Zari
ohodnotit

Sedmá velmoc

Další název:
Seventh Power
Rok:
1933
Délka:
86 minut
Premiéra v ČR:
17.11.1933

Komentáře k filmu Sedmá velmoc

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.10.2020
Špionážní klasický   český snímek z počátku   třicátých let, který svým   námětem jistojistě budí   zvědavost. Při současném   pohledu, jak po technické   stránce, tak i po stránce   scénáristické, však   obsahuje nemálo chyb a   nepatřičností, ale jako   předobraz slavných bondovek   funguje dobře. Narážka je   hlavně na scény ze zimních   hor a lyžovaček, kterými   jsou bondovky pověstné.   Příběh začne obyčejným,   avšak zvláštním,   inzerátem v novinách,   kterého si všimnou tři   mladíci, kteří se zrovna   stali majiteli onoho   novinového plátku, ve   kterém inzerát vyšel.   Obsahoval kódy, ty se jim   podařilo rozluštit a na   česko-německé hranici se   tak následně začaly dít   věci. Snímek jako svůj   první zvukový film natočil   herec, scenárista a   převážně výrazný   režisér němých filmů   Přemysl Pražský, pro   kterého to bohužel skončilo   fiaskem. Diváci film prostě   nepřijali a tak se stalo, že   sklamaný režisér z   neúspěchu s filmovou režii   nadobro skončil. Natáčelo   se v Krkonoších v zimním   období a navíc v noci, což   na svou dobu a vlivem dobové   techniky určitě nebylo nic   jednoduchého. Nakonec,   právě na technické stránce   filmu je to hodně znát.   Námět není špatný a má   potenciál, jen je potřeba to   do scénáře o něco lépe   zpracovat. A rozhodně by   stálo za úvahu natočit   remake. Takovýto ryze český   filmový počin na to   rozhodně má.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.2.2019
No, ječení jsem si tu užil   dost. Hned úvodních dvacet   minut. Ječelo   („zpívalo“) se venku i   vevnitř, a hodně. Bez   varování. Takže mi ten   úvod celý film zhnusil a   díval jsem se jen po očku.   Stejně to byla hovězina.   Hledal jsem za co dát   nějaké to plusové procento,   ale asi jsem hledal špatně.
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.9.2009
Film už hodně nahlodal zub   času a zvuk semtam   vynechává. Avšak zde se   shodnu s panem Václavem   Březinou, že se jedná o   hodně nepovedený film. Na   druhou stranu se řadí k   žánrům, kterého na   filmovém plátně v době   vzniku bylo jako šafránu.   To, že se to nepovedlo, je   věc jiná.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

80 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

ČT2 - Babylon

03:30 - 04:00

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

03:05 - 03:50

30 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

03:35 - 04:40

0 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Stěpan Kajukov

Kajukov Stěpan

Yulija Mayarchuk

Mayarchuk Yulija

Revanš (Savage)

Revanš
Savage

Naposled navštívené:
Stěpan Kajukov

Kajukov Stěpan

Yulija Mayarchuk

Mayarchuk Yulija

Revanš (Savage)

Revanš
Savage