ohodnotit

Yamato - Loď smrti

Otoko-tachi no Yamato

Další název:
Yamato; Bojová loď Yamato; 男たちの大和
Žánr:
Země:
Rok:
2005
Délka:
145 minut

Komentáře k filmu Yamato - Loď smrti

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 8
stvspm
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2009
Docela věrohodně
zpacovaná látka, dabing   není z těch nejlepších co   může česko nabídnout a   také se chlubit:) Velmi   oceňuji kvalitu vizuálních   efektů až na drobné   nedokonalosti. Rád sleduji   takovéto filmi a tento je   jeden z nich.
HonzaS11
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2009
Velice působivý film,   kterým japonská   kinematografie po letech od   konce II.světové války   svým dějem a   dokumentačními záběry   připouští, že fanatické   postoje a brutalita   japonských vojáků vč.   civilistů byla dána   oddaností božskému císaři   Hirohitovi.
Erkul
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.8.2012
Velmi smíšené pocity a   chvílemi i pocit ztraceného   času, to je asi tak vše, co   mám spojeno se shlédnutím   japonského filmu o konci   2.sv.války v Japonsku a   potopení lodi Yamato. Řada   nejasností a historických   smyček je umocněna pro   středoevropana ještě   obtížně zapamatovatelnými   jmény filmových hrdinů.   Nejslabší části filmu jsou   pasáže oderávající se v   současnosti.
killy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Od filmu jsem očekával více   než jsem dostal. Ve filmu je   málo bitev a když už   nějaká začne tak hodně   brzo skončí, mimo tu   závěrečnou. Ta je celkem   povedená a dobře trikově   zvládnutá.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.7.2014
Tak tenhle film mne oslovil,   takovou pozornost válečným   událostem jsem nečekal.   Jedná se o klasický film jen   v obráceném gardu. Slušný   průměr, ale více js asiem   nečekal. . Jinde než v   Hollywoodu asi by se peníze   nenašli, kromě Japonska.   Dobrá závěrečná bitva,   ale proti jiným filmům je to   dost málo, zbytečně   ztracené životy.
diamant
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2011
Vzhledem k roku vzniku filmu   jsou trikové efekty dost   nedokonalé např.   několikráte se opakující   nálet avengeru na Yamato v   poslední bitvě v jakési   dvojexpozici působí jako by   šlo o velmi starý film.   Také ostatní válečné   scény postrádají   realistické zpodobnění   jaké známe třeba z   amerických filmů   natočených po válce (např.   Bitva o Midway) nebo dokonce   za války (např. Perutě   pomsty)

Co se   týká příběhu samotného   musím přiznat, že na mne   chvilkami působil hodně   dojímavě. To jsou chvilky   kdy si člověk uvědomí, že   2. sv. válku vybojovali   především kluci okolo 20   let ! A to na všech   frontách.
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.7.2008
Kvalitou velice nevyvážený   snímek, závěrečná bitva   na velmi vysoké úrovni,   realistická a věrohodná,   příběh z válečné doby je   poněkud slabší a děj   odehrávající se v   současnosti působí poněkud   trapně. Nízké hodnocení je   u mě do značné míry   ovlivněno absencí českých   titulků a příšerným a   směšným dabingem. Dabovat   filmy východoasijské   produkce považuji za jednu z   největších kulturních   zhovadilostí.
martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.5.2019
Ve svém jádru velice silný   japonský vlastenecký epos a   pocta hrdinům zároveň.   Tentokrát přišla řada na   ohromnou válečnou japonskou   loď pod názvem Yamato. Od   starších podobných snímků   se nijak nevymyká. I zde je   zvýrazněn japonský   fanatismus vojáků položit   život za svoji vlast, což je   pro nás velice těžké s   něčím takovým   sympatizovat.   Protiválečného tady doslova   nic není, i když hlavně od   ženských postav tu určité   náznaky jsou. Mnohé scény   se neúprosně perou v zájmu   vlastenectví s patosem, což   je velice na škodu. Snímek   jako celek tento fakt velice   striktně shazuje.   Scénárista jakoby jen   použil to, co se po něm   chtělo, ale měl problémy   vše v příběhu patřičně   použít. 143 minut stopáže   je velice bolestivá   záležitost. Námět je sice   jako filmová vzpomínka    vymyšlen dobře, ale   střihačské nůžky byly asi   ve střižně bohapustě   ztraceny. Divák od   válečného filmu očekává   kromě smysluplného dějství   hlavně válečné scény, ale   pořádné a skutečně   dechberoucí se lze dočkat   až po hodině a čtyřiceti   minut. Takže je to takřka   pro diváky, kteří do té   doby skutečně dějovou nudu   vydrží, takřka jako   odměna. Speciální efekty   jsou vynikající a mnohé   záběry dokáží i šokovat.   Emoce a soucit s námořníky   to však bohužel nevyvolá a   to je u takového filmu   ohromná chyba. Na filmu je   znát vliv amerického snímku   Jamese Camerona ´Titanic´,   ale na rozdíl od něj si u   lodě Yamato divák takřka   přeje, aby už byl konečně   potopen. Snímek by nemusel   být tak špatný, jak na   první pohled vypadá.   Potenciálu má v sobě ukryto   více než dost, ale to by   musela být tvůrčí snaha je   plně odkrýt a využít   naplno. Takhle tato válečná   podívaná akorát vypadá   dosti nemotorně, neodborně a   zbrkle.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih3431minih3431Babička (1971) [TV film] 
Babička n
minih4498minih4498Bounty (1984) 
The Bounty n
minih21660minih21660Ulice zpívá (1939) 
Ulice zpívá n
minih28333minih28333Návštěvníci (1983) [TV seriál] 
Návštěvníci n
minih17648minih17648Quillerovo memorandum (1966) 
The Quiller Memorandum n
minih27135minih27135Wild Wild West (1999) 
Wild Wild West n
minih12573minih12573Místenka bez návratu (1964) 
Místenka bez návratu n
minih4818minih4818Butch Cassidy a Sundance Kid (1969) 
Butch Cassidy and the Sundance Kid n
minih63634minih63634Měsíc nad pouští (1996) 
Mojave Moon n
minih7252minih7252Eine Kleine Jazzmusik (1996) 
n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

70 % (51)
7   - cicis
7   - Erkul
4   - Hugin
4   - martin.stu
8   - Bara.40
6   - thejduk
6   - Krtek
8   - vlk1410
7   - lion71
7   - killy
7   - Kycky
5   - red.mann
6   - Jarda.ftr
7   - lejtenant
6   - diamant
10 - Kachy
8   - gorous
1   - miroslav22
7   - rosta12
10 - stvspm

TV Program

ČT1 - To je vražda, napsala (1984) [...

09:00 - 09:50

10 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Etiopie, země kontrastů

09:00 - 09:55

10 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:50 - 09:50

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:50 - 09:25

20 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 155967
Osobností: 643946
Fotografií: 596460
Plakátů: 285791
Obsahů a biografií: 143100

Poslední komentáře

Předtucha (1947)

Předtucha
Veliká škoda, že Nataša   Tanská hrála jen pár   filmových rolí. Předtucha   je jejím třetím filmem a   její půvab režisér Vávra   s více >

Autor: topipig | Hodnocení: 7 / 10

Robin Hood (2018)

Robin Hood
Tak tenhle film mě opravdu   zklamal... Těšila jsem se na   nové a lepší zpracování   známé legendy. Ty starší   moc ráda nemám. Čekala jsem   více >

Autor: Izzy8635 | Hodnocení: 4 / 10

Černočerná tma (2000)

Černočerná tma
Nízkorozpočtové béčko,   které má velmi dobré   hodnocení. Pro mě to ale   zase taká pecka nebyla.   Nenaplnilo to moje   očekávání a často více >

Autor: red.mann | Hodnocení: 4 / 10

Triple Frontier (2019)

Triple Frontier
Pět bývalých vojáků   speciálních jednotek se   sejde, aby ukradli bohatství   drogového bosse. Je někdo,   komu námět nepřipomene   snímek z více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 9 / 10

Ničitelka (2018)

Ničitelka
Policistka jako šupák,   kterou neustále dohání   minulost a pronásleduje   současnost. Policistka,   která se ve svém vlastním   zájmu nebojí více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.095/0.061