Zari
ohodnotit

Pátek třináctého 4: Poslední kapitola

Friday the 13th: The Final Chapter

Další název:
Friday the 13th Part 4, Friday the 13th: Last Chapter
Žánr:
Rok:
1984
Délka:
88 minut

Komentáře k filmu Pátek třináctého 4: Poslední kapitola

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.9.2017
Za konec s maskou dvacet plus,   jinak se to ničím neliší   od předchozích filmů. Holky   něco předvedly, herci jakž   takž, jen ten zoufalý dabing   byl děs. Ovšem to není věc   originálu.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2012
Friday the 13th: The Final Chapter
Začátek vypadal hodně   dobře, ale nakonec jsem byla   trochu zklamaná, že jsme s   Jasonem nemohli být v   nemocnici trochu déle, přece   jen bychom se mohli vymanit z   toho stereotypu vraždění u   jezera, ale bohužel se tak   nestalo, nicméně co   následovalo dál, z toho jsem   byla nadšená. Jason opět   nemilosrdně usekává   končetiny a jde mu to na   jedničku. V tomto čtvrtém   díle mi nevadila snad ani   jedna postava a když vadila,   tak byla hodně rychle   odklizena. Jinak co se týče   ostatních postav za zmínku   jich stojí hned několik   třeba hrdinka Trish, která   válela a já jí musím   přidat mezi nejlepší   postavy jaké jsem mohla   zatím ve všech čtyřech   dílech vidět, stejně tak   její bratr Tommy.
Jinak bylo by   pochopitelné kdyby díl s   názvem Poslední kapitola byl   posledním dílem, přesně   tak jak bylo myšleno,   protože konec to mělo a   řekla bych zdařilý, ale   bohužel, natočilo se   dalších několik dílů a   myslím, že kvalita bude   žalostná, ale uvidíme.
Poslední kapitola je   jeden z nejlepších dílů.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.9.2014
Pátek třináctého 4 je   průměrná docela zábavná   vyvraždovačka. Hodně krve,   ucházející atmosféra,   dementní scénář a slabí   herci, prostě lehce   nadprůměrné béčko.Z   dnešního pohledu   samozřejmě film zestárnul a   je poplatný roku svého   vzniku.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.11.2018
Poté, co byl Jason Voorhees   smrtelně zraněn a   přemístěn do márnice,   spontánně oživí a vyrazí   do svého domova v Camp   Crystal Lake. A tam se opět   začnou dít věci.   Plánovitě to měl být   poslední snímek této   série, ale jak už dnes   víme, nestalo se tak.   Příběh je tentokrát krapet   jednodušší, takže chvála   tvůrcům za to, že události   předchozích třech snímků   okrajově zrekapitulovali,   neboť z děje jinak není   poznat o co vlastně jde.   Diváci neznající   předchozí snímky by tak   vůbec nevěděli kde, co, jak   a proč. Režisér Joseph Zito   tentokrát vsadil na větší   plynulost, což působí ve   vývoji událostí krapet   reálněji. Máme tu opět   partu mládeže v pronajatém   domě a diváci sledují, co   tam první noc dělají. A je   to dlouhé a divák   nedočkavě očekávající   útok Jasona se pomaličku   začíná nudit. Když už se   konečně objeví, k radosti   to nijak nepřidá, neboť   jeho další nečekaný   smrtící útok přijde zase   až za hodně dlouho. Je to   zkrátka dlouhá noc, jako   domněle celý film. Příběh   tak v podstatě nemá žádný   děj, což se může po   divácké stránce hodit a   nemusí. Jestli se jedná o   nejlepší díl série je na   diskuzi. Dějově se do   vražedných scén netlačí   na pilu, což zrovna u   slesherů není zrovna   obvyklé. Divák toto   očekávající se tak spíše   bude nudit. Film je tak vlivem   toho nebývale rozporuplný   právě v otázkách kvality,   zájmu a působnosti jako   takové. ‘Závěrečná   kapitola’ je v rámci   žánru stále zábavná, ale   poněkud únavná. Takže nic   mimořádného raději   neočekávat.
261972
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2013
No co k tomu říct. to je   těžké. Čtvrtej díl a   stále jsem se nebavila jako   při jedničce. Furt nová   hrdinka. Z kluka udělali   novýho Jasona, který se   objeví v pětce. Vraždy   opět jen na pár sekund byly   vidět. Nic moc.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.5.2010
Tímhle filmem měla ta série   skončit. Protože tady je to   ucelený tak nějak celkově.   Jason se po svém   "úmrtí" ocitá v   nemocnici, kde nabírá znovu   síly a pokračuje tam, kde   skončil. A že pokračuje   naprosto precizně, je věc   jasná. :-)
Robinson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2011
Výborný díl, zřejmě jeden   z nejlepších. K dokonalosti   mu však přece jen pořád   něco chybí. Když   přehlídnu nesmyslnou   nesmrtelnost Jasona a to, že   v každým díle vypadá   úplně jinak, trošku naivní   a docela ohraný děj (který   mi sice vůbec nevadí, ale je   to přece jen pořád to   samé) ... tak mi zde hlavně   chybí více vygradované   finále, jaké mě potěšilo   v každé předchozí části.   Jasonovu cestu do Crystal Lake   mohli také více propracovat,   a ne ukázat jen jednu scénu   v nemocnici. Ale jinak si   nemám na co stěžovat, herci   jsou zábavní, zvlášť   malej Tommy (Corey Feldman) je   fakt ďábel. Gore fajn,   atmosféra dobrá, nikde jsem   se nenudil a můžu jenom   doporučit, pokud teda víte,   co od slasheru čekat.
Deviant_Girl
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2022
Tommy přichází...
Tenhle díl nám poprvé   představuje postavu Tommyho   která se stane úhlavním   nepřítelem Jasona. A   celkově se děj zlepšil od   posledního dílu. Takže   dobrý průměr.
marci22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Lehký skluz,lehký   stereotyp...
Vražd je   hodně(13-aspoň se to hodí k   názvu),jenže začínají   být Jasonovou klasikou.
Určitě tento díl   patří mezi vynikající   díly série.
Helled
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2013
Horor/thiller
Na vrcholu serie pátku   třináctého se tenhle film   dobře umístní od   předchzích dílu byl takhle   uspěšný pouze jednička ale   je tu pár zasadních vad na   filmu není ani amaterský   sestříhaný ani obasazení   nebylo špatné ani zvuk jinak   řečeno v natáčení chyba   nebyla chyba byla z koncem kde   malý chlapec oddělal   masového skoro nesmrtelného   vraha to je absoultní blbost   ani silnějším lidem než je   on se to nedařilo než ho   uplně zlikvidovali a tady i   brutalitka to byla proto bude   tenhle kultovní film plný   různých chyb a v každém   díle ať už v natáčení   nebo v ději filmu a má to   cenu natáčet další a   další filmy někteří   režiséři nepochopí že   legenda je prostě legenda a   ta nejde překonat v žádném   směru ani remake a ani   pokračování k růžným   legendám jako jsou   třeba:Halloween (1978)   Texaský Masakr motorovou   pilou (1974) Hra na vraha   (1980) a i na tenhle film   pokračování tedy Pátek   Třináctého daly seri tu   pravou štávu kterou nahodil   první díl ale to už je k   Pátku Třináctého 5   teenageři si vůbec nedávali   pozor chodili sami ven do lesa   a bylo jim uplně jedno že tu   před něma zahinula kopa   teenagerů kteří byly   podobní stejně se chovali a   taky si nedávali pozor na to   co se před němy v crystal   lake stalo i to je v těch   slasherech blbé věčina   lidí v normálním světě by   si teenageři dávali pozor   obvzlášťe když se tu před   němi stalo něco tak   hrůzného možná by tam   neměli lozit to by jim taky   došlo ale v hororech jsou   nesmtelní vrazi a teenageři   co se ničeho nebojí jěště   že doba slasherů kde jsou   takový teenageři už končí   a začínají brutálnější   horory gore hixplotation   exploitation splattery ty už   sice existovali i v   šedesátých letech ale   nejvíc se dali v   sedmdesátých letech   příklady takových hororu je   Krvavá Hostina (1963)   Toxický mstitel někdy je i   horor nuda zvlášt když už   je to stou fantazii přehnané
Nikii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2013
Pátek třináctého 4? Nejlepší díl!
No, co k tomuto dílu dodat.   Dokonalost! Opravdu... podle   mě je tento díl nejlepěím   dílem z celé této série.   Film začíná velmi dobře.   Paul vypráví o Jasonovi a   ukazují se scény z minulých   dílů. Pak bude Jason v   nemocnici, ale jak Jasona   známe, nic ho nezastaví a   potřebje vraždit. Nejlepší   díl! Děj byl dobrej a ty   triky! Úžas. Jne co mi už   na Pátku trošk vadí, je to,   že v každým díle vypadá   Jason jinak. Ale co už i tak   je to dobrý díl, herecké   výkony byly slušné a   neraději mám v tomto díle   Trish (Kimberly Beck) a   Tommyho (Corey Feldman). Tento   film měl být posledním.   Ukončením této série,   jenže "rozréjpali"   to Novým začátkem! Proč?   Akorát to zkazili. První   čtyři díly jsou nejlepší.
Dexterman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.1.2014
Teda nečekal jsem že se film   zpamatuje hned po kremaci   pátku třináctého nu velmi   dobrý díl a děj byl taky   skvělý

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih94714minih94714Vojnarka (1968) [TV inscenace] 
Vojnarka n
minih145085minih145085Bezva ženská na krku (2016) 
Bezva ženská na krku n
minih46996minih46996Bunkr smrti (2008) 
Outpost n
minih49760minih49760Dead Set (2008) [TV minisérie] 
n
minih131894minih131894Victoria (2015) 
Victoria n
minih32669minih32669Duch ohně (2001) 
Long Time Dead n
minih60894minih60894Bezejmenní (1999) 
Los Sin Nombre n
minih41720minih41720Síly temna (2006) 
The Covenant n
minih53806minih53806Hledám paní na hlídání (1975) [TV inscenace] 
n
minih18651minih18651Senzační prázdniny (1967) 
Les Grandes vacances n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

The Nightmare Ends on Halloween II (2011)

 The Nightmare Ends on Halloween II (2011)
The Nightmare Ends on Halloween II n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)

 Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)
Freddy vs. Jason vs. Ash n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

Jason vs. Leatherface (2010)

 Jason vs. Leatherface (2010)
Jason vs. Leatherface n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

Pátek třináctého (2009)

 Pátek třináctého (2009)
Pátek třináctého n
Friday the 13th
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Marcus Nispel

(remake)

Friday the 31st : Michael vs Jason (2004)

 Friday the 31st : Michael vs Jason (2004)
Friday the 31st : Michael vs Jason n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

The Nightmare Ends on Halloween (2004)

 The Nightmare Ends on Halloween (2004)
The Nightmare Ends on Halloween n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Michael Vs. Jason (2004)

 Michael Vs. Jason (2004)
Michael Vs. Jason n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Matt Spease

(spin-off)

Freddy vs. Jason (2003)

 Freddy vs. Jason (2003)
Freddy vs. Jason n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké / Itálie / Kanada
Režie: Ronny Yu Yan-Tai

(pokračování)

Jason vs. Sadako (2003)

 Jason vs. Sadako (2003)
Jason vs. Sadako n
 
Žánr: animovaný / komedie / romantický
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Jason X (2001)

 Jason X (2001)
Jason X n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: James Isaac

(pokračování)

Pátek třináctého 9 (1993)

 Pátek třináctého 9 (1993)
Pátek třináctého 9 n
Jason Goes to Hell: The Final Friday
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Adam Marcus

(pokračování)

Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (1989)

 Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (1989)
Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu n
Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Hedden

(pokračování)

Pátek třináctého 7: Nová krev (1988)

 Pátek třináctého 7: Nová krev (1988)
Pátek třináctého 7: Nová krev n
Friday the 13th Part VII: The New Blood
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: John Carl Buechler

(pokračování)

Pátek třináctého 6: Jason žije (1986)

 Pátek třináctého 6: Jason žije (1986)
Pátek třináctého 6: Jason žije n
Friday the 13th Part VI: Jason Lives
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Tom McLoughlin

(pokračování)

Pátek třináctého 5: Nový začátek (1985)

 Pátek třináctého 5: Nový začátek (1985)
Pátek třináctého 5: Nový začátek n
Friday the 13th: A New Beginning
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Danny Steinmann

(pokračování)

Pátek třináctého 3 (1982)

 Pátek třináctého 3 (1982)
Pátek třináctého 3 n
Friday the 13th Part 3
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Steve Miner

(pokračování)

Pátek třináctého 2 (1981)

 Pátek třináctého 2 (1981)
Pátek třináctého 2 n
Friday the 13th Part 2
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Steve Miner

(pokračování)

Pátek třináctého (1980)

 Pátek třináctého (1980)
Pátek třináctého n
Friday the 13th
Žánr: horor / thriller / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Sean S. Cunningham

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

84 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

13:30 - 14:25

24 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

19 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Suspiria (Dario Argento's Suspiria)

Suspiria
Dario Argento's Suspiria

Maya

Maya
Maya

Naposled navštívené:
Suspiria (Dario Argento's Suspiria)

Suspiria
Dario Argento's Suspiria

Maya

Maya
Maya