007
Délka:
26 minut, 5 dílů
„Dobrodružná cesta za bájným pokladem a za rozluštěním tajemství starého talismanu.“

Obsah filmu Maharal - Tajemství talismanu

 
Úvodní část příběhu se odehrála kdysi dávno kdy Čechám vládl Rudolf II., Tehdy se stala tajemná událost, která po sobě zanechá stopu a ta se jakoby z šera věků vynořuje v r. 2006 - v antikvariátě starého Schwarze, na Starém Městě Pražském je objevena kniha Via Lucis (Cesta světla). O tom se dozví někdo, kdo Schvarze zavraždí. Vzácný svazek zmizí.

Tří pražské děti - Alena, David, Ondra a tří dospělí - hledač pokladů Aarona Cohen (Davidův dědeček), Alenina sestra Kristýna, která se zabývá dějinami na univerzitě, a slovenský historik Martin Šimka, se společně vydávají do pražských tajemných zákoutí nalézt ztracenou knihu a také...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.2.2018
Maharal
Divím se, že potenciálu staré Prahy a jejích   záhad filmaři nevyužívají více. Ovšem   obsadit Maroše Kramára do role slovenského   "Indiana Jonese" není to pravé   ořechové co bych od tohoto tématu   očekával.Seriál je primárně určený pro   mládež cca 10-15 , což trochu svazuje tvůrcům   ruce v krvavosti nebo hororovém pojetí, no   nicméně nemá být stupidní kdy dialogy jsou   jak ze zvláštní školy a z tohoto se odvíjí i   nelogické jednání postav. Dalším problémem   je zpracování po střihové stránce kde celý   seriál je sestaven "humpolácky" a   dělá dojem chaosu ve kterém se neorientuje   nejen divák ale mnohdy i herci.Toto se České   televizi bohužel, a chce se napsat opět a zase   nepovedlo !
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2011
Zajímavé a tajemné
Tajemný a docela zajímavý seriál. Vedle   celovečerního filmu vznikl i tento seriál,   který má nevšední námět, není v něm nouze   překvapivé zvraty a situace, vřele doporučuji   ke zlédnutí.

/včera zemřel Bořivoj   Navrátil, herec, který v seriálu hrál jednu z   rolí, Bořivoj Navrátil měl charisma, své role   nehrál, on je žil, on se zůčastnil těch   příběhů o kterých jsou filmy - a to je to   největší herecké umění, když divák   přestane vnímat, že je to hraný příběh a   má dojem, že se dívá na příběh, který   žijí skuteční lidé. A u Bořivoje Navrátila   se to dělo. On jakoby prožil několik životů   ve svých rolích. Čest jeho památce.


Hodnocení:n12345678910
Maharal - Tajemství talismanu (2007/1) [TV seriál]Maharal - Tajemství talismanu (2007/1) [TV seriál]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10