Zari
ohodnotit

Temné údolí

Das finstere Tal

Další název:
The Dark Valley
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
115 minut
„Nikdo z místních netuší, že se sem přišel pomstít...“

Komentáře k filmu Temné údolí

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.1.2015
TEMNÉ ÚDOLÍ

Příběh málomluvného   cizince, který přijede   strávit zimu do odlehlé   vesnice vysoko do hor.

Zajímavý   filmový počin. I když se   děj odehrává v Evropě,   přesto připomíná svým   pojetím klasický příběh   „z divokého západu“.   Hlavní hrdina ovšem   přicestoval z Ameriky, tak   možná přivezl typický   westernový příběh sebou.   Film je natočen v   překrásných kulisách   velebných hor, kde je život   hodně těžký sám o sobě,   ale když vám jej ještě   ztěžují ostatní   obyvatelé, musí to být   docela kruté. Zima se   blíží plíživě a pomalu a   ve stejném tempu se   odehrává celý děj. S   první mrtvolou se tempo   pomaloučku zrychlí, ale   pomstu si je potřeba   náležitě vychutnat. Ono   vlastně není kam spěchat. Z   údolí se v zimě nedá nikam   odejít, tak co. Akorát že   já nemám čas celou zimu   koukat na jeden film, tak už   mně to tempo ke konci trochu   vadilo. V podstatě už bylo   všem jasné o co tu jde už   minimálně v půlce snímku.   Odhalení mělo přijít   později. Takhle byl konec   filmu už dost   nepravděpodobný, tohle by   americký mladíček asi   nezvládl.

Takže shrnuto a   podtrženo: příběh byl   zajímavý, docela dobře   natočený, ale přece jen by   mu více slušela kratší a   dynamičtější verze. Ale   jinak jsem byla mile   překvapena. Je vidět, že   ani tento žánr není zcela   mrtvý a stále má co   nabídnout. ©
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.5.2015
Německý western. To zní   zajímavě, ale není to   žádná mayovka, spíš   takové Tenkrát na západě   poněmecku. Napínavý   příběh i atmosféra. Celou   dobu mi byla zima. :-) Hlavní   hrdina není žádný   superman, takže je koho   sledovat s napětím jestli to   přežije.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.1.2016
Některé scény byly   zbytečně natahovány. U   některých zase ne moc   vhodná hudba. A ten konec?   Hodně blbý a pak ještě   zbytečně zdlouhavý. Podle   mého názoru se tohle prostě   scénáristicky nepovedlo. Je   tu skvělá kamera, ovšem v   těch interiérech snad ani   špatná být nemůže, a   její zpomalené záběry se   mi vcelku líbily. Takže tyto   dvě věci jsou hodnoceny jako   plus. Stopáž mohla být   kratší. 2016012210958/11443

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Z metropole

05:30 - 06:00

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - --

05:45 - 06:00

10 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

05:00 - 06:05

55 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Casanova (2005)

03:25 - 05:59

150 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Reklama