Duben
ohodnotit

Zlato

Gold

Žánr:
Země:
Rok:
2022
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
27.1.2022

Komentáře k filmu Zlato

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2022
Zajímavej thriller, kdy dva   chlápci co se neznaj najdou   zlato, ale je velké a   těžké, takže jeden musí   odjet pro bagr a druhý zlato   hlídat, rozjede se temný   nepříjemný pohled na to jak   někde v poušti, jednomu   dochází voda, jídlo,   praží slunce, okolo jsou   divocí psy a co ten druhej,   dodrží slovo? Dobrá   atmosféra, pomalejší děj,   tempo, hodně dobrej Zac   Efron!
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.6.2022
Příběh o přežití, jaký   tady ještě nebyl. Kam se   hrabou všechny zlatokopecké   příběhy z Aljašky. Promiň   Jacku Londone. A tím je   prozrazeno, o čem že to   celé je. O ohromný balvan   zlata v útrobách   nejmenované rozpálené   pouště. Nálezci jsou dva.   Jeden se mnoho kilometrů   vrací pro vozidlo na odvoz,   druhý zůstává a hlídá. A   přitom si sáhne až na samé   dno svých sil v boji o   přežití. Při porovnání s   tímto je i Robinson Crusoe   břídil. Během sledování   tím horkem dostává žízeň   i divák a po celou stopáž   mu mezi zuby skřípe písek a   je zalepený vlastním potem.   Tak ohromně realistický   vyzuál má sílu v   přesvědčivosti horkých   útrap v každé nekonečné   minutě. Takovou izolaci si   nikdo na vlastní kůži   neumí ani představit. A to   se ze zákulisí natáčení   ví, že si krušné chvíle   užil nejen štáb. Zac Efron   si dokonce během písečné   bouře zlomil ruku. A že prý   to utajil, aby se natáčení   nezdrželo. Scénář   písečnou bouři obsahoval a   během natáčení skutečně   přišla a trvala tři hodiny.   Přicházející bouře ve   filmu je tedy skutečná. A   tak je nám tímto představen   příběh jednoho muže v   marastu utrpení, během   čehož pomaloučku propadá   nejen duševnímu strádání.   Svým způsobem se jedná o   postapokalyptický film, byť   o tom není jediná zmínka.   Vzhled lidí však ledasco   naznačuje, čímž vyvolává   otázky, jejichž odpovědi   zůstávají na divácké   fantasii. Režisér a   scénárista v jedné osobě   Anthony Hayes nepoužil jen   již mnohokrát omílaný   námět o boji o přežití,   vzývající osvícení   naděje a naplnění   zoufalství. Skrytě si také   zafilozofoval metaforou, jak   osamělý a zděšený může   být svět.   Nejdůležitější na celém   tomto filmovém projektu je   odmítnutí typické   hollywoodské libozvučnosti.   Celé to tedy skončí tak,   jak by to v syrové realitě   skutečně skončilo. Celkově   by snímek mohl vyznívat   dojmem bohapusté levnosti,   ale tady tomu reálné   prostředí dává ohromnou   sílu v přesvědčivosti. A   co se týče chamtivosti a   touze po bohatství? To nechť   si opět každý divák   posoudí sám.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.1.2023
Zlatý nuget bez lesku...
Komorný minimalistický   thriller zaujme solídnym   výkonom Zaca Efrona a   prostredím.Do priemeru ho   zráža scenár, ktorý je   zbytočne prekombinovaný.Viac   logiky by príbehu určite   nezaškodilo.Takto je jasne   vidieť, že Efron ide   "šťastíčku"   naproti, a to vôbec nebolo   potrebné.
Film   doporučujem, ale s trochou   snahy to mohol byť zlatý   nuget.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Máme rádi zvířata

07:15 - 07:45

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

06:50 - 07:45

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:10 - 07:55

14 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:55 - 07:25

29 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10