Jeden svět
ohodnotit

Tenkrát v Hollywoodu

Once Upon a Time in Hollywood

Další název:
Vtedy v Hollywoode; Untitled Manson Family Project
Žánr:
Rok:
2019
Délka:
165 minut
Premiéra v ČR:
15.8.2019

Obsah filmu Tenkrát v Hollywoodu

 
Ačkoliv se v titulcích očekávaná věta "The 9th from Quentin Tarantino" neobjeví, devítku ve filmu najdeme alespoň v letopočtu roku 1969, do něhož nás film přenáší. A můžeme si hrát dál.
Režisér, scénárista a producent v jedné osobě přinesl světu poutavý příběh z prostředí filmového Los Angeles. Sledujeme zvolna uvadající kariéru herce Ricka Daltona a oddaně rezignovaný život jeho přítele a osobního kaskadéra Cliffa Bootha. Nahlédneme do zákulisí hollywoodských studií i do soukromí hvězd stříbrného plátna. Základní linkou však zůstává studie tohoto zvláštního vztahu mezi hercem a jeho dublérem, placeným zaměstnancem a současně opravdovým...
 
Související odkazy
 
Recenze: Tenkrát v Hollywoodu

Jeden z nejočekávanějších filmů roku konečně přišel do kin, včetně IMAXu!  číst dál

 
 
RECENZE: Tenkrát v Hollywoodu se najde vše, co má (nejen) Tarantino rád

Dobám, kdy se muži nebáli být chlapy a ženy uplatnit svůj půvab, kdy z hereckých karavanů duněl kuřácký kašel a hvězdám v kabrioletech cuchal vítr vlasy, věnoval režisér Quentin Tarantino neskonale milé i zábavné vyznání lásky Tenkrát v Hollywoodu. číst dál

Hodnocení: 75 %

 
 
Tarantinova Devátá

Nebudu vás zdržovat představováním jednoho z nejznámějších režisérů současnosti. I kdyby někdo z vás náhodou jméno Quentin Tarantino neznal, málokdo neviděl Pulp Fiction, projekt, který sám Tarantino nejspíše již nepřekoná. Rozhodně se o to ale pokusil v jeho zatím posledním veledíle. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tenkrát v Hollywoodu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2023
Hustý!
Tarantinův alternativní pohled na historii   prostě musíte milovat a nebo ne. Potom, co se   rozhodl zabít vrchního nácka, tak se v tomto   filmu, aniž bych spoileroval, rozhodl naopak   zvrátit jinou smutnou tragickou událost historie   Hollywoodu. Samozřejmě velmi krvavě a velmi   spektakulárně.

Před nějakým časem jsem   si koupil pár originálních filmů a zatímco   mě většina zklamala, tak tohle mi to kompletně   vynahradilo. Ko má rád Tarantinovky, musí   vidět.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.4.2023
Ten konec to zachránil,jinak  jsem se místy i   nudil přišlo mi to zbytečne dlouhé,některé   parodie scény třeba na B.Leeho mi přišli   spíš trapný ,jsem si jist že kdyby se setkal   Pitt a Lee, tak by si Pitt ani neškrtl,Di Caprio   toho moc nepředvedl jen chlast a hulí jednu za   druhou.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.7.2022
A není to málo, Quentine Tarantinoviči?
Tarantino a jeho ďalší kus.Tentokrát z   prostredia Hollywoodu a v dobe šokujúcich   udalostí, ktoré si upravil po svojom.Atmosféra   je zachytená fantasticky, plejáda známych   hercov hrá ako o život.Tak prečo sa mi film   nepáčil?Scenár je strašne rozvláčny, prvých   90 minút sa prakticky nič nedeje.Len presuny   krásnych áut z bodu A, do bodu B.Nádherná   Margot Robbie ukazuje špinavé nohy a DiCaprio   vnútornú krízu, ktorú mu neverím.Celý   snímok zachraňuje Brad Pitt.Vyzerá fantasticky   a prirodzene.Jedine on a záverečná brutálna   scéna držia všetko nad vodou a to je na   "Tarantinovku" málo.
Film s výhradami   doporučujem.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2021
Taky mne Tarantino v tomto filmu dostal. Napřed   jsem trochu zmateně zírala, co se to děje, ale   pak to začalo do sebe zapadat a už jsem v tom   jela. A že to byla jízda! Brad i Leonardo v   naprosto skvělé formě a charisma z nich   stříkalo jak vodotrysk. Prostě jsem se do obou   znovu zamilovala. Stále ledově klidný Brad,   který si v závěru zabrnká na kudlu, kterou má   zapíchnutou v zadní části těla a ani nehne   brvou, mne úplně odrovnal. Leonardo jako   upadající herec, který to ale nevzdává, mne   dostal scénou s malou holčičkou a pak s   plamenometem. Krásná Margot byla andělská   stejně, jako její předloha a finále bylo k   sežrání. Chci vidět ještě jednou a basta!
beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2021
Mistrovské...
Tarantino mě opět dostal. A příjemně. O filmu   jsem si dopředu raději nic nečetla. Pustila   jsem to a nechala se vtáhnout do děje. Od   chvíle, kdy jsem si uvědomila, že se Cliff   Booth pohybuje mezi členy Mansonovy rodiny, s   napětím a obavami jsem očekávala Cielo   Driveský masakr...
Leonardo dokonalý, jako   vždy, Brad neobvykle zdrženlivý (až na chvíle   úderů pěstí)
Film jako celek je typicky   Tarantinovský a to mám ráda.
Jerry77cz
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.2.2021
Hrůza
odpadkový film, který se hodí tak možná k   uspání. Plno přihlouplých konverzací, nuda,   nuda, ...... v závěru pár minut akce (v tu dobu   už ale většina diváků spí).
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.11.2020
Když se řekne ´Once Upon a Time...´ každého   filmového fanouška okamžitě napadne, jak v   této větě pokračovat dál, neboť se pod tím   schovává několik málo skutečně slavných   filmů. Rozhodně tedy není náhoda, že dávný   videofanda Quentin Tarantino pojal název svého   snímku, jako poctu Hollywoodu, zcela stejně. A   je to pocta skutečně ohromná. A to by   samozřejmě nebyl Tarantino, aby určité věci   nepojal, jako obvykle v určitých kruzích,   poněkud kontroverzně. Jeho fantazie, jak už   víme, je naprosto bezbřehá, a tak to celkově   vypadá tak, jak vypadá. Natočil snímek svým   vlastním jedinečným způsobem plný fikce,   avšak zakořeněné na skutečnostech. Vlastně   je to pojato jako taková nepatřičná satira a   pokud se někdo v jistých ohledech cítí   pohoršen, povedlo se. Tarantinův rukopis je tedy   znát v každé scéně, takže se divák opět   dočká uměle protahovaných scén a dlouhých   dialogů, při kterých s napětím čeká, co se   z oné scény nakonec překvapivě vyvrbí.   Nejslavnější scénou z celého snímku asi   zůstane ta, kde vystupuje postava Bruce Lee.   Může tuto kontroverzi něco překonat? Bruce Lee   je coby mistr v bojovém umění znám a tak   situaci vyobrazeném v tomto snímku si nedokázal   představit nikdo. Tarantino však ano a po   filmové stránce se toho prostě nebál. V   podstatě je to povedená fikce stejně jako s   Adolfem Hitlerem ve snímku ´Hanebný parchanti´   (2009). Ve filmu se fantazii meze nekladou a   Tarantino si toho je plně vědom. Děj, plný   nejrůznější příběhů a etud, také obsahuje   nemalé množství postav a vůbec se v diváckém   vnímání nepletou, což už tento fakt vykazuje   profesionální zručnost. Výprava snad už   lepší být ani nemohla. Vizuální stránka   konce šedesátých let je tak věrná, že by   jeden i věřil, že se všichni posunuli v čase   a v té době skutečně natáčeli. K tomu   výborný soundtrack a skvělá kameramanská   práce, díky čemuž je zachycena veškerá   podstata věci. Po prvním shlédnutí se může   divák krapet tvářit kysele, ale po druhém s   určitým odstupem už více uchopí tu správnou   podstatu. Tarantino, právě jako videofanda, si   možná tohle natočil především pro sebe,   neboť se baví nejrůznějšími žánry. Svým   způsobem se tak obklopil vzpomínkami na filmovou   minulost. A nakonec, proč ne. Snímek pro někoho   těžkopádný, ale jinak mistrovské filmové   dílo, které musí, stejně jako každý jiný   film, teprve uzrát.
twins
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.7.2020
Velké zklamání,trapné scény,celkově   nuda,nuda,nuda....ani rádoby hvězdné obsazení   to nemělo šanci zachránit...
Pepan_64
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.4.2020
velké rozpaky
Asi po hodině a půl jsem si říkal, že tři   hvězdy by odpovídaly. Pár dobrých i   výborných momentů, ale jinak hrozně táhnoucí   se. Naštěstí pak začal film gradovat. Ten styl   natáčení mi připomínal Pulp fiction, jen o   hodně slabší. Kdyby za snímkem nestála ta   slavná jména.... nevím.... nevím....
Imo
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.3.2020
Čas je neúprosný i pro herce.
No, uplakaného Lea jsem ještě nikdy neviděl,   vůbec mu to neslušelo, drsňákovi. Ale Leo a   Brad, to bylo útulný. Oba už vyšlehání   americkým životem. Je to na nich vidět. Párty   se mi hnusila, všude cigaretový kouř,   prosakoval až do mého pokoje, fuj. Konzervy,   plechovky. Leo se mi zdál být znuděný,   nespokojený, prokouřený, stále s přetvářkou   a málo úspěšný herec s malým handicapem. Ale   i to je umění zahrát. Brad zase optimista,   věčně obletovaný ženským pohlavím, ale   správný parťák. Cigareta ještě i při   opravě antény? Margot stále pěkná. A Emile,   stále takový chlapeček. Děj filmu byl   chvílemi nudný. Na takové hvězdní obsazení   to bylo ale málo uklizené, postpubertální,   daleko, daleko od Tenkrát na západě. Leo byl   pro mě zatím nejlepší v Titaniku, případně   i v Skryté identitě. Brad byl nejlepší zase ve   filmu Trója.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10814minih10814Krok do tmy (1938) 
n
minih12462minih12462Miliónový brouk (1979) 
Piedone d'Egitto n
minih19069minih19069Slunce, seno, jahody (1983) 
Slunce, seno, jahody n
minih48096minih48096Vysněný dům pana Blandingse (1948) 
Mr. Blandings Builds His Dream House n
minih42384minih42384Malá Miss Sunshine (2006) 
Little Miss Sunshine n
minih106929minih106929Krvavý písek (2013) 
Zulu n
minih129536minih129536Temný bojovník (2014) 
Outcast n
minih55292minih55292Záblesk budoucnosti (2009) [TV seriál] 
FlashForward, Flash Forward n
minih48481minih48481Marley a já (2008) 
Marley & Me n
minih66533minih66533Černovláska (1988) [TV inscenace] 
Černovláska n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Tenkrát v Hollywoodu (2019)Tenkrát v Hollywoodu (2019)Tenkrát v Hollywoodu (2019)Tenkrát v Hollywoodu (2019)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177911

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10