Zari
ohodnotit

Richard III.

Richard III

Žánr:
Rok:
1955
Délka:
152 minut
Premiéra v ČR:
11.3.1956
„Topil se v krvi, a chtěl se spasit tím, že stále vršil zločin na zločin.“

Komentáře k filmu Richard III.

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.5.2022
Mám moc rád literární   klasiku a Shakespeara   zvlášť a když se povede   filmová či televizní   adaptace, může to dostat   další rozměr. Výkon   Laurence Oliviera v titulní   roli je prostě excelentní a   příliš za ním   nezaostávají ani Ralph   Richardson, John Gielgud a   další. Navíc se hodně   povedla i výprava a tak jsem   si mohl dopřát opravdovou   filmovou delikatesu.
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2009
Určitě nejlepší přepis   díla Williama Shakespeara od   Laurence Oliviera. V roli   hlavního představitele a   režiséra. Musím neustále   obdivovat to kvantum práce,   které přinášel k   věrohodnému zpracování   britských dějin. Dílo   režisér zpracoval v duchu   originální předlohy, bez   větších změn.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2011
Jedno z největších   klasických děl, pro mě   však jedno z nejtěžších,   už jenom tím, že jsem   limitována svými   (ne)znalostmi anglické   historie. Olivier vytvořil   postavu spíše odporného   než charismatického krále,   pod kterým slabší jedinci   hynou jako mouchy a to i   původně ti, kteří s ním   byli zadobře a snažili se z   toho něco vytěžit. Dopadlo   to jak to dopadlo, vzhledem k   tomu, že neznají Angličané   české přísloví: Kdo s   čím zachází, tím také   schází. Na každé scéně   tohoto snímku je vidět   obrovské pemzum práce,   které Olivier musel   zvládnout, propracovanost v   každém detailu, mě   potěšilo vidět sira Johna   Giegulda v mladším vydání,   i když 51 let, moc mládí   není.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Rok 1968 v dokumentech

Rok 1968 v dokumentech

Pinar Erincin

Erincin Pinar

Marketa Lazarová

Marketa Lazarová
Marketa Lazarová

Frau Holle

Frau Holle
Frau Holle

Naposled navštívené:
Rok 1968 v dokumentech

Rok 1968 v dokumentech

Pinar Erincin

Erincin Pinar

Marketa Lazarová

Marketa Lazarová
Marketa Lazarová

Frau Holle

Frau Holle
Frau Holle