Zari
ohodnotit

Nebeský louda

Nebeskij tichochod

Další název:
Dívčí letka, Небесный тихоход
Žánr:
Země:
Rok:
1945
Délka:
78 minut
„Ceněné válečné drama z roku 45“

Obsah filmu Nebeský louda

 
Pochodová písnička: "Patamu, patamu, što my piloty"... zazní několikrát z úst hlavních hrdinů filmu "Nebeský tichochod".K nám na plátna biografů,dorazil tenhle veselý snímek natočený počátkem roku 1945 o rok později tedy v roce 1946 pod názvem "Dívčí letka". U diváků slavil velký úspěch, nelze se tedy divit, že v úvodu zmiňovaná písnička, byla tehdá pískána a pobrukována na každém rohu.

Jednou z hlavních postav, je stíhací pilot, major Buločkin (Nikolaj Krjučkov), který zasažen německým letadlem, padá volným pádem, bez padáku z výšky 6000 metrů a přistane v jediné kaluži v dalekém okolí a takřka zázrakem zůstane naživu! A tak...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

lucymat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.5.2014
Přesně jak uvádí komentář pode mnou - ve   své době film plnil úkol pobavit, rozesmát a   odloudit mysl od černých myšlenek. To se mu   dařilo. Dnešní zmlsaný divák asi Nebeskij   tichochod nezkousne, ale v RF film silně rezonuje   doteď, а píseň Pilotů si pobrukují nejen   mnozí dospělí.
řepešínský
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.5.2009
nakolik je sovětský film nebeský louda   přepisem skutečných událostí nechme raději   válečným historikům a vojenským odborníkům   a hodnoťme jej z filmařského hlediska. musíme   hlavně vzít v potaz důležitý fakt, že   nebeský louda je točen na sklonku války, v   době, kdy hrdinný ruský lid potřebuje vlévat   do svých raněných duší novou naději. jako   propagandistické dílo, které má vzdát hold   všem padlým letcům je film nebeský louda také   realizován a proto snad nikoho nepřekvapí jeho   poněkud jednodušší rámec. pro současného   diváka zůstane nebeský louda asi jen   učebnicovým filmem svého žánru a proto jej   lze doporučit všem historikům i zájemcům o   vojenskou kinematografii.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Nebeský louda (1945)L. Glazova vo filme Dívčí letkaNebeský louda (1945)Nebeský louda (1945)
Reklama