Duben
ohodnotit

Obsah filmu Paní Morálka kráčí městem

 
Paní Morálka se říká paní radové Štěpánkové. Ta umístila do staromládenecké domácnosti profesora Černého jako služku chovanku polepšovny. Maloměstská společnost profesora začne podezřívat z přílišné náklonnosti k této nové služebné. Čsem se ukáže, že to je jeho dcera.

Autor/Zdroj: /Popis

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2010
Další z mnoha příběhů, jak chudé a snad i   zbídačené mladé děvče cestu ke štěstí   našlo. "Srdcervoucí" drama, či   komedie vypráví příběh osiřelé dívenky,   kdy ji matka po narození navždy odešla skokem   do rybníka. Následovaly smutné roky, kdy   dětství částečně strávila v sirotčinci a   částečně v polepšovně. Jako vždy to nakonec   všechno dobře dopadne. Pozná se i se svým   tatínkem.
Velký prostor zde dostala Růžena   Šlemrová, její pištivý hlas (nemyšleno zle)   a lehké ráčkování jsou nezapomenutelné. Ani   nevím, jestli i v reálu byla taková morálka,   jako je znázorněno ve filmu. Přeci jenom jsem   na svět přišel v jiné polovině století, než   kdy vznikl tento film. I tak je to kousek spíše   pro skutečné milovníky starých filmů. Režie   i scénáře se ujal Čeněk Šlégr. Smutná to   postava následujících let. Na tomto místě   bych doporučil i přečtení knihy, která se mu   věnuje. Kniha se jmenuje "Čeněk Šlégl -   Dvě tváře herce, režiséra a   scénáristy" a autory jsou Jaromír Farník   a Radek Žitný.
Elementik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Je to taková blbinka, pro představu asi to, z   čeho si tak moc dělá srandu Pytlákova   schovanka (rodinné vztahy a náhody.) Ovšem   Růžena Šlemrová je boží (jestli tehdy   takové slovo existovalo ;-)


Hodnocení:n12345678910
Paní Morálka kráčí městem (1939)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10