Zari
ohodnotit

Se zpětnou platností

Retroactive

Další název:
Nastavené na retro (SK)
Rok:
1997
Délka:
91 minut

Obsah filmu Se zpětnou platností

 
Hlavní hrdinkou filmu je vyjednavačka chicagské policie Karen (Kylie Travisová), která se zaměřuje na rukojmí. Po jednom nevydařeném vyjednávání se vrací domů do Texasu a na dálnici má auto poruchu. Naloží ji Frank (James Belushi) se svou ženou Rayanne (Shannon Whirryová) a slíbí ji zavést k odtahové službě. Zastaví se u dálničního odpočívadla, kde převezme od majitele dragstoru peníze za nelegální počítačové čipy. Zároveň mu komplic ukáže fotografie jeho ženy, které dokazují její nevěru. Žárlivý Frank při další cestě vyvolá hádku a Rayanne zavraždí. To vše před Karen. Ta z posledních sil uteče a podaří se jí dostat do uzavřené vládní...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Louis MorneauLouis Morneau  
hraje:
James BelushiJames Belushi.....Frank [43]   
Kylie TravisKylie Travis.....Karen [27]   
Shannon WhirryShannon Whirry.....Rayanne [32]   
Frank WhaleyFrank Whaley.....Brian [34]   
Jesse BorregoJesse Borrego.....Jesse [35]   
M. Emmet WalshM. Emmet Walsh.....Sam [62]   
Sherman HowardSherman Howard.....Trooper [48]   
Guy BoydGuy Boyd.....Bud [54]   
Kristina CogginsKristina Coggins.....Martha   
Robbie ThibautRobbie Thibaut.....Paul [11]   
Roger ClintonRoger Clinton.....řidič kamionu [41]   
scénář:
Michael Hamilton-WrightMichael Hamilton-Wright  
Robert StraussRobert Strauss  
Phillip BadgerPhillip Badger  
hudba:
Tim TrumanTim Truman  
kamera:
George MooradianGeorge Mooradian  
střih:
Glenn GarlandGlenn Garland  
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Se zpětnou platností >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2014
RETROACTIVE

Možná si občas říkáte:,   kdybych mohl/a vrátit čas, toto bych rozhodně   udělal/a jinak…a věřte nevěřte, hrdinům   tohoto filmu se to povedlo. A dokonce   několikrát…

Mnohokrát omílané téma –   návrat časem. Když už tu možnost máte,   pečlivě si naplánujete, co všechno změníte a   jak to uděláte, jenže ouha – překvapení –   lidé kolem se zachovají třeba jen malinko jinak   než čekáte a malér je na světě. No tak   znovu… a znovu…

Přesto, že děláte věci   jinak, stejně skončí katastrofou. Lze tedy běh   věcí vůbec změnit? I když sledujeme stejnou   počáteční situaci, konec je vždy jiný a   možná i překvapivý. Hlavní „padouch“ v   podání Jamese Belushiho mi svými nekonečnými   kecy lezl hezky na nervy. Strašně jsem si   přála, aby jej Karen už konečně dostala. Při   jeho 180 cm by to neměl být až takový   problém. James je docela veliký terč. Jenže   Kylie Travis zasáhne všechno možné, jen toho   ukecaného chlápka ne a ne trefit a konečně jej   umlčet. No co už. Tak zas příště.

Sice   to na můj vkus byla dost drsná střílečka, ale   dávalo to vcelku smysl a nakonec jsem se i docela   bavila. Průměrný snímek, ucházející   zážitek.
jonny.net
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.3.2012
Nedívat
Nevím co k tomu dodat. Kdybych tenhle honostný   název viděl ještě jednou už bych se na to asi   nepodíval. James Belushi je sice opravdu   děsivý, ale to tak všechno z toho filmu co mě   mohlo zaujmout. Slabý děj 4x nebo 5x dokolečka   (při třetí smyčce už jsem doufal, že bude   konec).
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.12.2011
Thriler odehrávající se na jednom místě v   Texasu. Snad každý tu vlastní nějakou tu   bouchačku a je ochoten ji použít i místo   pozdravu. Film vypráví o několikanásobně se   opakující časové smyčce. Na rozdíl od filmu   Na Hromnice o hodinu více tento film není   komedií, i když místy o tom pochybujete.   Musíte se smát a máte pocit, že si   protagonisté natáčení skvěle užívali.To   protáčení a opakování časové smyčky je zde   řízené. Nepřinesl jej hrdinům osud.
Tedy o   co jde? Hlaní hrdinka se živí jako policejní   psycholožka. Má za sebou hodně blbý týden.   Nepodařila se ji jedna práce, při které se   nezdařilo vyjednávání. Zahynulo šest   rukojmích. Nyní cestuje přes Texas, snad za   další prací, anebo se vrací do kraje svého   dětství. Na dálnici, uprostřed pouště, se ji   stane dopravní nehoda. Za chvilku okolo   projíždí páreček muže a ženy. Muž nabídne   pomoc a spolu trio odjíždí dál k blízké   pumpě. A pak to pořádně začíná. Přehlídka   krvavého masakru. Do děje vstupuí i další   lidé - policejní šerif, Mexičan, majitel   pumpy, cestující rodinka a zneuznaný vědec.   Shodou náhod se hlavní hrdince podaří dostat   se zpět v čase a situace se opakuje. Má snahu   prožitému masakru zabránit, ale vyvolá jiný.   A opět se časem vrací zpět ve snaze něco   napravit. A zase to nevyjde. A dokola a dokola.
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.5.2011
Dobrý sci-fi thriller režiséra Louise Morneaua   o cestování v čase. Film má perfektní spád,   není čas se nudit. Cesta časem se nám   osvětlí během úvodních titulků. Pak už jsou   na řadě návraty v čase a opakující se scény   násilí. V hlavní roli záporáka se nezvykle   objevuje výborný James Belushi, na kterého jsem   přece jenom zvyklý spíše z komediálních   rolí. Film je nyní v TV uváděn pod českým   názvem "Se zpětnou platností".
Reklama

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih61158minih61158Loď do Indie (1947) 
Skepp till Indialand n
minih20208minih20208Šimon a Matouš (1976) 
Il Vangelo secondo Simone e Matteo n
minih53300minih53300Na svobodě (1978) 
Straight Time n
minih33722minih33722Černý Orfeus (1959) 
Orfeu Negro n
minih75192minih75192Nutná oběť (2011) 
Sacrifice n
minih50027minih50027Dveře do ticha (1991) 
Le Porte del silenzio n
minih48575minih48575Sherlock Holmes (2009) 
Sherlock Holmes n
minih78764minih78764Stopy zmizelých (2008) 
The Burrowers n
minih55593minih55593Krvavá Amazonka (1985) 
Schiave bianche: violenza in Amazzonia n
minih109938minih109938Bella a Sebastián (2013) [2k digital] 
Belle et Sébastien n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama