Zari
ohodnotit

Velký závod

La grande boucle

Další název:
Veľké preteky (SK)
Země:
Rok:
2013
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
28.11.2013
„Naděje umírá poslední a žlutý dres už není jen snem.“

Komentáře k filmu Velký závod

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.6.2016
Velice zdařilá sportovní   komedie. Pro frantíky je Tour   d´France fenomén a určitě   nejméně polovina populace   závodem žije. Ve filmu je   pěkně ztvárněno   šílenství fanoušků kolem   závodu. Hlavní hrdina je   sympaťák a všechno by   dopadlo ještě lépe, kdyby   se do děje nenamotala opět   ženská, tentokrát   nesympatická a urážlivá   manželka, která svému muži   nedopřeje žádné   potěšení. Mně, jako   velkému sportovnímu fandovi,   se líbilo ve filmu i   zařazení takových   bývalých cyklistických   hvězd jako byl Poulidour a   Jalabert, kteří pomáhali   Francoisovi v časovce, anebo   výjezd hlavního hrdiny na   obávaný vrchol Tourmalet v   Pyrenejích. Navíc v   průběhu závodu slaví   Francouzi svůj státní   svátek 14. července -   výročí dobytí Bastily,   počátek Velké francouzské   revoluce. Asi třikrát jsem   byl v té době ve Francii na   dovolené u příbuzných a   tak jsem tu parádu u   Vítězného oblouku zažil.   Jinak závod jenom v televizi   a na živo dojezd   Champs-Élysées.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.7.2014
Splněný chlapecký sen o   velké jízdě na dvou kolech,   zpožděný o dvacet let a   nasazený brouk do mé hlavy,   zda je možné vyjet si na   Tour de France ještě před   závodem samotným, a nejen   nebýt vyveden, ale naopak   sledován médii a nakonec   oslavován davy... buď v tom   mají poněkud bordel, nebo se   jedná o samotné gró   komedie, které jsem tedy   příliš nepochopila a navíc   jsem se téměř nebavila,   takže krom poznání, jak   Francouzi prožívají svůj   velký závod a že po jejich   "pedal" je po našem   "šlapej", jsem   dostala běžné schéma   loserské pyramidy, na   jejímž vrcholu čeká   překonání sama sebe a   urovnání rodinných vztahů,   navíc s věru nanicovatým   hrdinou, kterého je nemožné   někam zařadit. A i když   došlo na lepší chvilky,   byly to hlavně ty šlapací -   plus hudba rámující obrazy   překrásné krajiny a kamera,   díky níž si můžete i vy   ukrást trochu toho větru do   vlasů, ovšem jako povedené   evropské komedii La Grande   Boucle zatleskat nemohu...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama