Jeden svět
ohodnotit

Nejvyšší nabídka

La migliore offerta

Další název:
The Best Offer
Žánr:
Země:
Rok:
2013
Délka:
130 minut
Premiéra v ČR:
12.9.2013
„Láska ke kráse může být zničující“

Obsah filmu Nejvyšší nabídka

 
Virgil Oldman je světově uznávaný znalec v oblasti starožitnictví v jednom významném aukčním domě. Vede osamělý život a složitých vztahů s lidmi se straní jako čert kříže. Když jej krásná a tajemná Claire požádá, aby jí pomohl při odhadu a prodeji rodinné umělecké sbírky, dívka začne Virgila stále více fascinovat. Komunikuje s ním však pouze zpoza tlustých stěn a těžkých dveří. Vigil se brzy ocitne lapen ve víru nekontrolovatelné vášně.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 20.12.2014

 
Související odkazy
 
Recenze: Nejvyšší nabídka

Nejuznávanější italský režisér současnosti Giuseppe Tornatore a jeho první pouze a jenom anglicky mluvený... číst dál

 
 
RECENZE: V Nejvyšší nabídce září Geoffrey Rush pod pražským orlojem

Lepší reklamu si naše metropole nemohla přát. V kouzelném filmu Nejvyšší nabídka jde oscarový herec Geoffrey Rush za tajemnou kráskou až do staroměstských uliček. číst dál

Hodnocení: 75 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Giuseppe TornatoreGiuseppe Tornatore  
hraje:
Geoffrey RushGeoffrey Rush.....Virgil Oldman [61]   
Jim SturgessJim Sturgess.....Robert [34]   
Sylvia HoeksSylvia Hoeks.....Claire Ibbetson [29]   
Donald SutherlandDonald Sutherland.....Billy Whistler [78]   
Philip JacksonPhilip Jackson.....Fred [64]   
Dermot CrowleyDermot Crowley.....Lambert [66]   
Liya KebedeLiya Kebede.....Sarah [35]   
Kiruna StamellKiruna Stamell.....trpaslice Claire [32]   
John BenfieldJohn Benfield.....barman [61]   
Gen SetoGen Seto.....správce [57]   
Klaus TauberKlaus Tauber.....Virgilův asistent   
scénář:
Giuseppe TornatoreGiuseppe Tornatore  
hudba:
Ennio MorriconeEnnio Morricone  
kamera:
Fabio ZamarionFabio Zamarion  
střih:
Massimo QuagliaMassimo Quaglia  
trailer
Oficiální stránka:
lamiglioreoffertailfil...
 
 
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Nejvyšší nabídka >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

karel.logr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2016
Skvělý film
Po delší době film,který mě opravdu   zaujal.výborné herecké výkony všech hlavních   postav,proto nikoho nevyzvedávám nad   ostatní.
Skvělý zážitek, silný příběh s   překvapivým koncem.
Všem doporučuji a dám si   ho jistě ještě jednou..'
Tia
Hodnocení:
Přidáno: 4.5.2016
Chtěla bych vidět,co by natočili tady ti   rádoby kritici. Film se mi líbil, žádné   násilí a krev,zajímavý konec. Ráda se na něj   podivam ještě jednou.
alexsgalaxy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2014
Veľmi som sa na tento film tešila už z ukážky   sa mi zdal byť vážne dobrý. Nemílila som sa.   Zo začiatku sa mi zdal trošku divný neviem ani   prečo. Skôr nezvyčajný a to sa mi po čase   začalo páčiť lebo to bolo iné ako ostatné,   zvyčajné scenáre. K tomu ten prekvapivý koniec   čo som aj ja mala problém sa z toho spamätať.   A dúfam, že v Prahe tá reštaurácia existuje a   na najbližšej návšteve mesta ju musím   navštíviť.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.3.2014
Umělecké orgie. Jinak Nejvyšší nabídku   nemohu nazvat. Virgil je stará škola, má velké   osobité kouzlo a tajemství, stejně jako   předměty a hlavně obrazy, které se ve filmu   objeví. Navíc atmosféru podtrhuje až nebesky   nádherná hudba génia Ennia Moricone. Příběh   dvou duší má sice trhliny a postupuje až   nápadně hladce (byť tam několik zaškobrtnutí   bylo), což nasadí divákovi nejednoho brouka do   hlavy... ale, budiž odpuštěno - a nejen kvůli   Matičce měst.
Georgie2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2014
Ze začátku, dokud oba hrdinové byli   "správně" psychicky v nepořádku,   atmosféra filmu fungovala výborně. Jenomže   "léčení" postupovalo na můj vkus   podezřele rychle, a hlavně díky tomu jsme   prohlédli pointu asi tak v polovině filmu.   Jediné plusy, které pak při sledování   příběhu zůstaly, bylo poznávání známých   míst v Praze (nejen orloj), a pocit   zadostiučinění, že to dopadlo přesně jak   jsme předpokládali. Navíc nejsem moc artový   typ diváka a s politováním musím přiznat, že   z té stařecko-anorektické romance se mi trochu   dělalo šoufl...
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.9.2013
Aukce,Praha,naivita a zbraně žen
V Nejvyšší nabídce nejde o žádnou pointu,o   žádné nečekané překvapení v příběhu,ale   o velmi dobrou studii jednoho starého   zamilovaného muže,který jak sám říká,choval   vždy velký obdiv k ženám,který byl ale   vyvážen strachem.Ve snímku se právě   dozvídáme,co my muži myslíme tím strachem k   ženám.Manipulace s city,předstíraná láska   okořeněná sexualitou je největší zbraň   žen,jak dostat z mužů to,co chtějí a na co   muži ve vztahu doplácejí.Prostředí příběhu   z aukcí uměleckých děl a restaurování jen   ovlivnilo pozitivně atraktivnost filmového   žánru.Hudba Morriconeho byla tentokrát   nepodbízivá,jen plnila hudební podkres.Do   tohoto filmu se nechal zlákat i Donald   Sutherland,ale pokuď nepatříte mezi fanoušky   filmu typu že uvidí megastar ve vedlejší roli   a hned píšou,že hrál špičkově,tak jeho role   je jen příjemným štěkem.
No a pro Českou   republiku je čest,že na konci snímku uvidíme   Staroměstské náměstí.Jenže tady je pro nás   problém,co hovoříme česky.Filmaři předělali   knajpu pro snímek na originální název Night   and day,ale už jaksi pozapomněli odstranit   papírovou cedulku v češtině s nápisem Pivnice   u Milosrdných.Sice je to pro tuhle pivnici dobrá   reklama,jenže zde nastává druhý problém.Pro   film byl předělán vnitřek pivnice,kde vše   vypadá jako uvnitř starých hodin.Všude jsou   mezi stoly ozubená soukolí.Vypadá to opravdu   fantasticky,takže jestli si nějaký nadšenec   udělá čas podívat se na tu designovou   parádu,tak v reálu protáhne obličej,protože   uvidí úplné hov...
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.8.2013
Ještě nepoblázněný Mr. Oldman měl pro mě   nesmírné kouzlo, vysloveně jsem se kochala, jak   štítivě trpí lidskou přítomnost, jakým   tónem odříkává zdvořilostní fráze, s   jakým drajvem vede licitaci, i jak si dokáže   vychutnat výsady svého bohatství... Pak jsem   se, stejně jako starý panic Virgil, nechala   dobrovolně klamat city - vyvolanými tajemnem,   upevňovanými sounáležitostí a pěstěnými   ješitností, bohužel, právě někde tady   započal střet mezi nudou a očekáváním, kdy   druhé jmenované opouštěly síly častěji, a   ačkoli ho od naprostého fiaska zachránil moment   překvapení, vítězný prapor nakonec vyvěsil   další ve hře - zklamání... Zklamání nad   pointou, která si podtrhla vratké berličky a ve   zpětném odhalení sama sebe obvinila z nečisté   manipulace. Hořké příchuti přesto dává   zapomenout výkon Geoffreyho Rushe, ale i Donalda   Sutherlanda, kterému to i přes mírně   mrtvičný výraz stále dobře hraje, plus za   Jima Sturgesse, že mě tentokrát jeho   přítomnost dráždila jen minimálně a další   za andělskou hudbu... mínus za podcenění   postřehu českého diváka - ve filmovém podniku   s názvem "Day and Night" neodstranili   cedulku s otvíračkou "Pivnice U   Milosrdných" :-).

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41960minih41960World Trade Center (2006) 
World Trade Center n
minih20810minih20810Terminator Salvation (2009) 
Terminator Salvation n
minih37108minih37108Návrat (2003) 
Vozvraščenije n
minih113363minih113363Gagarin: První ve vesmíru (2013) 
Gagarin. Pěrvyj v kosmose n
minih23032minih23032Vycházející slunce (1993) 
Rising Sun n
minih2625minih2625Aguire, bič Boží (1972) 
Aguirre, der Zorn Gottes n
minih71471minih71471Tyranosaurus (2010) 
Tyrannosaur n
minih75329minih75329Die Leibwächterin (2005) [TV film] 
Die Leibwächterin n
minih23791minih23791Zemřít mladý (1991) 
Dying Young n
minih7225minih7225E.T. - Mimozemšťan (1982) 
E.T. The Extra-Terrestrial n


Hodnocení:n12345678910
Nejvyšší nabídka (2013)Nejvyšší nabídka (2013)Nejvyšší nabídka (2013)Nejvyšší nabídka (2013)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10