Duben
ohodnotit

Zkus mě rozesmát

Just Go with It

Další název:
Skús ma rozosmiať (SK); Meine erfundene Frau; Żona na niby
Rok:
2011
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
14.4.2011
„Plastický chirurg raději ženám nalhává, že je nešťastně ženatý...“
Popis / Obsah / Info k filmu Zkus mě rozesmát
Danny ve svatební den zjistil, že se jeho snoubenka za něj chce provdat pouze kvůli jeho kariéře kardiochirurga. Mladík odchází léčit své zlomené srdce do baru. Tam se seznámí s krásnou dívkou, nechce před ní vypadat jako ubožák, a tak jí nalže, že je nešťastně ženatý. Dívce je Dannyho líto a sama se nabídne, že ho utěší. Historka a prsten se stanou Dannyho osvědčenou metodou, jak sbalit holku. Během let se Danny přeorientoval na plastickou chirurgii a jeho hra na ženatého muže ho chrání před vážnými vztahy a dalším možným zklamáním. Jednoho dne se však Danny seznámí s půvabnou učitelkou Palmer. Po vášnivé noci u něj dívka najde snubní prsten a Danny si místo upřímného vysvětlení raději vymyslí falešnou rodinu. Palmer nehodlá pokračovat ve vztahu, dokud se nesetká s jeho ženou a osobně se neujistí, že se jejich manželství rozpadá. Danny musí rychle zinscenovat falešný rozvod, a tak zaplatí své dlouholeté asistentce Kathryn a jejím dětem, aby vystupovali jako jeho rodina.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zkus mě rozesmát
Danny si musí vzít svou asistetku Katherine, a požádá ji, aby předstírala, že je jeho bývalá manželka. Danny předstírá, že je ženatý kvůli dívce snů Palmer, kterou považuje za nejúžasnější na světě. Jeden týden na Hawai jim změní všem život.
V hlavních rolích komedie si zahraje Adam Sandler a Jennifer Aniston.


Autor: hledaseniki

Popis / Obsah / Info k filmu Zkus mě rozesmát
Úspěšný komediograf Dennis Dugan a ještě úspěšnější komik Adam Sandler se sešli na šestém společném projektu, komedii Zkus mě rozesmát (a natačejí spolu sedmý). Tentokrát využili prověřenou látku, jíž dodali moderní ingredience. Východiskem pro scénář byl totiž slavný snímek Kaktusový květ (1969, FP 19/77) s Walterem Matthauem, Ingrid Bergmanovou a Goldií Hawnovou. – Prosperující losangeleský plastický chirurg Danny Maccabee po trpkých zkušenostech s první svatbou náhodou zjistil, že snubní prsten a plačtivá historka o zlé manželce mu otevírají cestu k ženským srdcím. Hojně toho využívá až do okamžiku, kdy se opravdu zamiluje do mnohem mladší, velmi atraktivní, ale zásadové učitelky Palmer. Chce si ji udržet, a tak musí přesvědčit svou sympatickou asistentku Katherine, aby zahrála jeho rozvádějící se manželku. Do lži jsou záhy vtaženy i Katherininy děti Maggie a Michael a Dannyho nemožný bratranec Eddie. Ti všichni skončí s Palmer na dovolené na Havaji. Tady se Katherine náhodou setká s odvěkou sokyní ze školních let Devlin a přiměje svého šéfa hrát milujícího manžela. Zápletka se po patřičném zašmodrchání samozřejmě rozplete: Danny a Katherine pochopí, že patří k sobě... – Snímek je postaven na dialozích, na situační komice a místy i na vulgárním humoru (zejména ve scénách z Dannyho ordinace nebo s buranským Eddiem). - V roli Palmer debutuje modelka Brooklyn Deckerová (manželka tenisty Andyho Roddicka, s nímž se ve filmu setká), pokryteckou Devlin si zahrála Nicole Kidmanová a jejího muže představuje muzikant Dave Matthews.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2011/6


Popis / Obsah / Info k filmu Zkus mě rozesmát
Romantická komédia vraj neublíži a diváka vždy poteší. Navyše, keď sa vďaka nej môže pokochať aj havajskými letoviskami, kam by sa inak asi tak ľahko nedostal. Tam sa totiž odohráva časť deja amerického filmu Skús ma rozosmiať Dennisa Dugana. Lenže, keď sa už distributéri rozhodnú, možno v snahe zdôrazniť humornosť príbehu, uviesť dielo na rozdiel od originálu Just go with it pod takýmto názvom - výzvou, človek nevdojak začne uvažovať, čo a či ho vôbec niečo skutočne rozosmialo.

Americký režisér Dennis Dugan (1946) začínal ako herec a komik, kým sa prepracoval k televíznej a filmovej réžii. U nás poznáme z jeho filmov predovšetkým titul Veľký tato z roku 1999, o tridsiatnikovi, ktorý sa zrazu musí postarať o dieťa. Na scenári sa vtedy podieľal a v Skus_1_resizetitulnej úlohe sa predstavil herec, komik, spevák a zabávač Adam Sandler (1966). Už predtým s ním nakrútil napríklad film Happy Gilmore, o hokejistovi, ktorý nevie korčuľovať. Koncom deväťdesiatych rokov založil Sandler spoločnosť Happy Madison a ďalšiu spoluprácu s Duganom - titul Skús ma rozosmiať - už zastrešoval aj ako producent. Ako záverečné titulky prezrádzajú, inšpiráciou bola pre tvorcov divadelná hra Kaktusový kvet, ktorú poznáme aj z filmového spracovania s nezabudnuteľnou Ingrid Bergmanovou. Ale zdá sa, že scenáristi nenechali v pôvodnom texte kameň na kameni a v jednom okamihu scéna nákupu môže niekomu pripomenúť hoci aj Pretty Wooman.

Východiskovou situáciou príbehu je skutočnosť: plastický chirurg Danny (Adam Sandler) nosí falošnú obrúčku, aby sa nemusel viazať. Keď stretne ženu svojich snov Palmer (Brooklyn Decker) jeho lži sa mu vypomstia. Aby sa s ňou mohol oženiť, musí sa najprv rozviesť, lenže Palmer ju chce ešte predtým spoznať. Požiada teda svoju asistentku Katherine (Jennifer Aniston), aby zahrala neexistujúcu manželku. Rodinu, ktorú akože opúšťa, dotvárajú aj jej dve Sks_5_resizedeti, ktoré chcú zo situácie čo najviac vyťažiť, napríklad aj výlet na Havaj. A aby sa všetko ešte viac skomplikovalo, na scéne sa objavuje Dannyho bratranec a Katherinina nenávidená spolužiačka zo strednej školy. Mimochodom, práve tá je pre diváka celkom príjemným prekvapením. Na pomerne malej ploche sa tu totiž prezentuje v komediálnej polohe Nicole Kidman.

Najväčší priestor je, samozrejme, vyhradený dvom hlavným protagonistom: Aniston a Sandlerovi. Sandlerovo herectvo je aké je, niekedy až samoúčelné , ale v tomto prípade prijateľné. No a pri Jennifer Aniston musia aj zlomyseľníci uznať, že i napriek rokom, vyzerá aj v plavkách, výborne a pôsobí prirodzene. Vôbec, mužská časť divákov určite ocení krásne ženské postavy a ich krivky v plavkách či havajských kostýmoch.

Horšie je to s vykreslením charakterov a dialógmi. Poznačuje ich istá kŕčovitosť(ešte aj v prípade detských hrdinov), Skspreháňanie, vulgárne zabŕdanie do fekálneho humoru. Scenár patrí asi k najslabším miestam filmu a bol by zniesol škrty. Postava bratranca je napríklad zbytočne rozťahaná a scéna oživovania ovce až trápna. Celkom vtipné sú však narážky na prehnané zásahy plastickej chirurgie.
Inak, vo februári, keď film uviedli do amerických kín, umiestnil sa okamžite na čele rebríčka, čo sa týka záujmu. Ale počas otváracieho víkendu vraj nepriniesol predpokladaný zisk. Uvidíme, ako naň zareagujú naši diváci.

Ako sa vraví: proti gustu žiadny „dišputát“. Už viackrát sme sa mohli presvedčiť, že jestvuje veľký rozdiel medzi našim vnímaním humoru a tým, čo za humor považujú Američania. Na filme Skús ma rozosmiať som sa príliš nezasmiala. Na druhej strane sa tam aspoň nestrieľalo a videla som krásne havajské pláže a hotely. A v závere sa potvrdila stará pravda, že človek často márne hľadá to, čo má priamo pod nosom a uvedomí si čo mal, až keď to stráca.

Elena Ťapajová; Pondelok, 04 Apríl 2011; www.filmpress.sk


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Na stopě (2000) [TV pořad]

14:10 - 14:35

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

13:35 - 14:30

37 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:45 - 14:35

27 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

47 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10