Zari
ohodnotit

Velký závod

La grande boucle

Další název:
Veľké preteky (SK)
Země:
Rok:
2013
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
28.11.2013
„Naděje umírá poslední a žlutý dres už není jen snem.“
Popis / Obsah / Info k filmu Velký závod
Francouzský režisér, scénárista a herec, Laurent Tuel, byl v roce 2007 nominován na cenu César za snímek Jean-Phillipe o znovuzrození největší francouzské rockové hvězdy. Svůj první krátký snímek, Celéste, uvedl Tuel již v roce 1991. S Jeanem Renem a Gaspardem Ullielem se spojil v roce 2009 při natáčení snímku Krev mojí krve.

Stejně jako miliony lidí po celém světě, je i 40letý François Nouel fanouškem Tour de France. Většinu svého volného času tráví na kole, aby unikl zklamání každodenní existence. V práci ani doma však jeho nadšení nefandí. Syn si myslí, že je ztracený případ a žena ho považuje za zbabělce. Když pak den před jejich dovolenou zjistí, že se François dobrovolně přihlásil na práci na Tour, rozvod je na spadnutí. Cyklistický nadšenec se však nevzdává, a když potká Rémi Pletinckxe, bývalého sportovního manažera, rozhodne se splnit si svůj dětský sen: jet Tour de France. Závod začíná již druhý den. Když vyrazí nyní, jeden den před profesionály, mohl by se dostat do Paříže ještě před nimi. François odstartuje. Překážek je mnoho, ale jak je postupně překonává, získává si číám dál tím větší oblibu médií i diváků. Jen Žlutý trikot zuří. François musí být zastaven…
Film Europe


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Velký závod
Režisér Laurent Tuel (nar. 1966) natočil svěží nenáročnou komedii Velký závod v autentickém prostředí legendární cyklistické Tour de France. V příběhu o muži, který si splnil svůj sen, si zahráli i profesionální cyklisté, mj. pětinásobný vítěz Bernard Hinault nebo sportovní komentátoři Nelson Monfort a Michel Drucker. Film je vyznáním obdivu k samotné Tour, zaznamenává jednotlivé etapy závodu, ukazuje zákulisí slavného závodu a nezapomíná na krásy Francie.
-kat-, Filmový přehled 2013/Z


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jacques Montéran

Montéran Jacques

Naposled navštívené:
Jacques Montéran

Montéran Jacques