Zari
ohodnotit

Noc patří nám

We Own the Night

Další název:
Helden der Nacht - We Own the Night
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
7.2.2008
„Dva bratři na opačných stranách zákona. Loajalita k rodině je důležitější než spor.“

Komentáře k filmu Noc patří nám

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.5.2017
Soudím podle sebe, že když   se mi líbilo krimi, nebude to   špatný film. Nechyběly mi   přehnané akční krvavé   scény a nesmyslné honičky,   díky citlivé režii Jamese   Graye a téma rodinné   loajality jsem přivítala   ráda, přestože drogová   mafie mi šla pěkně krkem.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.4.2017
Nuda dne i noci
V kontrastu s vynikajícími   Východními přísliby   působí Noc patří nám jako   chudý příbuzný. Nemluvím   teď o herectví Phoenixe,   Duvalla, Wahlberga nebo Evy   Mendes, ale o ubíjející   režii a podprůměrném   scénáři Jamese Graye. Již   podruhé během sedmi let   dokázal zahrabat   potenciální hit s parádním   obsazením v nudnou frašku,   do které je vidět jako do   křišťálové koule. Kéž   by se zase na několik let   odmlčel a nedělal ze svého   kamaráda Phoenixe, který se   za pár měsíců objeví v   jeho novém filmu, herce se   špatným výběrem rolí.   Nulovou logiku nevyvažují   ani hercké výkony a   čitelnost děje a rozuzlení   zápletky je prostoduché až   hrúza.Jediným thrillerem je   tedy zjištění , že   kdejaká hovadina dostane   vysoké hodnocení.
wolvie95
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Solídna dráma, nadpriemerný   krimi-thriller z prostredia   policajného zboru, gangov a   drogových dílerov.   Spočiatku ma to dejovo   príliš nezasahovalo, ale od   postrelenia Josepha sa to   začalo vylepšovať a stala   sa z toho nakoniec   nadpriemerná kriminálka,   ktorá ma zaujala najmä z   pohľadu hereckých výkonov,   Joaquin Phoenix tu je   jednoznačne herecky   najlepší, zato Mark Walhberk   je celkovo menej výrazný,   škoda je aj to, že nemá   toľko priestoru, koľko by si   zaslúžil. Veľmi dobre   zapasovali vo filme aj   emocionálne silné scény,   ktoré fungovali aj vďaka   skvelému obsadeniu. Plus   ešte by som zmienil akciu,   ktorej je poskromne, ale   zaujme - trebárs   automobilová honička v   daždi alebo záverečný hon   v obilí. Takže okrem možno   menej záživnejšieho   začiatku nemám príliš čo   vytýkať, celkom spokojnosť.   80%
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.7.2013
Zručně natočený thriller,   který vyniká hereckým   obsazením, výkony již tak   ne. Co mi trochu vadí, ale   opravdu málo, je že celý   příběh je od počátku tak   čitelný, že můžete   předpokládat pokračování   filmu krok po kroku. Jinak   jsem byl ale po dlouhé době   s kriminálkou spokojený a   určitě jsem se nenudil, i   když se zatajeným dechem   jsem také TV nesledoval.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.4.2012
Slušný a drsný   krimi/thriller s dobrým   hereckým obsazením,který na   mě osobně působil celkem   věrohodně a realisticky!
sajnym
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.4.2012
V celku povedený thriller,   až do doby kdy Joaquinovi   zemře otec, pak již film   ztrácí dech a vypadá to   jakoby zbytek filmu   dodělával jiný režisér,   který chce film předčasně   ukončit.
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.7.2011
Trochu přehnaná pohádka o   tom, jak se z nezvedeného   synka stane charkterní polda.   Nicméně vynikající   Phoenix, nádherná Mendes a   sympaťák Wahlberg to   zachraňují a koukat se na to   docela dobře dá, ale stopu   to nezanechá.
jitush.b
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.1.2010
Tento film měl v sobě velký   potenciál, který ale   bohužel scénarista a   zároveň režisér pořádně   zahrabal. Díky tomu se jedná   o další z celé řady   průměrných krimi dramat,   které nikdy dlouho neuvýznou   v paměti a brzy se na ně   zapomene.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Noc patří nám
Hodně drsný film, plný   násilí, smrti a dalších   podobných věcí. Ale   rozhodně stojí za to ho   vidět, a je dobré ho mít i   doma ve vlastní videotéce.   Eva Mendes prostě úžasná   jako v každém filmu. A   Joaquin dokazuje, že je   opravdu skvělý herec. a Mark   Walhberg završuje moje   nadšení.
smrkac
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.7.2009
Už to tady bylo, ale přeci jen ...
No tak po shlédnutí tohoto   filmu ( podotýkám teprve   nyní výjimečně na TV N@VA   ) jsem nemohl nenabít dojmu,   že jde o prakticky   šablonovou záležitost   "na motivy" mnou   oblíbených Temných   zakoutích, které rozhodně   doporučuju a považuji za   režisérův kvalitní počin.   Toto nebylo až tak špatné,   ale byla to ( až na pár   momentů ) poměrně   průhledná slabota a tak   nějak zapadající do   schématu právě již   zmíněné TV N@VA. Kdybych   neviděl Temná zákoutí tak   bych možná byl   "ohromen", ale to   asi nebudu už nikdy, protože   málokterý současný film   mne dokáže položit na   lopatky nebo mne nechat   přibitého v křesle jako to   dokázaly bijáky doby dávno   minulé. Rozhodně se tento   filmíček trochu vymyká   běžné USA produkci a to   právě díky již také   zmiňovanému režisérovi,   který to "vidí o   malinko jinak", ale jinak   jde o poměrně průměrný   film. Faktem je, že se   něktěří herci ze sebe   snaží dostat maximum (   Phoenix ) , ale celek zkrátka   nezachrání. Já osobně si   nejvíce ujíždím na   mnohými opomíjené filmové   hudbě, ale v tomto případě   jde o natvrdo zkopírované   resp. znovu použité muzice   právě z již zmiňovaných   Temných zákoutí ( The YARDS   -   http://fdb.cz/filmy/33984-temn   a-zakouti-the-yards.html ), je   taková zvláštní a   zajímavá, ale rychle se   oposlouchá a hlavně ve 2   filmech je nadbytečná i   když motiv to není špatný.   Dvojice PHOENIX a WAHLBERG je   zde opět k vidění nicméně   trochu jinak než v zakoutích   a to tak, že "na   koni" je zde PHOENIX   oproti WAHLBERGOVI, který   "zářil" v   zakoutích. Rozhodně   doporučuji oba filmy   zhlédnout už jenom pro   udělání si jakéhosi   obrázku o tom co se zde   snažím osvětlit. Děj   raději nebudu řešit, ale   věřím, že si každý   udělá svůj názor sám.   JAMES GRAY není špatný   režisér, ale zřejmě teprve   zraje a tak mu nechme čas,   třeba se posune někám dál   ...
Pauleta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.11.2008
Je fajn zase jednou mezi těmi   thrillery s šíleným tempem   a roztřesenou kamerou   shlédnout krimifilm klasické   školy, navíc podpořený   dobrými hereckými výkony.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Velmi zábavný a kvalitní   příběh, napínavý až do   svého samotného závěru.   Skvělé herecké výkony,   slušných herců.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2008
Sice trochu pomalejší ale i   tak prvotřídní krimi   thriller, který chvílemi   připomíná žánrově   podobnou avšak o třídu   lepší "Skrytou   identitu". Největší   plus filmu je určitě v   hereckém obsazení a to se   hlavně týká ústřední   mužské trojice   Phoenix-Wahlberg-Duvall.   Hlavně Phoenix zde   předvádí opravdu výborný   výkon a nestane se aby   přehrával nebo byl   nevěrohodný. Wahlberg s   Duvallem sice trochu   zůstávají v jeho stínu ale   rozhodně mu zdatně   sekundují. Co se týká Evy   Mendes tak ta je zde jen pro   okrasu ostatně jako v   kterémkoliv jiném filmu ve   kterém se za svojí hereckou   kariéru objevila a rozhodně   se nijak nesnaží lézt do   zelí zkušenějším kolegům   a vše sleduje hezky z   povzdálí a vždy vypadá   velice sexy. Co se týká   zatím nepřliš známého   Jamese Graye tak ten svoji   úlohu režiséra zvládl   také velice dobře a z filmu   tak krásně vyzařuje dobová   atmosféra okořeněná   dobovými hity. Kdybych měl   film shrnout jako celek jedná   se o opravdu solidní   kriminálku ze straré školy,   která sice v rámci žánru   nepřináší žádnou inovaci   ale vše už dříve viděné   přivádí skoro k   dokonalosti.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.7.2008
Takové zvučné herecké   obsazení ale herecké výkony   nic moc,kromě hlavní postavy   J.Phoenixe a E.Mendes ktéré   to seklo ,hlavně začátek se   rozjel perfektně v jejím   podání.Potom už to byla jen   tuctová krimi ,kde se   nahání parta poldů a ruské   mafie.Akce nestála za   nic,M.Wahlberg tam neukázal   dá se říct nic ze svého   hereckého umění.
kali.4
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.1.2008
We Own the Night je sice   bezvadně odehraná (zde   především exceluje Joaquin   Phoenix), obsahuje několik   zajímavých scén, ale to je   asi tak vše. Chyběl tomu   náboj a režisérova invence,   místy se snímek jenom   táhnul a "pachtil"   jakoby bez tempa. Příběh mi   přišel na první pohled   přinejmenším divný, na   druhý „pouze“   jednoduchý. A to ještě   nemluvím o tom, že ta   depresivní hudba, nevlídná   atmosféra a neustále   zachmuřené či zdrogovaně   působící postavy mi časem   lezly dost na nervy. Pokud jde   o ruskou mafii, doporučuji   raději Východní přísliby.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28301minih28301Ani málo, ani moc (1999) [TV film] 
n
minih27245minih2724510 důvodů, proč tě nenávidím (1999) 
10 Things I Hate About You n
minih105459minih105459Interstellar (2014) [2k digital] 
Interstellar n
minih9380minih9380Janosik (1974) 
Janosik n
minih134190minih134190Fotograf (2014/1) 
Fotograf n
minih43248minih43248Proč bychom se netopili (2008) [TV seriál] 
n
minih22705minih22705Volání divočiny (1966) 
Born Free n
minih18804minih18804Schůzka s cizincem (1995) 
Never Talk to Strangers n
minih71331minih71331Jmenuji se Khan (2010) 
My Name Is Khan n
minih20452minih20452Tajemství Ocelového města (1978) 
Tajemství Ocelového města n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dary hadího krále (1977) [TV i...

14:05 - 15:00

18 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

14:00 - 14:45

23 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - To ty nosíš smůlu, lásko (2023...

13:35 - 15:50

48 minut již uběhlo
87 minut zbývá do konce

Prima - Zahradník po ruce

14:10 - 14:55

13 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Psí život (Une vie de chien)

Psí život
Une vie de chien

Nancy Schreiber

Schreiber Nancy

Mark Smith

Smith Mark

Arbitr (Kohtumõistja)

Arbitr
Kohtumõistja

Naposled navštívené:
Psí život (Une vie de chien)

Psí život
Une vie de chien

Nancy Schreiber

Schreiber Nancy

Mark Smith

Smith Mark

Arbitr (Kohtumõistja)

Arbitr
Kohtumõistja