Duben
ohodnotit

S ledovým klidem

The Cold Light of Day

Další název:
S ľadovým pokojom (SK) / Smrtonosná pomsta (SK)
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
12.4.2012
„Instinkt je jeho největší zbraní.“
Popis / Obsah / Info k filmu S ledovým klidem
Mladý obchodník Will přijíždí do Španělska, aby strávil pár dní na plachetnici se svými rodiči, s mladším bratrem Joshem a jeho přítelkyní Darou. Otec Martin pracoval celý život jako kulturní atašé, rodina se kvůli němu často stěhovala, a tak si Will s Joshem nikdy nenašli kamarády. Will s autoritativním otcem nikdy nevycházel. Nyní po jedné z hádek opouští naštvaně loď a vyráží se uklidnit do přímořského městečka. Když se odpoledne vrátí, je plachetnice pryč. Znepokojený Will vyráží po pobřeží a v zátoce otcovu loď objeví. Je zničená a vykradená, matka, otec, Josh i Dara zmizeli. Obrací se na místní policii, brzy však pochopí, že jeho rodina byla unesena a policie s únosci spolupracuje. Pokusí se utéct, jeho protivníci jsou však v přesile. Vzápětí přichází Willovi na pomoc jeho otec. Martin se dovídá, že nepracuje pro ambasádu, ale jako tajný agent CIA. Když byl Will pryč, vtrhli na loď ozbrojenci a matku, Joshe i Daru odvedli. Martin dostal 24 hodin na to, aby jim vrátil kufřík, který CIA během nedávné akce zabavila. Will je brzy postaven před velký problém - musí najít kufřík, o kterém vůbec nic neví, zachránit svou rodinu a přijmout minulost svého otce.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu S ledovým klidem
Will Shaw (Henry Cavill) se vydává do Španělka plachtit na prodloužený víkend s rodinou. Jenže se mu převrátí celý svět vzhůru nohama – agenti tajné služby unesou jeho rodinu ve snaze získat zpět tajemný kufřík a Will je najednou na útěku. Po cestě odhaluje nejen temné rodinné tajemství, ale také zlověstné vládní spiknutí. V hlavních rolích Bruce Willis a Sigourney Weaver.

Zdroj: HBO Europe


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu S ledovým klidem
Když mladý byznysmen Will Share (Henry Cavill) přijede do Španělska na týdenní rodinnou dovolenou, není zrovna prázdninově naladěn. Jeho začínající firma má problémy a napjatý vztah s puntičkářským otcem Martinem (Bruce Willis) to všechno jen zhoršuje.


Když je ale Willova celá rodina unesena lidmi, ze kterých se vyklubou tajní agenti pátrající po záhadném kufříku, Will se najednou ocitne sám na útěku. Z ničeho nic se znovu objeví otec Martin a Willův svět se otočí vzhůru nohama, když mu otec prozradí, že je agent v utajení zapletený do mezivládní sítě lží a tajemství. Will musí najít způsob, jak zachránit svou rodinu.


Běží čas stanovený únosci, španělská policie po něm jde za vraždu, kterou nespáchal a tým amerických zabijáků ho chce stejně intenzivně dostat ze zatím neznámých důvodů. Will musí ve spletitých ulicích Madridu rozplést konspirační labyrint. Komu může věřit? Kdo zabil jeho otce? A kde je záhadný kufřík, který je zřejmě klíčem k bezpečné cestě domů? Při hledání odpovědí na tyto otázky Will objeví Lucii (Verónica Echegui), o které nikdy neslyšel, a která mu chce pomoct. Ztráta otce spojí jejich síly, ale dokážou překonat obrovské nástrahy dříve, než bude pozdě?


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu S ledovým klidem
Will Shaw (Henry Cavill) je mladý obchodník, který si užívá rodinnou dovolenu ve Španělsku.

Poté, co je jeho rodina unesena, musí Will s otcem, s agentem CIA Martinem (Bruce Willis), najít únosce dřív, než bude jeho rodina zabita.


Autor: holys

Popis / Obsah / Info k filmu S ledovým klidem
Akční thriller S ledovým klidem natočil francouzský režisér Mabrouk El Mechri (nar. 1976), který zaujal americké producenty „životopisnou“ kriminální komedií JCVD (2008, FP 5/2009). Děj se odehrává ve Španělsku a jeho protagonistou je Will Shaw, jenž se nečekaně dostává do středu spletité hry tajných služeb. Jeho otec pracoval pod krytím jako agent CIA a byl před jeho očima zastřelen vlastními kolegy, kteří zradili a které vede agentka Carracková. Zatímco Will se snaží zachránit unesenou rodinu, a spojí se proto s půvabnou Lucíou (z níž se vyklube jeho nevlastní sestra), Carracková po něm jde kvůli tajemnému kufříku, o který stojí i únosci (podvedení izraelští špioni). V duchu žánru je zdánlivě spletité vyprávění o muži, ocitajícím se proti své vůli ve vleku nebezpečných událostí, jen záminkou k akčním scénám. Zajímavostí tuctového, vcelku zručně natočeného snímku je účast hvězd: Sigourney Weaverové v nezvyklé záporné roli a Bruce Willise jako hrdinova otce, který ovšem zemře na samém začátku.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2012/6


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10