Zari
ohodnotit

Temné údolí

Das finstere Tal

Další název:
The Dark Valley
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
115 minut
„Nikdo z místních netuší, že se sem přišel pomstít...“
Popis / Obsah / Info k filmu Temné údolí
Tajuplný cizinec na koni, který se usadí v horské vesnici, aby zde přečkal zimu, přináší do uzavřeného spolku nedůvěřivých obyvatel neklid. S přibývajícím množstvím záhadných úmrtí začne být jasné, že jeho příjezd nebyl pouhou náhodou. Alpský western je svěží variací na oblíbené žánrové motivy, evropské hory dokonale umocňují skvělou atmosféru snímku, který byl letos (2014) uveden na festivalu v Karlových Varech.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 26.12.2014 CX


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Temné údolí
POZOR SPOILER!!Temné údolí

Do horské vesnice přijíždí mladý muž. Cizinec. Chce zde přečkat zimu a zaplatí. Zaplatí dobře. Představí se jako Greider a je přijat, hlavně Brennerem, který to tu se svými šesti syny řídí. Ubytují ho u starší dámy, která zde žije s dcerou Luzi. Ta se k Greidrovi chová dost odtažitě a on jí vypráví, že dělá obrázky, tedy prostě, že fotografuje. Za Luzi dochází její milenec Lucas. Ona se jednoho dne vydává do vesnice nakoupit. Jede s ní i Greider. Zde si přede všemi koupí v hospodě podkováky a následně má konflikt s mužem, který jej nutí pít kořalku. Přichází zima a chlapi stahují dřevo. Všichni bez výjimky. Jednou se kláda na skluzavce zasekne. Jeden z Brennerových synů se jde podívat, co se stalo. Kláda pak přijíždí i s jeho mrtvolou. Brenner i přesto trvá na svatbě. Jeden z jeho synů, Rudolf, se vydává na lov. Zde je někým oslepen a kvůli tomu padá do rokle. Až po třech dnech je nalezen svou rodinou. A starý jeho mrtvole vytáhne z oka podkovák. Začíná hon na Greidra, který se však uklidil. Svatba se má přesto konat a také se koná. Liza s Lucasem jsou oddáni. Svatebčané odejdou z kostela a přichází sem Greider. Chce se vyzpovídat. Kněz mu to umožní a on se přiznává k vraždám obou mužů. A povídá knězi o své matce, kterou kněz znal. Byl totiž u toho, když byla ztýrána. Totiž hned po její svatbě měla být po vůli Brennerovi. Její rodiče mu to totiž před léty z hladu přislíbili. Jenže její ženich se vzbouřil a chtěli spolu utéci. Mysleli si, že se ukryjí v hostinci za peníze, ale Brenner je přeplatil. Ženich byl ukřižován a jí se zdaří únik. Více ji již nikdo nespatřil. Greider kněze odpráskne. Na svatbě je pohřební nálada, protože příběh se má opakovat a Liza má spát s Brenerem. V hospodě vznikne konflikt s ženichem a ona je odvážena pryč. Po cestě je ovšem zastaví Greider a Lizu osvobozuje. Což starého Brennera nakrkne, a poručí svým čtyřem zbývajícím synům, aby jej přivedli živého. Greider se ještě pomstí hostinským za zradu jeho matky, ale ne krvavě. Pak si jede do úkrytu odpočinout a právě při tomto odpočinku jej zaskočí Brennerovi synové. Ti by velmi rádi splnili otcovo přání, ale nepodaří se jim to. Greider je proti a postupně je všechny zastřelí. Po návratu na něj zaútočí kovář. Po tuhém boji s ním se Greider ocitá přímo u strůjce všeho zla, starého Brennera…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Temné údolí
Do odlehlé horské vesnice uprostřed scenerie alpských vrcholků přijíždí na svém koni tajuplný cizinec, který hledá místo, kde by přečkal zimu, než budou stezky opět schůdné. Pro zdejší sevřenou komunitu, opanovanou nekompromisní patriarchální nadvládou, však představuje příchod mlčenlivého jedince narušení zavedených pořádků. S prvním sněhem, který vesnici zcela odřízne od okolního světa, se ale začnou objevovat i první mrtvá těla záhadně zemřelých obyvatel. Netrvá dlouho a obyvatelům začne být zřejmé, že záhadný návštěvník do vesnice rozhodně nepřijel náhodou. Rakouský režisér Andreas Prochaska ve svém novém snímku skládá osobitou poctu westernovému žánru, která je poutavou syntézou důvěrně známých tematických motivů a ikonických panoramat rakouských Alp. Jde o mimořádně svěží filmový koktejl, oplývající jak hutnou atmosférou, tak briskní akcí, zanechávající bělostnou zimní krajinu potřísněnou rudou barvou.
MFF Karlovy Vary 2014


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Z metropole

05:30 - 06:00

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - --

05:45 - 06:00

12 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

05:00 - 06:05

57 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Casanova (2005)

03:25 - 05:59

152 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Emil Gal

Gal Emil

Naposled navštívené:
Emil Gal

Gal Emil