Zari
ohodnotit

Projekt minulost

Project Almanac

Další název:
Welcome to Yesterday; Cinema One; Almanac
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
106 minut
„Chytrý a napínavý film o cestování časem.“

Komentáře k filmu Projekt minulost

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 6
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2016
Dějově povedené   teenagerovské sci-fi o stroji   času a jak s takovou   možností naložit. Byť je   to natočeno ve stylu   found-footage, atmosférou a   dějovým vývojem to tak ani   nevypadá. Vizuální efekty   jsou sice na jedničku, ale   právě na found-footage je   tempo až moc přísně   plynulé a v ničem   neustávající. Až si   člověk říká, jestli by to   nebylo lepší právě bez   toho. Tvůrci se chtěli od   ostatních zřejmě alespoň v   něčem odlišit, ale takhle   amatérské video prostě   nevypadá. Film je jinak   překvapivě zábavný a svým   obsahem spíše osloví   právě ty mladé, než   starší diváky. Studenti   plní ideálů a   představivostí cestování   časem náležitě využijí   zcela po svém, ale jak se   říká, tak dlouho se se   džbánem chodí pro vodu, až   se ucho utrhne. Závěr tak   trochu vnucuje moralizující   myšlenku a to skutečně k   zamyšlení. Film je tedy   zábavný a v jistém smyslu i   vynalézavý. I zde se však   tvůrci nevyhnuli několika   nelogičnostem, ale to už k   tomu tak nějak patří.
Recycler
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.11.2015
Časocestovatelská klasika
Klasika o cestování časem   snímaná   "hand-held" kamerou   ... a dobrá. Na začátku je   odhalení technologie   cestování časem a objevení   všeho, co taková technologie   může jejím majitelům   přinést. Na konci pak   zjištění, že skoky v čase   tam a sem nejsou tak úplně   bez následků. A hlavně, kdo   si má věčně pamatovat, ve   které době vlastně je, že?  
Hlavní hrdina David   proto usoudí, že nejlepší   bude vrátit se úplně na   začátek a technologii   cestování časem zničit   dřív, než ji v budoucnosti   sám objeví. Vlastně   neobjeví :-)
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2016
PROJEKT MINULOST

Student dokončí projekt   svého zesnulého otce a spolu   se svými kamarády postaví   stroj času. Pomocí něj si   plní své sny a přání,   jenže jejich činnost má i   vedlejší efekty. Ve snaze   napravit některé události   se přátelé zaplétají víc   a víc do neřešitelných   situací.

Další z filmů   zabývajících se posunem v   čase. Což o to, bylo by to   možná zajímavé, kdyby se   něco podobného mohlo   uskutečnit. Jenže zákonitě   by docházelo k situacím, kdy   to, co prospěje jednomu,   uškodí druhému. Pak se   spustí lavina událostí a   kdyby každý chtěl získat   vše co může, jiní by tím   trpěli. Přesto je to   zajímavá myšlenka, která   filmaře láká znovu a znovu   ke zpracování. Film je pojat   jako autentický deník, což   mi vadí. Nemám ráda tento   dokumentární styl,   třesoucí se a padající   kameru a podobné efekty,   Stále je to jen vymyšlený   příběh a snaha o   opravdovost vyprávění tu   nemá své opodstatnění.

Na snímku   oceňuji zejména nápad a   dobrou propracovanost   příběhu. V podstatě se mi   to líbilo, ale natáčení na   pohyblivou kameru prostě   nesnáším, proto nemohu dát   vyšší hodnocení. ©
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.2.2016
Televizní film pro   puberťáky o tom jaké by to   bylo super cestovat časem a   pořádně si při tom   zapařit. Ach jo, taková   nuda. Směr příběhu je tak   jasný a průhledný a   trapný, že je problém u   toho neusnout. Ale má to být   nenáročná zábava, tak   proč na tom hledat mouchy,   že?
PROCESOR
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Zbytečně zdlouhavý úvod   kdy se montuje stroj času.   Pak už se to tedy rozběhne a   mě napadá myšlenka. Není v   životě to, že se některý   okamžiky už nebudou opakovat   právě to jedinečný?   Nemáme po ruce tlačítko   reset a 100x šancí, než se   konečně trefíme. Když už   tedy naše partička začne   cestovat, tak sem čekal   rozhodně víc. Působí to na   mě, jako sestřih   pubertálních videí z   youtube než film. Za mě je   to promarněná látka a   ztráta času.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.5.2016
Hned za blarwič kameru   mínusy a spoustu. Kupodivu,   staré a opelichané téma mne   zpočátku i bralo. Ovšem   pak, když se v podstatě nic   nedělo a mladí jen   cestovali, jsem skoro usnul a   nadobro ztratil pozornost. Zde   nebylo asi se starším   divákem nějak počítáno,   tedy pokud tato pasáž vůbec   mohla zaujmout i ty mladší.   Závěrečný guláš   souvislostí s letadlem byl   tedy pro mne naprosto   nepochopitelný. Jó, kdyby   byly v xxxx ryby, nebylo by   potřeba rybníků. Takže   mám ohodnotit plusem alespoň   ten zajímavý začátek? Já   nevím, ale do tak dlouhé   stopáže, navíc zbytečně   dlouhé… Ale za ten opravdu   stupid závěr nedám ani   vorla.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih154023minih154023Rampage: Ničitelé (2018) 
Rampage n
minih63034minih63034Na mušce (2007) [TV film] 
Sharpshooter n
minih186144minih186144Bad Boy (1939) 
Bad Boy n
minih15777minih15777Philadelphský experiment (1984) 
The Philadelphia Experiment n
minih40750minih40750Mnichov (2005) 
Munich n
minih12326minih12326Město nic neví (1975) 
n
minih40463minih40463Madhouse (2004) 
Madhouse n
minih100938minih100938Gambler (1974) 
The Gambler n
minih81133minih81133Aréna (2011) [Video] 
Arena n
minih24749minih24749Transit Carlsbad (1966) 
n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Imogene (Girl Most Likely)

Imogene
Girl Most Likely

Naposled navštívené:
Imogene (Girl Most Likely)

Imogene
Girl Most Likely