Duben
ohodnotit

Za čárou

Outside the Wire

Rok:
2021
Délka:
115 minut

Komentáře k filmu Za čárou

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2021
"Myslím, že znám Lea   líp než ty poručíku. Leo   sám sobě nedokáže lhát.   Nedokáže tvrdit, že by   amorální čin měl přínos.   To proto se vzbouřil.   Pochopil kdo je   nepřítel."

"Opravdu? A kdo to   je? Americká   armáda?"

"Ospravedlňují si   válku, protože se jim hodí   do karet."

"Armáda chce tady   nastolit mír."

"Mír? Rusko   chce svoje bývalé území   zpět. Amerika chce Rusko   destabilizovat tím, že v   téhle oblasti rozdmýchá   konflikt. To my by jsme   chtěli mír, poručíku   Harpere."

Je zjevné, že si   autoři tohoto akčního   sci-fi vzali do parády   současné dění na blízkém   východě. Rusko chce ke   svému území připojit   Ukrajinu. No, Krym by už   vypadal trapně. Do toho tam   blbne nějaký diktátor,   kterého Moskva podporuje. Že   by motivace prezidentem   Běloruska Lukašenkem? A   samozřejmě u toho nesmí   chybět americká armáda,   coby zřizovatel pořádku a   míru po celém světě. Tak   se alespoň tváří první   polovina všeho dějství,   která se drží šablony   známého subžánru buddy   film, aby se to v plném   překvapení začalo obracet   ve zcela něčeho jiného.   Druhá polovina je už docela   složitá, neb se po divácké   stránce dlouho neví, na čem   kdo vlastně je. Je to   snímek, který nadchne   akční sekvencí už na   začátku a i následující   počínání androidového   vojáka je docela zajímavé.   Jenomže právě každou   další minutou se právě   vše ubírá do neskonalé   složitosti a to vcelku   přemírou zvratů, které se   přes neustávající akci   musí pozorně sledovat, jinak   se v tom dá velmi jednoduše   ztratit. Postav tu sice zase   až tak moc není, ale stejně   aby se v tom čert vyznal, kdo   je vlastně na té správné   straně. Hrozba jaderného   útoku za přítomnosti   androida a člověka dokonce   hodně svým motivem   připomíná slavného   Terminátora. Některé scény   jakoby na něj dokonce   odkazovali. A když si vezmeme   na paškál robotizované   vojáky, že připomínají   Robocopa? No nic. Myšlenka   tohoto filmu je dobrá, jen ne   originální. Anthony Mackie a   Samson Idris předvedli   úctyhodný výkon. Jen je   škoda, že se ve všem až   moc tlačí na pilu. Chtělo   by to občas více zvolnit a   dát některým věcem více   času. Pozitivem ale zase je,   že se dějová linka stále   drží své věci a nemíchá   do toho vedlejší   zbytečnosti. O něčí   rodinu, milostný vztah a   hlavně sex, jak je jinak   zvykem, tu prostě ani   náznakem nenarazíme.   Každopádně má celková   atmosféra energii, dějství   má spád a CGI efekty také   nejsou k zahození. O   popcornový kinofilm se však   v žádném případě   nejedná a to je asi ten   největší kámen úrazu.   Celé to vyznívá spíše   jako velkorozpočtový   videofilm, který je pouze o   akci. Dramatizace značně   pokulhává a humor už není   vůbec. Ale jo, nějakou tu   šanci si snímek zaslouží.   A kdo ví. Třeba časem   uzraje.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.7.2021
PROCESOR!
Člověk se musí zamyslet,   zda tomu tak za deset let   skutečně bude. Zda za nás   budou na bojišti umírat   androidi-fajn, ale aby za nás   rozhodovali? A   sakra…Zpracování se mi   líbilo, nenudil jsem se. Já   byl spokojený.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Černí baroni (1992)

20:10 - 21:50

27 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

20:00 - 21:00

37 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina

20:20 - 21:40

17 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

22 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376543
Obsahů a biografií: 178275

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10