Zari
ohodnotit

Partyzánská stezka

Žánr:
Rok:
1959
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
6.5.1960
„V Bystré Dolině na Slovensku je celostátní sraz pionýrů - vítězů soutěže ve sběru šrotu.“

Komentáře k filmu Partyzánská stezka

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
curil
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.7.2012
Pro mě taková agitka, která   propaguje pionýrské hnutí.   Nejlepší herecký výkon   podává vlčák Oro, jinak je   to hrůza. Zanícené   deklamování kroniky jedním   z pionýrů, které provází   celý děj, a spojení s   partyzánským hnutím a SNP.   Podobné profesionální   partyzány jsem zažil i já   třicet let po válce při   povinné návštěvě   Dukelského průsmyku v rámci   ZVS v Prešově na   důstojnické škole. Ti   podobně pateticky popisovali   průběh dukelské operace,   při níž ale zbytečně   zahynuli stovky českých a   slovenských vojáků, kreří   byli nasazeni do přední   linie před rusáky.   Nesmyslně nařízená taktika   v nepřiznívém počasí   zavinila zbytečné ztráty.   To ale dnes už každý z   historie ví. Nedivím se, že   film nebyl v TV vysílání   uváděn a po premiéře v   kinech zapadl.
hvezdyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.12.2012
To je snímek pro silné   nátury. Patřit by měl mezi   dětské filmy. Patří do   kategorie těch   propagačních. Byl natočen   jako dar k desátému   výročí založení   Pionýrské organizace.   Takový dar byl za trest.   Promítat by se mohl jako   instruktážní film pro   sběratele kovů a nejen těch   drahých. Pionýři zde   nerozebírají značky u   dálnic, ale poctivě   sbírají staré železo. V   druhé části filmu tráví   prázdniny tím, že plní   jakousi bojovou hru. Film je   to strašně nudný.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pravosudije volkov

Pravosudije volkov
Pravosudije volkov

Naposled navštívené:
Pravosudije volkov

Pravosudije volkov
Pravosudije volkov