Zari
ohodnotit

Válka policajtů

Guerre des polices, La

Další název:
Vojna policajtov; The Police War
Žánr:
Země:
Rok:
1979
Délka:
100 minut

Komentáře k filmu Válka policajtů

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2021
Výborná detektivka, která   je francouzskou variantou   krimi drsné školy. Vedle mé   oblíbené Marlene Jobert zde   v rolích komisařů policie   excelují Claude Brasseur a   Claude Rich. Jde o zajímavý   a hodně realistický pohled   do vnitřních struktur a   poměrů v policejním sboru   (a určitě nejen ve Francii).   Film má hodně vrstevnatý   děj s několika linkami,   dobré tempo a také dostatek   napětí - čili všechno co   má správná detektivka mít.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.5.2020
Ucházející krimi, které se   nebojí nahoty ani násilí a   krve a ukazuje boj uvnitř   složek Policie. Film z roku   2004 téhož jména jzde   hledal zřejmě inspiraci, ale   ten novější film je   "nabušenější".   Zde mi vadilo zvláštní   chování postav a i některé   dialogy, proto mě film tolik   nevtáhnul, ale i tak za   vidění stojí - 60%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2020
Ve své podstatě nadčasový   film. Soupeření detektivů   ohledně jednoho případu   kvůli přesvědčení, jak je   jeden nad druhým mocnější,   se v policejních filmech a   seriálech používá hodně   často. V tomto příběhu   soupeři šéfové dvou   policejních jednotek, oba   samozřejmě mající   odlišné metody své práce,   což zanechává nemalé   následky. Francouzská   sedmdesátá léta a na svou   dobu thriller jak vyšitý.   Neomylnost a zásadovost   policie bylo tímto z pohledu   filmových diváků rázem   rozbouráno. Chybí tomu snad   jen více napětí,   temnější atmosféry a   možná i akčních scén. Je   nutné dát snímek do jeho   kontextu a času k lepšímu   podchycení. Příběh jako   takový není špatný, i   když snad až moc zbytečně   jednoduchý. Podstata věci je   však stále rázná a po   divácké stránce se jen   čeká, jak to mezi oběma   nakonec dopadne. Závěr snad   překvapí. Francouzská   klasika, která by nemusela   ani dnes chybět v diváckém   zájmu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pokračování po letech (1986) [...

09:45 - 10:20

0 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

09:25 - 10:10

20 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

09:35 - 10:55

10 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Prima - Malý pitaval z velkého města (...

09:15 - 10:30

30 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lorimer Johnston

Johnston Lorimer

Naposled navštívené:
Lorimer Johnston

Johnston Lorimer