Duben
ohodnotit

Velmi nebezpečné známosti

Cruel Intentions

Další název:
Nebezpečné známosti; Eiskalte Engel
Rok:
1999
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
17.6.1999
„Hra na svádění má jediné pravidlo. nikdy se nesmíš zamilovat! Sex, vášeň, zrada a ďábelská sázka o panenskou nevinnost.“

Obsah filmu Velmi nebezpečné známosti

 
Pohledný, bohatý a cynický Sebastian Valmont bezohledně svedl a opustil řadu dívek. Jeho nevlastní sestra Kathryn Merteuilová není o nic lepší. Slíbí paní Caldwellové, že se postará o její nezkušenou dceru Cecile, ve skutečnosti se chce pomstít bývalému milenci Courtu Reynoldsovi, který ji kvůli ní opustil. Kathryn chce, aby Sebastian dívku svedl a zničil její pověst. Ten však hodlá svést sebevědomou a nepřístupnou Annette Hargreveovou, která v časopisu pro teenagery prohlásila, že si chce uchovat panenství pro toho pravého. Nakonec sourozenci uzavřou sázku. Pokud se Sebastianovi podaří svést Annette do začátku školního roku, bude mu...
 
Související odkaz
 
Velmi nebezpečné známosti

Kathryn a Sebastian jsou nevlastní sourozenci, kteří jsou zvyklí na to, že dostanou vše, co chtějí. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Velmi nebezpečné známosti >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.11.2020
Ze
začátku celkem zajímavý snímek s dobrým   námětem, se během chvilky změní v   sentimentální rádoby romantickou   břečku...Škoda, potenciál tam byl. Herecky   takové jakoby naivní, přesto dobré.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.4.2016
Velmi nebezpečné známosti
Místy z toho bylo opravdu skvělé zahrané,   emočně vypjaté drama. Na druhou stranu je   třeba podotknout, že celý příběh působí   trochu vyumělkovaně a naivně. To ovšem   nemění nic na tom, že jsem se u filmu obstojně   bavil a samozřejmě i na herečky, a to nejen v   scénách se sexuálním podtextem, bylo radost   pohledět.
Nicker
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2016
10/10
Jo až na ten americkej konec, kde dobro vyhrálo   nad zlem a hlavní záporačka dostala mravní   čočku jsem se ani trochu nenudil! Skvěle   napsané, skvěle zahrané a příjemně   odvážné. A hlavně - Bitter Sweet Symphony. :)
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.5.2014
Zvrhlí jsme asi svým způsobem všichni, není   důležité, jestli je to v současnosti nebo v   minulosti, chuť na to máme snad pořád.   Opravdu to sice nadčasové, ale myslím si, že   jiné zpracování bylo lepší. Ke koukání to   ovšem stále je, nezáleží na způsobu, jak je   to podáno, trochu méně incestu mezi Valmontem a   jeho
arpon
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2014
Inspirující film ...
Tento film jsem viděl už několikrát a   pokaždé mě baví znova a znova. Svým způsobem   vidím v Sebastiánovi tak trochu vzor. Scéna,   kdy na začátku zahraje na piáno "Let   čmeláka" je jedna z mých   nejoblíbenějších. No a v neposlední řadě,   Buffy to tady fakt sekne ;-))))
Antonio.M
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2011
pro mne kultovní film
Chápu, že je to jen předělávka starší a   dokonce již několikrát zfilmované literární   předlohy. Ale i přesto to ve své době byla   prostě hitovka a téměř generační   záležitost se skvělým soundtrackem (např.   "Bitter sweet symphony"). Celkem si   myslím, že se i povedlo převedení   historického příběhu do moderní doby, tak aby   byla zachována hloubka celého příběhu. A i ty   lehce humorné scény tam tak příjemně   zapadají. Možná tu někdo lecos filmu vytkne,   ale pro mne prostě klasika určité doby a   určitě i dnes bych se u filmu bavil.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.6.2011
Na první pohled trochu prvoplánová podívaná,   při druhém pohledu se vám otevře nový   rozměr. Psychologická hloubka sourozenecké   dvojice, tušené napětí, ochutnání   zakázaného ovoce, černočerný humor - to vše   funguje na výbornou.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2010

Kathryn a Sebastian jsou věkem středoškoláci,   ale od svých běžných vrstevníků se liší   hned v několika velmi podstatných věcech –   jejich nechutně zazobaní rodiče se vzali,   tudíž jsou z těchhle dvou nevlastní   sourozenci. Neskutečně rozmazlení nevlastní   sourozenci. Neuvěřitelně zvrácení nevlastní   sourozenci. Možná právě kvůli tomu si tak   rozumí – jejich životním stylem je totiž   ubližovat druhým, proto příliš nepřekvapí   nejnovější hnusná věc o kterou se vsadí –   Kathryn nabídne Sebastianovi, že když   připraví o panenství symbol ctnosti, nevinnou   Anette, může s ní „bratříček“ strávit   noc. Pokud se mu to nepodaří, ona dostane jeho   milované auto – Jaguara z pětašedesátýho. A   jen tak mimochodem je tady taky naivní Cecile,   která za sebou nemá ani první pusu, tak co jí   trošku pomoci nabýt nějaké zkušenosti?
Tahle   věc mi rovněž dlouho unikala, nebo spíš jsem   na to neměl náladu. Nakonec jsem spokojenej,   obsazení se povedlo velmi dobře – jinak   sympatickou Sarah Michelle Gellar bych tady s   radostí zavraždil, Ryan Philippe vypadá   skutečně tak na 17 let a díky vývoji jeho   postavy jsem ho nesnášel o něco málo míň.   Reese Witherspoon vypadá už klasicky výborně a   jak jinak než nevinně. Podobně je na tom i   Selma Blair, která ovšem ke svý škodě hraje   hroznou „trubku“ (a přitom je tmavovláska…   Reese je blondýna ne?:-) ale v roli   středoškolačky má taky svý kouzlo, i když   mám dojem že věkově už v té době žádná   teenagerka nebyla. Plus dvě drobný roličky –   Tara Reid jako dcera renomované psycholožky a   Joshua Jackson jako Sebastianův teplej   kamarád.Klasickou hymnu zamilovaných Bittersweet   Symphony od Verve asi připomínat nemusim. A   určitě nejzábavnější situací bylo sezení u   psycholožky – jo, kam se hrabe nějakej levnej   fekální humor, tohle bylo skutečně   vypečený:-)
Velmi nebezpečné známosti se   tváří a vlastně i po většinu času jsou   romantickou podívanou pro teenagery, ale i   přesto má tenhle snímek možná větší   hloubku, než by se dalo na první pohled čekat.   Už jenom charakter povedenejch sourozenců by   vykolejil nejednoho psychiatra/psychologa s   dlouholetou praxí. Obzvláště Kathryn má s   lidskou bytostí společnýho opravdu jenom   málo… Přestože vývoj příběhu jsem   očekával správně, konec pro mě byl přeci   jenom tak trochu „bittersweet“   překvapení.85%
Ef
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.8.2010
Nejdriv jsem byla z tohoto filmu nadsena, ale pak   jsem videla oba predchudce - Nebezpecne znamosti i   Valmonta, a s politovanim musim konstatovat, ze   tato verze pribehu je rozhodne nejslabsi. Dej dost   zjednoduseny az o nicem, a treba s Malkovichem se   Ryan Phillippe bohuzel ani srovnavat neda. Na teto   verzi ovsem ocenuji konec, kde Gellar vazne   dostala prostor hrat, narozdil od Glenn Close. A   jak nemam rada Reese Witherspoon, tak porad byla   lepsi nez ta otresna herecka z Valmonta. Mno a VNZ   kazdopadne na cele care vitezi, co se skvele hudby   tyce. Tento soundtrack jen tak nic neprekona ;)   Kazdopadne, doporucuju shlednout vsechny verze a   porovnat...pak dejte vedet, jak se libi:)
meduska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2010
Sarah Michelle Gellar a Ryan Phillippe jsou v   tomhle filmu naprosto výborní. Sarah   neskutečně dobře zahrála mrchu a intrikánku,   které není nic svaté. Hudba ve filmu je   výborná, ta mě dostala. Jen ten děj je takový   pomalý.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37529minih37529Blade: Trinity (2004) 
Blade: Trinity n
minih19132minih19132Smrt na Nilu (1978) 
Death on the Nile n
minih39394minih39394Shrek Třetí (2007) 
Shrek the Third n
minih50329minih50329Franklyn (2008) 
Franklyn n
minih56818minih56818Morganovi (2009) 
Did You Hear About the Morgans? n
minih32842minih32842Podivná tajemství (2001) 
Divine secrets of the Ya-Ya Sisterhood n
minih4200minih4200Blade Runner (1982) 
Blade Runner n
minih56517minih56517Zvláštní škola (2008) 
Lower Learning n
minih19828minih19828Střihoruký Edward (1990) 
Edward Scissorhands n
minih39635minih39635Co je šeptem... (2005) 
Rumor Has It n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Velmi nebezpečné známosti 3 (2003) [Video]

 Velmi nebezpečné známosti 3 (2003) [Video]
Velmi nebezpečné známosti 3 n
Cruel Intentions 3
Žánr: thriller / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Scott Ziehl

(pokračování)

Velmi nebezpečné známosti 2 (2000) [Video]

 Velmi nebezpečné známosti 2 (2000) [Video]
Velmi nebezpečné známosti 2 n
Cruel Intentions 2
Žánr: drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Roger Kumble

(pokračování)

Velmi nebezpečné známosti (1999)Velmi nebezpečné známosti (1999)Velmi nebezpečné známosti (1999)Velmi nebezpečné známosti (1999)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10