Zari
ohodnotit

Superbad

Žánr:
Rok:
2007
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
25.10.2007
„Jak si rozdělat roštěnku.“

Komentáře k filmu Superbad

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.7.2009
velmi zdařilá komedie která   mně osobně dost pobavila je   to skvěle zahrané a děj je   také dost rychlí
marakyjov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2009
Superbad mě absolutně   dostal, jedena z nejlepších   komedii co jsem kdy viděl.   Kdo se chce zasmát ať si   tenhle film pustí a nebude   litovat.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.10.2012
Apatow a jeho „odchovanci“   ani tentokráte nezklamali. Po   velmi povedených komediích   40 let panic a Zbouchnutá   přichází Apatow s produkcí   tanagerské komedie. A světe   div se – opět mu to vyšlo.   Dílem za to může   ústřední dvojka Hill –   Cera, která se díky typu   svých rolí výborně   doplňuje a přestože hlavně   zpočátku Seth v podání   Hilla působí až trapným   dojmem (díky jeho věčnému   fuckování), celkem rychle se   to zlepší. Cerova postava je   docela lehce zaměnitelná za   Paulieho z jeho filmu Juno,   což ale nepovažuju za   zápor. V tuctovosti   ústředních hrdinů   teenagerských komedií je to   totiž příjemné   osvěžení. Přesto v mých   očích triumfuje někdo   úplně jiný – totiž   McLovin a jeho dva kámoši   poldové. Rogen (mě dlouho   vůbec nedošlo, že je to on,   to kvůli tomu šílenýmu   kníru :-) i Hader jsou   výborní, ale přesto je   zastíní dokonalá   postavička pošuka Fogella.   Při sledování filmu mě   napadlo srovnávat ho s DJ   Quallsem, ale při bližším   ohledání (Kick-Ass), se   zdá, že za to může jenom   zdejší jeho vizáž.   Nejlepší na tomhle snímku   je ale scénář. Netvrdím,   že je to dějově něco   zázračného, naopak – při   vzpomínkách na dobu, kdy mi   bylo tolik co hlavním   hrdinům (není to nijak   dlouho), to může působit   sice trochu přehnaně, ale   jinak průměrně. Jenže to   je možná to, co se mi na   tomhle dílku líbí –   totiž fakt, že se tomu dá   při troše benevolence i   věřit (teď nemám na mysli   zrovna ty dva poldy), na   rozdíl od 98% komedií s   podobnou tématikou. A i když   vždy tvrdím, že v tomhle   subžánru mě vždy   potěší, nehledě na (mnohdy   pochybné) kvality samotného   filmu alespoň hezký holky,   tak tady je to trochu jinak.   Ne, že by moje teď už   oblíbenkyně Emma Stone nebo   kočka Matha MacIsaac nestály   za pozornost, to zdaleka ne,   ale díky do značné míry   „klukovskému“ námětu   dostává mnohem více   prostoru chlast a právě   trojice hlavních hrdinů. A i   když film kostrou děje   přesně odpovídá   jakémukoliv jinému s   podobným zaměřením,   opravdu tu nejde tolik o   zásun jako o přátelství a   blablabla, ne, jde tu hlavně   o tu srandu a je jí kupodivu   opravdu dost, přitom se   scénář celkem obstojně   vyhýbá trapnostem i tolik   oblíbenému (alespoň u   scénáristů) fekálnímu   humoru, i když nějaká ta   šavle se tu taky objeví (ale   to patří k dospívání, no   ne?). Navíc – v kolika   filmech jakéhokoliv žánru   jste viděli pravou,   nefalšovanou menstruační   krev!? (Pokud někdo kouká na   tenhle typ fetiš porna, tak   se to samozřejmě nepočítá   :-) Nechci přehánět, ale   tohle je alespoň pro mě,   zatím jeden z vrcholů   žánru teenage komedie. Kdo   nevěří, ať se pousměje,   nebo rovnou s nostalgií   popláče u závěrečné   scény na eskalátoru v   obchoďáku.
Tom_Hardy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Musel jsem se pořád   usmívat. Je v tom hodně   výborných fórů a   promyšlených ujetých   situací, ten hlavní důvod   permanentní spokojenosti   pramenil ale z úplně   něčeho jiného – ten film   je dokonale výstižný. Ne   že by snad každá snaha o   pořádnou opileckou noc měla   vypadat takhle, ale jde o tu   atmosféru, jde o to pravidlo,   že cokoli špatného se   může zvrhnout v ještě   něco neuvěřitelně   horšího. Tohle je   ztělesněná zkušenost,   jíž podobnou máme každý v   historii a na kterou možná   před světem zapomínáme, v   hloubi duše si jí ovšem s   pobavením držíme. Superbad   je uchovanou vzpomínkou,   která mě donutila k   rekapitulaci vlastních   skopičin… a to finále na   jezdících schodech,   roztomilejší vstup k   dospělosti by jeden těžko   pohledal. Vynikající   teenagerovská verze Všech   mých lásek, 90%...
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2008
Možná by se mohlo zdát, že   jde jen o další rádoby   zábavu v   "prcičkovském"   stylu už úvodní titulky   doprovázené hudbou jak z   kriminálky 80. let vás   vyvedou z omylu. Jsou zde sice   dva loseři, kterým jde   hlavně o to   "zasunout" ale   tentokrát se vám dostane   takové dávky humoru a   skvělých dialogů jako jsem   u podobného filmu už hodně   dlouho nezažil. A ústřední   dvojici hned od začátku   uvěříte, že jsou to   kamarádi na život a na smrt.   Po dlouhé době výborná   komedie.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Bavil jsem se náramně.   Appatow, nezřídka   přirovnáván ke Smithovi,   má rozhodně obrovský   tvůrčí potenciál a   "teen" komedie   vybavuje stále něčím   navíc. Proto se nestane, že   se nějaká vrátí ze světa   s nepořízenou. Skvělé   dávkování osobitého   humoru, který mě velmi   baví, zajímavé postavy   (vážně ten McLovin, co to   má jako bejt :) a dva   naprosto úžasní ochránci   zákona. Jedna z těch   lepších komedií, které   jsem letos viděl.
mk-mikes
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.4.2008
Superbad jsem odkládal s   tím, že to bude další   zástupce ze soudku těch   slabých teen-komedií, kde   prim hrají nadmíru ohraná   témata náctiletých. A i   přesto jsem se dost slušně   bavil - snad díky osobitému   pojetí a zvlášť   vypečeným gagům. Zajímavá   zápletka s úchvatnými   policisty mě dostala,   chvílemi jsem litoval, že   nemám na tyhle barové   strážníky taky takové   štěstí :-)
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2011
Superbad
Superbad mně celkem mile   překvapil, když pominu   prvních pár minut, které   byli v duchu ničeho - nebo   spíše pubertálních exotů.   Příběh se nakonec rozjede a   přináší mnoho vtipných   hlášek a scén, ze kterých   se zastavuje rozum, nic méně   jsou vtipné a to je to   hlavní, pobavit diváka, což   se tomuhle filmu dosti daří.   Konec se zase vrací do   starých trapných kolejí,   ale i tak je to celkem   povedená komedie, ale asi   nejvíce mě pobavilo   dohadování o falešné   občance, to nemělo chybu a   samozřejmě závěrečné   titulky :D
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.5.2012
Superbad
Docela dobrá komedie, která   obsahuje několik opravdu   povedených scének a   trefných hlášek, jimž se   člověk s chutí zasměje.   Bláznivá a dobrodružná   jízda jednoho z mladíků s   párem policajtů po městě   mě pobavila asi nejvíce.
Konec filmu mě trochu   zklamal, protože jsem od toho   očekával prostě víc,   nicméně i tak se bylo na co   dívat.
Doudis19
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2011
V nejsprostší komedii   posledních let vás k slzám   rozesměje dvojka zoufalců,   kteří se rozhodli, že   ještě před maturitou   přijdou o panictví.   Klasické téma na   pubertální komedii? Trapné   taškařice ve stylu Prciček   se bát nemusíte, tihle dva   loseři chrlý každým   okamžikem záplavu   dechberoucích prasáren, a   ještě u toho dokážou být   dojemní a leckomu tak   připomenout doby jeho   vlastní školní docházky.
Ramilie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2021
Tento film je pro mě docela   těžké jednoznačně   ohodnotit. Má to být teenage   komedie, ale až tak velká   sranda to není, což zase ale   vůbec nevadí. Většinu   času to totiž vše působí   tak nenuceně, pohodově,   skoro až ze života. Ano,   najdou se tu přehnané   momenty, pár trapných též,   ale ve výsledku z toho má   člověk dobrý pocit. Hlavní   postavy jsou sympatické   (možná by jeden z nich   nemusel být až tak   cholerický :D), holky jsou   přirozeně krásné, žádné   zmalované umělotiny. Úplně   nejlepší byli ti dva   poldové a "McLovin"   :D
wtw
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2008
Teenkomedie, ktera rozhodne   pobavi i starsi generaci.   Vulgarni dialogy jsou mnohdy   na miste. Prvni polovina je   velice slibna a divak se   nenudi, coz se o druhe   polovine neda rict. Zachranuji   to komicke situace s   cool-policistama. Zaver je   naprosto nevyvedeny. Presto   filmu nejde uprit jakasi   celkova uprimnost a snaha o   realne zachyceni zivota   teenageru.
Warden
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.12.2007
Výborně rozjetá   komedie,které ovšem brzy   začne docházet dech a ke   konci vyloženě   nudí.Některé gagy jsou ale   opravdu povedené.....
ApexTwin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.10.2007
6
Celkom pozeratelna oddychova   komedia, na ktorej sa da   zasmiat, no nic prevratne :o]   Ale svoj ucel splnila, no...A   par gegov ma fakt ze   dostalo...Ale v kazdom pripade   by som do kina na to nesiel,   keby som vedel o com toe a   zohnal by som si DVD
hunt
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.1.2012
Zprvu to vypadalo, že se bude   jednat o zceka naprůměrnou a   zábavnou komedii (ve stylu   "sex, alkohol a mladí   lidé"). Zprvu to tak   působí, hlášky jsou super,   ústřední dvojice   povedená....avšak po asi   30-40minutách se film zvrhne   v nudu a našlapanost a   nadhled je ten tam. Škoda,   nemohu se zbavit dojmu, že   jsme byli ochuzeni o   vyjímečný snímek, ten   začátek je tak slibný.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.4.2013
Na jednu stranu jsem ráda,   že se moje očekávání   naplnilo (nerada bych se   hrabala v pytli, kam házím   americké teen snímky) a   stačil pouze letmý pohled na   nesourodou trojici loserů na   plakátě. Na svoji obhajobu,   proč hodnotím až čtyřmi   hvězdami, bych uvedla mírnou   převahu úsměvných momentů   nad verbálním   vyměšováním.
pigal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.3.2008
Bieda-velka bieda.Studentskych   komedii je ako hub po dazdi a   ked medzi divakmi nezabera   fekalny humor tak musi prist   na radu humor penisovy/vid   uchylka tucniaka z   detstva/.Humor trapny,kazde   druhe slovo fuck a shit/nie   som pruderny ale vadilo mi   to-asi normalny slovnik US   mladeze,alebo snaha o   autenticitu/.Pri takychto   prepadakoch film zachranuju   krasne teenagerky a semtam   odhalena cast ich zvodneho   tela,ale nic takeho sa   nekona,takze kukat na troch   priteplenych looserov/bez   urazky/ a obycajne baby je   katastrofou a stratou vzacneho   casu.
Pecik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.1.2012
Hromada trapnosti a málo   vtipu. I když trapným   chvílím se rád a často   směji, zde to bylo opravdu   trapně trapné=D Tomu se ani   smát nedalo a největším   úkolem pro mě bylo   neusnout...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih51375minih51375Dva nosáči a rádio (1982) 
Piratensender Powerplay n
minih27444minih27444Simpsonovi jedou do Hollywoodu (2003) [Video] 
Simpsons Go To Hollywood n
minih41729minih41729X-Men: Poslední vzdor (2006) 
X-Men: The Last Stand n
minih39755minih39755Klíč (2005) 
The Skeleton Key n
minih43301minih43301Operace Simoom (1999) 
Operacja Samum n
minih25542minih25542Zachraňte vojína Ryana (1998) 
Saving Private Ryan n
minih4053minih4053Bílí muži neumějí skákat (1992) 
White Men Can´t Jump n
minih18170minih18170Rudý úsvit (1984) 
Red Dawn n
minih23088minih23088Vysoká hra patriotů (1992) 
Patriot Games n
minih2661minih2661Air Amerika (1990) 
Air America n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

33 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

63 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

3 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

38 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kevin Lowe

Lowe Kevin

Naposled navštívené:
Kevin Lowe

Lowe Kevin