Duben
ohodnotit

Za čárou

Outside the Wire

Rok:
2021
Délka:
115 minut

Obsah filmu Za čárou

 
V blízké budoucnosti dostane pilot dronu rozkaz přesunout se do válečné zóny, kde mu má velet android v přísném utajení – a společně pak musí zabránit jadernému útoku.

Netflix

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Netflix
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Za čárou >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.7.2021
PROCESOR!
Člověk se musí zamyslet, zda tomu tak za deset   let skutečně bude. Zda za nás budou na bojišti   umírat androidi-fajn, ale aby za nás   rozhodovali? A sakra…Zpracování se mi líbilo,   nenudil jsem se. Já byl spokojený.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2021
"Myslím, že znám Lea líp než ty   poručíku. Leo sám sobě nedokáže lhát.   Nedokáže tvrdit, že by amorální čin měl   přínos. To proto se vzbouřil. Pochopil kdo je   nepřítel."

"Opravdu? A kdo to je?   Americká armáda?"

"Ospravedlňují   si válku, protože se jim hodí do karet."  

"Armáda chce tady nastolit   mír."

"Mír? Rusko chce svoje   bývalé území zpět. Amerika chce Rusko   destabilizovat tím, že v téhle oblasti   rozdmýchá konflikt. To my by jsme chtěli mír,   poručíku Harpere."

Je zjevné, že si   autoři tohoto akčního sci-fi vzali do parády   současné dění na blízkém východě. Rusko   chce ke svému území připojit Ukrajinu. No,   Krym by už vypadal trapně. Do toho tam blbne   nějaký diktátor, kterého Moskva podporuje. Že   by motivace prezidentem Běloruska Lukašenkem? A   samozřejmě u toho nesmí chybět americká   armáda, coby zřizovatel pořádku a míru po   celém světě. Tak se alespoň tváří první   polovina všeho dějství, která se drží   šablony známého subžánru buddy film, aby se   to v plném překvapení začalo obracet ve zcela   něčeho jiného. Druhá polovina je už docela   složitá, neb se po divácké stránce dlouho   neví, na čem kdo vlastně je. Je to snímek,   který nadchne akční sekvencí už na začátku   a i následující počínání androidového   vojáka je docela zajímavé. Jenomže právě   každou další minutou se právě vše ubírá   do neskonalé složitosti a to vcelku přemírou   zvratů, které se přes neustávající akci   musí pozorně sledovat, jinak se v tom dá velmi   jednoduše ztratit. Postav tu sice zase až tak   moc není, ale stejně aby se v tom čert vyznal,   kdo je vlastně na té správné straně. Hrozba   jaderného útoku za přítomnosti androida a   člověka dokonce hodně svým motivem   připomíná slavného Terminátora. Některé   scény jakoby na něj dokonce odkazovali. A když   si vezmeme na paškál robotizované vojáky, že   připomínají Robocopa? No nic. Myšlenka tohoto   filmu je dobrá, jen ne originální. Anthony   Mackie a Samson Idris předvedli úctyhodný   výkon. Jen je škoda, že se ve všem až moc   tlačí na pilu. Chtělo by to občas více   zvolnit a dát některým věcem více času.   Pozitivem ale zase je, že se dějová linka   stále drží své věci a nemíchá do toho   vedlejší zbytečnosti. O něčí rodinu,   milostný vztah a hlavně sex, jak je jinak   zvykem, tu prostě ani náznakem nenarazíme.   Každopádně má celková atmosféra energii,   dějství má spád a CGI efekty také nejsou k   zahození. O popcornový kinofilm se však v   žádném případě nejedná a to je asi ten   největší kámen úrazu. Celé to vyznívá   spíše jako velkorozpočtový videofilm, který   je pouze o akci. Dramatizace značně pokulhává   a humor už není vůbec. Ale jo, nějakou tu   šanci si snímek zaslouží. A kdo ví. Třeba   časem uzraje.


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178292

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10