Zari
ohodnotit

Obsah filmu The Astounding She-Monster

 
Dvojice zločinců Nat Burdell (Kenne Duncan) a Brad Conley (Ewing Miles Brown) unesou Margaretu Chaffeeovou (Marilyn Harvey) a čekají velké výkupné od otce. Připojí se k nim ještě gangsterská holka Esther Maloneová (Jeanne Tatum). Tu samou noc vidí geolog Dick Cutler (Robert Clarke) nad lesem podivnou záři. Myslí, že jde nejspíš o meteorický úkaz, ale z kouře se vynoří nádherná mimozemšťanka (Shirley Kilpatrick) v přiléhavém trikotu, který může zabít dotykem...

Autor: Petrkey
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Ronald V. AshcroftRonald V. Ashcroft...... [34]   
hraje:
Robert ClarkeRobert Clarke.....Dick Cutler [37]   
Kenne DuncanKenne Duncan.....Nat Burdell [54]   
Marilyn HarveyMarilyn Harvey.....Margaret Chaffeeová [28]   
Jeanne TatumJeanne Tatum.....Esther Maloneová [31]   
Shirley KilpatrickShirley Kilpatrick.....She-Monster [24]   
Ewing Miles BrownEwing Miles Brown.....Brad Conley [34]   
scénář:
Frank HallFrank Hall...... [26]   
námět:
Frank HallFrank Hall...... [26]   
Ronald V. AshcroftRonald V. Ashcroft...... [34]   
kamera:
William C. ThompsonWilliam C. Thompson...... [68]   
střih:
Ronald V. AshcroftRonald V. Ashcroft...... [34]   
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu The Astounding She-Monster >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.4.2022
V padesátých letech minulého století nebylo   mimozemšťanů na Zemi nikdy dost a tak vzniklo o   tom filmů, snad jako nikdy. Výdobytky politicky   probíhající studené války samozřejmě   nesměli chybět. Vznikla plejáda průměrných   snímků, ale také poměrně hodně dosti   slabých, a tento je jeden z nich. Hodinová   stopáž dějového balastu, snad pro diváky   před spaním, tomu dává povídkový charakter,   který, také jako obvykle, začíná   vyprávěnkou vypravěče k rychlejšímu   obeznámení počínající situace. A tak se   dozvíme, že v nějaké budově na samotě v lese   dojde k setkání nějakého geologa s únosci   bohaté ženy s plánem získat výkupné, kteří   společně budou čelit krásné mimozemšťance   poflakující se kolem, která navíc vyzařuje   silné radioaktivní záření. Nic víc, nic   míň. Pokud by někoho napadla inspirace pro   osmdesátkového Predátora, no, daleko od pravdy   by to také nemuselo být. Ale to je jen pouhá   domněnka. Každopádně je jisté, že obdobných   filmů poté vzniklo mnohem více. Hned rok na to   třeba ´Terror from the year 5000´ (1958).   Snímek vypadá jako točený na koleně. Naprosto   bez nápadů, ambicí a nějaké atmosféry. Na   nějaké napětí a dobrodružství je lepší ani   nepomyslet. Vizuální ztvárnění   radioaktivního záření z oné mimozemšťanky   formou vlnících se prolínajících obrazů je   po technické stránce zajímavý nápad. Jedno   překvapení snímek ale nakonec přeci jen má a   dokonce to nese i moralizační aspekt. Ale to až   na samém konci. A svým způsobem to má svou   váhu i dnes. Příkladů nedorozumění a   špatné komunikace zbytečně vedoucí k   tragédii jsme svědky neustále. Klasický sci-fi   film lehce zapomenutelný, ale pro fanoušky   právě žánru sci-fi určitý přínos má.
Petrkey
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.1.2020
Většinu originálů si pouštím dvakrát za   sebou. Tenhle film ale stačí jen jednou.   Nejdřív jsem to hodnotil jako nehoráznou   blbost, ale budiž, za 18 tisíc a za čtyři dny   se toho moc natočit nedalo. Pobavilo mě, že   hned první den natáčení Shirley Kilpatrickové   prasknul ten trikot, od shora dolů přes celá   záda. Na opravu nebyl čas, tak dostala od   režiséra pokyn, aby se na kameru neobracela   zády.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
The Astounding She-Monster (1957)The Astounding She-Monster (1957)The Astounding She-Monster (1957)The Astounding She-Monster (1957)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Fáma (Gossip)

Fáma
Gossip

Naposled navštívené:
Fáma (Gossip)

Fáma
Gossip