Zari
ohodnotit

Pražské orgie

Další název:
The Prague Orgy
Rok:
2019
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
10.10.2019

Komentáře k filmu Pražské orgie

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 4
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2020
Ach dabing
Knihu Philipa Rotha jsem   nečetl a přesto rozumím,   že režisérka Irena   Pavlásková byla autorem a   jeho příběhem fascinována   a chtěla jej natočit.   Podobně jako Philip Roth   námi Čechy. Totalita očima   Američana. Možná proto je   nám Čechům ten pohled   trochu nesrozumitelný.   Možná ten film není tolik   pro českého diváka. Že by   si sama režisérka nechtěla   sama připomenou na své   mládí v socialistickém   Československu?
Při   sledování se mi drala na   mysl myšlenka "Co mi tam   nesedí? Co je na tom   divné?"
Ve filmu   mi chyběla ta totalitní   tíseň a nevím jestli to byl   záměr, asi ne, protože pak   by byly jednotlivé charaktery   mnohem srozumitelnější.   Bylo to jako sledovat život   zavřeným oknem. A trvalo mi   než jsem přišel proč.
Je naprosto pochopitelné,   že většina filmu byla   točená v angličtině, je to   přece příběh cizince, a   já jej viděl v kompletním   českém dabingu. A to byla   chyba, která filmu vzala   autenticitu doby a udělala z   toho televizní film bez té   komunistické atmosféry.
Film je to sice český,   ale pokud je to možné, tak   se raději dívejte na film s   titulky v anglických   dialozích, mělo by to být o   dost lepší.
m6k
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.12.2020
Sice jsem na tuto adaptaci   románu Philipa Rotha četl   né zcela pochvalné recenze,   ale byl jsem na něj   zvědavej. Říkal jsem si,   že když nic jinýho, tak tam   snad budou nějaký hezký   hambatý holky. Bohužel je   ten film opravdu velmi   špatný a tak hloupě   natočený, že to ani ty   hezký mladý, nahý holky   nezachráněj, (a že jedna   tam má opravdu moc krásnej   zadeček). Kladl jsem si   otázku jestli i ta kniha je   takhle blbá. Já tedy byl   přesvědčen, že jsem jí   četl, ale při sledování   filmu jsem znejistěl. Že by   autor „Portnoyova   komplexu“, který se mi   hodně líbil, napsal až   takovouto slátaninu? Nějak   jsem si tu literární verzi   nemohl vybavit, tak možná   jsem jí ani nečetl. Film je   natočen opravdu schématicky,   nedůvěryhodně a hloupě.   Přitom to téma, amerického   spisovatele, který za   komančů přijede do   Československa a tady se   dostane mezi   „disidentsko-intelektuální   smetánku, kolem spisovatele   Jiřího Muchy, je   potenciálně tak atraktivní.   Nejen tím, že mejdany v jeho   pražském bytě byly opravdu   legendární. Ovšem tady jsou   vylíčeny s podobnou   trapností, s jakou asi   probíhaly mejdany u Ivana   Jonáka v Discolandu Sylvie.   Ta příšerná scéna, kdy   Olga ukazuje nezkušenému   mladíkovi jak vypadá kunda,   tu bych si přesně dokázal   představit mezi   „společenskou elitou“ u   Jonáka. Kdyby tenkrát   komunisti chtěli natočit   "diskreditačační"   film, (ve stylu "Majora   Zemana"), proti Jiřímu   Muchovi a pražským   disi-intelektuálům, tak by   se jim to nemohlo povést   lépe. I ty „politické“   peripetie - slavný americký   spisovatel, versus česká   STB, působí velice pitomě a   nevěrohodně. Tvorba   režisérky Ireny Pavláskové   je vůbec smutný příběh.   Po velice zajímavé a   originální prvotině „Čas   sluhů“, (ve kterém tak   herecky zazářila Ivana   Chýlková), už pak každý   její další film byl horší   a horší Mimochodem ještě   nikdy jsem neviděl Kláru   Issovou, (která je jinak moje   oblíbená herečka), hrát v   nějakém filmu tak špatně   jako tady. I „básník“   Pavel Kříž tu hraje blbě,   ale u toho bych si totéž co   u Kláry Issové tvrdit   netroufl. Ještě že film   trochu zachraňuje zajímavé,   zahraniční herecké   obsazení hlavních rolí,   (Jonas Chernick a Ksenia   Rappoport), ale jinak…   Jinak, už jen ten zadeček a   bobr holek z těch podivně   asexuálních orgii v bytě   Jiřího Muchy. Vysloveně   promarněná filmová   příležitost...
klasifikátor
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.11.2020
Vím, že paní Pavlásková   má přímo nutkavou potřebu   být jaksi programově   "netuctová" ale   tady opravdu HODNĚ   přestřelila. Při hodnocení   tohoto "veledíla"   člověka napadají samé   výrazy, které se nedají   najít v žádném slovníku.   Kláru Issovou jsem měl léta   ve velké oblibě ale tady mě   už poněkolikáté za sebou   utvrdila v tom, že její   kdysi tak nadějná kariéra   kvapem uvadá. Nevěřil bych,   že právě ona bude patřit k   herečkám co nedokážou   ustát přestup do středního   věku.
Jednu hvězdu   navíc od minima dávám jen   proto, že jsem od našich   filmařů v poslední době   viděl ještě pár horších   věcí (což je dost smutné).
Zdenek43
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.4.2020
Dal bych minus pět, ale to   bohužel nejde. Komentář je   naprosto zbytečný. Vydržel   jsem koukat jen proto, že se   v karanténě nudím.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih139124minih139124Anthropoid (2016) 
Anthropoid n
minih27760minih27760Jak jsem balil učitelku (1998) 
Rushmore n
minih9311minih9311Jak zabít kněze (1988) 
To Kill a Priest n
minih25294minih25294Dědictví z Las Vegas (1997) 
Arlette n
minih145693minih145693John Wick 2 (2017) 
John Wick: Chapter Two n
minih18727minih18727Sexmise (1984) 
Seksmisja n
minih181262minih181262Hra špionů (2020) 
The Courier n
minih62499minih62499Král Ubu (1968) [TV divadelní představení] 
Král Ubu n
minih145491minih145491Melanie: Dar života a smrti (2016) 
The Girl with All the Gifts n
minih45793minih45793Tichý svědek (1973) [TV inscenace] 
Tichý svědek n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama