Jeden svět
ohodnotit

Bohéma [TV seriál]

Rok:
2017
Délka:
72 minut, 6 dílů
„Dramatická série, jejíž inspirací se staly některé osudy našich předních herců Zdeňka Štěpánka, Vlasty Buriana, Oldřicha Nového a dalších. Zachycuje slávu i bídu atraktivního filmařského prostředí ve dvou totalitních režimech.“

Obsah filmu Bohéma

 
Osudy českých filmových legend a příběh barrandovského studia, kterým prošly dějiny a nejednu hvězdu stříbrného plátna vystavily těžké zkoušce, líčí šestidílný televizní román Bohéma. Příběh, který začíná v období před Mnichovskou dohodou a končí v roce 1953, podle scénáře Terezy Brdečkové natočil Robert Sedláček.
Michal Prokeš
manažer PR a barterové agendy
Česká televize

oficiální text distributora
 
Související odkaz
 
RECENZE: Bohéma s Vlastou Burianem mohla být epizodou Českého století

Pod názvem Bohéma startuje v neděli na ČT1 šestidílná série, která sleduje osudy herců Zdeňka Štěpánka, Vlasty Buriana či Oldřicha Nového za dvou totalit během patnácti let, od Mnichova do roku 1953. číst dál

Hodnocení: 55 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Robert SedláčekRobert Sedláček (6 dílů) 
hraje:
Michal DlouhýMichal Dlouhý.....herec Zdeněk Štěpánek   (6 dílů)  
Vladimír JavorskýVladimír Javorský.....herec Vlasta Burian   (6 dílů)  
Jaroslav PleslJaroslav Plesl.....předseda Miloš Havel   (6 dílů)  
Saša RašilovSaša Rašilov.....herec Oldřich Nový   (6 dílů)  
Judit PecháčekJudit Pecháček.....herečka Lili Krallová   (6 dílů)  
Michael BalcarMichael Balcar.....dramaturg Arnošt Žák   (6 dílů)  
Ondřej PavelkaOndřej Pavelka.....dramaturg Arnošt Žák ve stáří   (6 dílů)  
Jan HájekJan Hájek.....Wilhelm Söhnel   (6 dílů)  
David NovotnýDavid Novotný.....herec Jaroslav Marvan   (6 dílů)  
Pavel BatěkPavel Batěk.....režisér Otakar Vávra   (6 dílů)  
Petr StachPetr Stach.....režisér Martin Frič   (6 dílů)  
Gabriela MíčováGabriela Míčová.....Nina Burianová, Vlastova žena   (6 dílů)  
Gabriela MikulkováGabriela Mikulková.....Alice Nová, Oldřichova žena   (6 dílů)  
Petra JungmanováPetra Jungmanová.....Eliška Novotná   (6 dílů)  
Jan NovotnýJan Novotný.....Emil Vokolek   (6 dílů)  
Tomáš PavelkaTomáš Pavelka.....kameraman Jan Roth   (6 dílů)  
scénář:
Tereza BrdečkováTereza Brdečková (6 dílů) 
hudba:
Michal RatajMichal Rataj.....+ hudební režie a mix hudby   (6 dílů)  
Pavel RidoškoPavel Ridoško.....mix hudby   (6 dílů)  
kamera:
Petr KoblovskýPetr Koblovský (6 dílů) 
střih:
Josef KrajbichJosef Krajbich (6 dílů) 
trailer
Typ:
[TV seriál]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Bohéma >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

johanice
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.4.2020
Na seriál jsem se docela těšila, o to větším   byl zklamáním. Jistě nelze vše natočit podle   reality, ale vymýšlet fiktivní (dokonce   hlavní) postavy a míchat je se skutečnými   postavami, vymýšlet si názvy filmů (nebo je   snad někdo, kdo viděl film Doktorem proti své   vůli?), je podle mého názoru naprosto   zbytečné. Buď natočím životopisný seriál   pokud možno podle skutečnosti, nebo se nechám   tou dobou inspirovat a natočím seriál s   vymyšlenými postavami. Určitě by to bylo   lepší než tento paskvil.
twins
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2017
Hluboký,lidský
Seriál na mně hnluboce a lidsky zapůsobil,na   některé díly jsme se musela dívat s delším   odstupem,než jsme některá zvěrstva dokázala   strávit.
jarda53
Hodnocení:
Přidáno: 24.3.2017
Na seriál jsem se těšil, ale již ze střípků   ukázek, které bombardovaly obrazovku měsíc   dopředu, kdy vymyšlené osoby i nepravdivé   motivy by udělaly v mé hlavě mišmaš, jsem   seriál protentokráte vynechal, dám seriálu   šanci, až se bude možná někdy reprízovat.   Když se točí takový seriál, chci vidět, jak   to opravdu ve skutečnosti šlo a ne tak, jak si   to vymysleli autoři, televize dala peníze,   stálo to, kolik to stálo i z mých peněz, proč   ne tam nacpat do děje stovku herců a děj k tomu   upravit. Pamatuji filmy O. Vávry, kdy diváci   kritizovali děj, že nikdy se to nemohlo tak   odehrát, seriál měl být uveden, jak jsme   dříve vídali, děj i osoby jsou smyšlené a   pokud vám něco připomínají, jde o čistě   náhodu...
ponorka.bary
Hodnocení:
Přidáno: 6.3.2017
Tvůrci v seriálu pracují se skutečnými   osobami.Nebudou proto ani první,ani poslední,kdo   si pro televizní,či filmové zpracování   "upravují" jisté skutečnosti ze   života těchto reálných osob.Postavit ale již   první díl,na zásadní a zcela vymyšlené   scéně proslovu Z.Štěpánka k národu po   Mnichovské Smlouvě,je dle mého naprostá   scénaristická podpásovka.Dál proto nemá pro   mne jakoukoli cenu seriál sledovat.Tímto   alespoň děkuji kostymérům,rekvizitářům a   maskérům za profesionální práci.Pouze a jenom   jim.
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.3.2017
Vůbec seriál neberu jako dokument, který má   dnešnímu divákovi přiblížit skutečnost o   českém filmu na sklonku čtyřicátých let a   během okupace. Dle mého je to románová fikce   scénáristky Terezy Brdečkové a režiséra   Romana Sedláčka. Naprostý souhlas s tím, že   chybí mnoho tehdejších hvězd a nejen   ženských. Autoři se soustředili, na osud   pěti, šesti hlavních postav, ve větším   rozsahu nelze seriál vůbec pojmout. To, co se   jim podařilo, velice chválím. Jako fanda,   především českého filmu, musím ocenit jejich   práci. Výhrady k jednotlivým postavám budou   vždy. Jejich osudy byly rozličné, ale asi   pravdě se podobá nejvíce mizérie života po   pětačtyřicátém roce Vlasty Buriana. Pana   Javorského jsem nijak zvlášť nemusel, ale   překvapil mě výtečným výkonem. Řešit   další obsazení je zbytečné, to se nepovede   nikdy. Je fakt, že po prvním dílu jsem byl   trochu na rozpacích, ale pouze ohledně obsazení   rolí, ale potom jsem se srovnal.
argenson
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.2.2017
"Prvorepublikový film táhli prostě   chlapi," řekl Robert Sedláček pro Český   rozhlas. Tím se mnohé vysvětluje. Je pravda,   že už před rokem ukázala Lída Baarová, jak   je těžký sehnat dneska herečky, který by   alespoň vzdáleně evokovaly oslnivou nádheru   předválečných hvězd. Na druhou stranu v   takhle rozsáhlým projektu prostě není možný   ignorovat fakt, že český film táhly Mandlová,   Baarová, Vítová, Gollová. A zde fiktivní   postava Lili Krallové dělá akorát bordel v   ději. Kromě toho jsem měl vždycky za to, že   když mám po ruce historicky vypjatý momenty, je   radost psát scénář a dialogy, ale tady se   celkem nic neděje a i tragédie Anny Letenské   prošumí spíš jen tak mimochodem. Vladimír   Javorský výborný, ovšem na ambiciózní   seriál je to dost málo.
mrejca
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.2.2017
Další promarněná šance
Na drama příliš chladné a šustící papírem,   na dokument příliš hrané s řadou   nepřesností a vymyšleností. A je to škoda.   Promarněná příležitost, která volala po   důslednější dramaturgii i režii.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.2.2017
Sice ne dokonalý, ale každopádně pozoruhodný   počin České televize. Těžko zachytit   válečné období českého filmu v celé   šíři, ale zásadní věci zde byly předvedeny,   se zvláštním zaměřením na charaktery   skutečných postav ve skutečných dějinných   situacích. Nelehko bylo žít v té době, a co   se zdálo být tehdy dobré nebo špatné, se   často ukázalo nakonec opačné.
Ve velkém   množství postav jsem se občas těžko   orientoval, ale jinak bylo velmi zajímavé   sledovat pozadí vzniku filmů. Dost mne   překvapily herecké výkony, Vladimír Javorský   jako Vlasta Burian, Michal Dlouhý jako Zdeněk   Štěpánek a Jaroslav Plesl jako Miloš Havel   byli do svých postav doslova vžití.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.2.2017
(Neviděl jsem 2. díl.) Byl jsem zvědav na   obsazení známých tehd. herců dnešními   (budiž) a jejich chování za a po válce.   Nakolik pravdivé? Pár zajímavostí jsem se   dozvěděl, toť klad. Záporem pro mě ale jsou   časové skoky, linka z 1968 v podstatě nemusela   být. Na starší verzi A. Žáka se mi k mladému   M. Balcarovi absolutně nehodí O. Pavelka, ač mi   jako herec nevadí; podobou by se mi k němu víc   hodil M. Hanuš.
collen
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.1.2017
Těšila jsem se, že nahlédnu do historie   barrandovských filmových legend. Těšila jsem   se na skvělé herecké obsazení a přesto   nemůžu chválit. Spíš naopak...a mám v   jednotlivých postavách pškný zmatek, takže   asi se nedodívám.Škoda.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih16208minih16208Poklad rytíře Miloty (1989) 
n
minih66810minih66810Slouží policie občanovi? (1973) 
La polizia è al servizio del cittadino? n
minih73510minih73510Květinářka (2009) [TV film] 
Flower Girl n
minih3044minih3044Praha, jak ji mám rád (1984) [TV pořad] 
Praha, jak ji mám rád n
minih134831minih134831Poppeiny horké noci (1969) 
Le calde notti di Poppea n
minih145738minih145738La chica de las bragas transparentes (1981) 
La chica de las bragas transparentes n
minih38825minih38825Nejcennější co mám (1976) 
Docteur Françoise Gailland n
minih27259minih27259Smůla (1972) 
La scoumoune n
minih25916minih25916Řidič a fantom (1996) 
Fantôme avec chauffeur n
minih158793minih158793Gotti (2018) 
Gotti n


Hodnocení:n12345678910
Bohéma (2017) [TV seriál]Bohéma (2017) [TV seriál]Bohéma (2017) [TV seriál]Bohéma (2017) [TV seriál]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10