Duben
ohodnotit

Zrcadla

Mirrors

Další název:
Into the Mirror / Zrkadlá (SK)
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
9.10.2008
„Zlo existuje... na druhé straně“

Obsah filmu Zrcadla

 
Policista Ben Carson už zažil lepší dny. Před rokem byl postaven mimo službu kvůli nechtěnému zastřelení kolegy. Tato nehoda ho stála nejen místo, ale vnesla mu do života i alkohol a vztek. Žena i děti se mu odcizily a on skončil na rozváleném gauči u své sestry. Carson se teď ze všech sil snaží získat rodinu zpět, a vezme proto práci nočního hlídače v bývalém obchodním domě. Dříve symbol bohatství a úspěchu, dnes však, zdevastovaný mohutným požárem, při kterém zemřelo mnoho nevinných lidí, chátrá. Během obchůzek v obchodním domě si Carson začne všímat, že s velkými ozdobnými zrcadly na zdech není něco v pořádku...

V ohromných...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Alexandre AjaAlexandre Aja  
hraje:
Kiefer SutherlandKiefer Sutherland.....Ben Carson [41]   
Amy SmartAmy Smart.....Angela Carson [32]   
Paula PattonPaula Patton.....Amy Carson [32]   
Mary Beth PeilMary Beth Peil.....Anna Esseker [67]   
John ShrapnelJohn Shrapnel.....Lorenzo Sapelli [65]   
Cameron BoyceCameron Boyce.....Michael Carson [8]   
Jason FlemyngJason Flemyng.....Larry Byrne [41]   
Julian GloverJulian Glover.....Robert Esseker [73]   
Ezra BuzzingtonEzra Buzzington.....Terrence Berry   
Bart SidlesBart Sidles.....policejní inspektor [39]   
Tim AhernTim Ahern.....Dr. Morris [58]   
Erica GluckErica Gluck.....Daisy Carson   
Josh ColeJosh Cole.....Gary Lewis   
Doina Aida StanDoina Aida Stan.....Rosa   
scénář:
Alexandre AjaAlexandre Aja  
Grégory LevasseurGrégory Levasseur  
námět:
Seong-ho KimKim Seong-ho.....Goeul sokeuro (2003, V zrcadle) [37]   
hudba:
Javier NavarreteJavier Navarrete  
kamera:
Maxime AlexandreMaxime Alexandre  
střih:
 Baxter Baxter  
trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zrcadla >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2014
Profesionálně zvládnutý film. Místy dějově   bohužel trošku statický, ale jen místy a ne na   moc dlouho, právě v těchto pasážích je to   spíše detektivka. S efekty se to tady   nepřehání, ale ten ve vaně opravdu stojí za   to /44/, to se trikaři vytáhli. Ale jinak jsem   se nudil jen sporadicky, nepřejížděl jsem,   spíše se vracel, protože mi sem tam něco   uniklo. Sedmdesát procent si jistě zaslouží,   navíc je vysoká pravděpodobnost, že se na něj   ještě někdy mrknu. 1112201110249/10648
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2013
ZRCADLA

Zrcadlo. Obyčejná věc, kterou   potkáváme denně doslova na každém kroku.   Přitom jak neobyčejně v něm dokáží   některé věci vypadat. Už úvodní titulky   ukazují úžasný kaleidoskop obrazů,   tvořících nečekané efekty. Z jednoduchého   odrazu dokáží vytvořit úplně nový obraz.   Mnohdy dokáže zmást oko diváka optickým   klamem. A někteří vyvolení v zrcadlech vidí i   spoustu dalších, nečekaných věcí a postav,   které se nechovají úplně   přátelsky...

Dost dlouho je divák ponechán   v napětí o co jde – jsou to jen halucinace   nemocného muže, který pod vlivem hypnotik vidí   něco, co existuje jen v jeho hlavě? Protože v   zrcadle se dá opravdu vidět cokoliv. A v tomto   filmu lehce zamrazí téměř při každém   pohledu do zrcadla. U výjevů z říše zrcadel   totiž tuhne krev a žaludek může jevit známky   neklidu. Docela brutální výjevy budují   příjemně mrazivou atmosféru a stoupající   napětí poutavě a strašidelně rozplétá nitky   zajímavého nápadu bez dalších vedlejších a   zbytečných linií příběhu. Všechno šlape   dokonale jako švýcarské hodinky. Po téměř   detektivním pátrání se dočkáme dobře   vygradovaného akčního finále s uspokojivým   závěrem. Bonusem navíc je skvělý,   přesvědčivý a skvěle hrající Kiefer   Sutherland.

Prostě Zrcadla se ukázala být   výborným námětem a ve spojení s mysteriózní   kulisou nemají chybu. Spolu tvoří jeden z   nejzajímavějších hororů poslední doby.   Atmosféra temná, lekačky byly slušné, mezery   v logice na přijatelné úrovni a závěrečná   pointa fakt překvapila a potěšila. Jsem   spokojená.
marci22
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.2.2013
Bývalý detektiv Ben dělá práci nočního   hlídače ve vypáleném obchodním centru,které   je plné obrovitých zrcadel ve kterých Ben vidí   upálenou ženu a je jasné,že se zrcadla   něčeho dožadují.Ben,aby zachránil svou   rodinu,musí najít schizofreničku Annu   Essekerovou,která má se zrcadly,jak se   zdá,mnoho společného...
Zrcadla jsou spíše   průměrným dílem ve kterém potěší zejména   temnější atmosféra a dvě gore scénky.Mě   osobně se líbila známá roztržená čelist a   velké mínus vidím v závěru filmu (v   suterénu,digidémon).Vícemeně   druhý,nenavazující,díl se mi zdál lepší,a   to hlavně díky dobrému rozuzlení a méně   hluchým místům.
Skořič
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.1.2013
Musím říct,že po dlouhý době jsem viděla   kvalitní horor,opravdu jsem se bála od začátku   do konce.Ta scéna sestry ve vaně mě opravdu   dostala,fakt nechutný!!Byla to teda kvalitní   podívaná,že když jsem šla po filmu na   wc,bála jsem se podívat do zrcadla :D jen my   někdo vysvětlete,proč byl na konec v tom   zrcadle?To jsem mírně nepochopila,jako,že   zemřel a jeho duše zůstala v zrcadle?Ale   rozhodně hodnotím vysokým číslem :)
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.12.2012
Další skvělý duchařský horor do sbírky. Je   fakt, že to není jenom o duších, které   straší, ale jsou zde i dokonalé, a pro někoho,   brutální vraždy. Do včerejška jsem si   myslela, že duchařský filmy jsou jenom   strašidelný a nic víc.
Ale tento film   přináší do toho všeho i brutalitu s velice   originálními a zajímavými vraždami. Velice se   mi líbilo, jakým způsobem, byli oběti zabity.   To se často nevidí. I nápad a originalita   tomuto filmu velice zvýšili hodnocení (duše   uvězněné za zrcadlem, nové oběti jsou zabity   vlastním odrazem). Velice originální. Moc tento   film doporučuju. Alexandre Aja má u mě velké   PLUS.
Robinson
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.5.2012
S tímhle teda Aja moc talentu nepředvedl. On to   sice není úplně špatný film, jenže je tam   tolik balastu, hnusných digitálních triků a   dalších amerických ingrediencí, které   vrcholí naprosto trapným závěrem, kde všechno   musí typicky vyletět do vzduchu. Nehledě na to,   že i celý příběh je naprostá patlanina. Ve   srovnání s originálem ("Geoul   sokeuro") je to však naštěstí daleko   svižnější a hlavní hrdina je mnohem   sympatičtější. Zklamanej nejsem, stejně jsem   moc nečekal.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2012
Při scéně, jak si Benova sestra vlezla do vany   a najednou se jí začala trhat dolní čelist,   jsem si řekl, že na film už koukat nebudu,   poněvadž tak nechutnou scénu jsem ještě v   životě neviděl. Nakonec jsem se tedy uráčil   film dokoukat a zhodnotím to velmi kladně.   Strach od začátku do konce, depresivní scény   vás jen uvězní do jakého si temna, kde se   budete ještě víc bát a hlavně efekty a   herecké výkony. Nicméně film mi stačí vidět   jen jednou.
matej69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.12.2011
Skvělej námět, dobrý efekty a můj oblíbený   Kiefer Sutherland...
Fakt povedenej film o   zrcdlech a jinym světě v nich. Přesto že mi   přišla ta rvačka mezi Kieferem a tou   schizofreničkou trochu přehnaná, závěr mě   fakt dostal.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.8.2011
Zrcadla
Docela dobrý horor, který místama nabídne   pořádně mrazivou a strašidelnou atmosféru.   Diváka rovněž udrží v napětí několik dosti   povedených lekacích scén, jenž jsou někdy   pěkně drastické. Osobně se domnívám, že   samotný námět filmu, je více než dobrý, ale   zde se mi zdá, že nebylo plně využito celého   jeho potenciálu. Nicméně se mi velice líbila   pointa na konci filmu.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.2.2011
zase jsem čekala více... jsem náročná :-(
Kiefer nepřekonatelný jako vždy, dokonce i v   hororu, tak jako jeho otec v "Americké   kletbě", ale film - nuda, nebýt hereckého   výkonu hlavního hrdiny, nevydržím to a vypnu,   čím by to zachránil zoufalý konec, tím to   zhatilo pokračování tohoto filmu, kde už   Kiefer vůbec nevystupuje, takže z mé strany   velké zklamání. Kruh 1 a 2 má taky pořád ty   samé hrdiny, tak jako plno jiných více   rozpočtových filmů, kromě levných bijáků na   deset pokračování, tak proč je to tady jinak?   Rozdvojeným světem mi to připomínalo   "Inception" s Leonardem, ale tyhle dva   snímky rozhodně nemohu rovnat. Přemýšlím, co   ještě napsat. Zítra si už nevzpomenu na děj   této jedničky a dvojky...
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41854minih41854Herkules (2005) [TV film] 
Hercules n
minih43711minih43711Létající zabiják (2007) 
Flight of Fury n
minih23854minih23854Zkurvená nuda (1997) 
Nowhere n
minih40531minih40531Láska na hlídání (2004) 
First Daughter n
minih3004minih3004Anděl s ďáblem v těle (1983) 
Anděl s ďáblem v těle n
minih43342minih43342Swingtime (2007) [TV film] 
Swingtime n
minih28496minih28496Můj soused zabiják (2000) 
The Whole Nine Yards n
minih45406minih45406Osamělá vlčice (1968) 
La Louve solitaire n
minih69238minih69238Trezor (1989) [TV inscenace] 
Trezor n
minih69273minih69273Srdíčko (1987) [TV inscenace] 
Srdíčko n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Geoul sokeuro (2003)

 Geoul sokeuro (2003)
Geoul sokeuro n
 
Žánr: horor / mysteriózní / krimi / thriller
Země: Jižní Korea
Režie: Seong-ho Kim

(remake)

Zrcadla (2008)Zrcadla (2008)Zrcadla (2008)Zrcadla (2008)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10