Zari
ohodnotit

Tábor naděje

Camp Hope

Další název:
Camp Hell
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
99 minut

Komentáře k filmu Tábor naděje

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.10.2018
Příběh zprvu vypadá jako   natočený na objednávku   církve. Všichni jsou až   nekriticky zbožní vč.   mládeže, která začne   rebelovat až táboře. Ten   připomíná místo setkání   mládeže středisko na   vymývání mozků pod   vedením faráře, který má   také svoje mouchy v podobě   ďábelských osidel, jež se   mu často zjevují. Bruce   Davison je v roli   přesvědčivější než   mladí herci v rolích   chlapců cca o pět let   mladších. To se dá   přehlédnout, ale méně už   naivita mladíků a děvčat   včetně ochoty podřídit se   nesmyslnému řádu tábora.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.11.2023
Takhle si církev představuje horor a zděšení
Horory obecně vůbec   nemusím. Ale tohle dávalo   naději kontroverzního filmu.   A úvod působil fakt dobře -   nebyl jsem si jistý, jak moc   byly promluvy o škodlivosti   popkultury a sexu myšlené   jako přehnaná parodie, nebo   snad jen coby navození   atmosféry... Každopádně   jsem čekal, že tohle celé   bouchne v zesměšnění   církevního dogmatismu. A   opravdu si myslím, že úvod   filmu, kdyby se nechal, jak   byl, skýtal obrovský   potenciál.

Jenže jak se blíží   závěr, začnete zjišťovat,   že autoři ten film mysleli   naprosto vážně. Že to   neměl být výsměch církvi,   ale naopak chtělo být jasně   řečeno, že oddávání se   předmanželskému sexu nebo i   jen masturbaci vám do života   přivede ďábla, možná pak   zabijete sebe, vaši   přátelé přijdou o zuby,   někdo jim vyřeže na tělo   pentagram (kdyby sakra byl   aspoň fakt vyřezanej   nožem!) anebo podřežete   sebe i svou mladší   sestru!

Ano,   vtipné na tom je snad jen to,   že tohle fakt mysleli   vážně. A možná víc než   vtipné, je to děsivé   připomenutí, že těmto   absurdnostem může i v   dnešní době tolik lidí   věřit.

Z   filmu mám pocit jako z   komunistických agitek, kde   jste pořád čekali, že   třeba to bude přeci jen   jinak, ale ne. Opravdu je   celý film prvoplánově   nudný.

Alespoň zjistíte, čeho   se správný křesťan opravdu   bojí: sexu, masturbace,   popkultury, ďábla, smrti a   bezbožných venkovanů.

3/10 aspoň za to,   že jsem se vlastně i trochu   bavil v první polovině.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Otázky Václava Moravce (2004) ...

12:00 - 13:00

41 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

12:15 - 12:45

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Za pět minut dvanáct

11:55 - 13:00

46 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

12:00 - 13:00

41 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama