Zari
ohodnotit

Na hraně temnoty

Edge of Darkness

Další název:
Na hrane temnoty; Auftrag Rache
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
18.2.2010

Komentáře k filmu Na hraně temnoty

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2011
oko za oko...
po Patriotovi životní dílo   Mela Gibsona. Jeho sugestivní   a dokonale sehraný smutek nad   ztrátou dcery, tak jako v   Patriotovi nad ztrátou svých   dětí, vypovídá o jeho   hereckému umu. Miluji jeho   touhu po pomstě v jeho   očích a sehraných činech.   Touhu, kterou snad ani   nehraje. Naprosto dokonalé   jeho obsazení, scény,   zápletka i pomalost filmu -   jak uvádí kousavý uživatel   Pitryx, to vše k tomuto filmu   podle mne patří. V   některých filmech prostě   ponurost, tichost, pomalost,   nuda a táhnoucí se gesta   prostě musí být. Udělá to   snímek přesto kvalitním,   musí se to však   vykompenzovat s dostatkem   ozbrojení, krve, pokusů o   sebevraždu či psychické   nevyrovnaností...
vlado101
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2011
celkom prijemny film na dlhe   zimne vecery,a musim povedat   ze Gibsom si zase zahral jemu   vernu ulohu pomstitela.Film   ako taky ma celkom dobru   zapletku hned od zaciatku a   vrcholi to opat vytzstvom   dobra nad zlom.osobne si   myslim ze takto to asi nejak   funguje v tej amerike.mohlo to   mat trosku viac akcie ako som   na ma Mela zvyknuty ale ujde   to.odprucam si tento film   pozriet
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2011
Úžasný film,kterému   téměř nic nechybí.Byl jsem   nadšen.Některé záběry   stály opravdu za to např.:   zabití mladé Cravenové nebo   přejetí autem té její   přítelkyně - to bylo   skvěle natočené.
Dost dobré herecké   obsazení.Velmi se mi líbil   Ray Winstone v menší,ale o   to důležitější a   náramně dobře zahrané roli   Jedburga.
Dopročuju   vidět.
Stan.K.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2010
Zdařilý výkon
Výkon M.Gibsna je opět bez   chyby.Ději se dá těžko   uvěřit-fikce,skutečná   událost?/ačkoliv?/Určitě i   ostatní herecké výkony   nejsou zanedbatelné.Film   nutí přemýšlet.
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2011
Nejde o nic světoborného,   všechno už tu bylo. Líbí   se mi ale závěr filmu, bez   zbytečných příkras a happy   endu, a také Ray Winstone a   jeho suché hlášky. Mela   Gibsona jsem nikdy neměl   nijak zvlášť v oblibě,   atejně jako ostatní   hollywoodské hvězdy, ale   tahle jeho role patří k těm   lepším.
JohnCoestler09
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2010
Vo filme ma najviac zaujala   postava stvárnená Rayom   Winstonom a jej krásnymi   hláškami a citátmi .   Najlepšia hláška je : V   Massechusets je vše   zakázaný , ktorú predtým   povie aj Thomas Craven .   Dalším plusom filmu je   krásna scéna na konci filmu   .
staedtler
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2010
dobrý film i námět
Nejsem filmový kritik, tak   přidám pouze můj   subjektivní komentář k   tomuto filmu z jeho   předpremiéry.
Předností filmu je   herecký výkon Mela Gibsona v   hlavní roli. Zajímavý   námět i kvalitní   zpracování.
Z filmu   mám ale rozporuplný   zážitek. Není ani   vynikající ani špatný.   Vkusně natočený s   nevkusnými scénami. Drama s   hororovými efekty. Dobrý i   špatný konec. Film o kterém   budete uvažovat až půjdete   z kina. Možná hledat, co   tím chtěl autor říci..   Něco o zásadách,   charakteru, o tom co je   správné? Možná.. Klidně   na něj běžte do kina. Nudit   se nebudete, budete napnutí,   trošku se i bát. Na   viděnou, 75%.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.8.2010
Film, který se vyvíjel velmi   dobře,ale jakmile do toho   byla zapojená vláda a   jaderné zbraňe přišlo mi   to ne blbé, ale nic extra. To   nemění nic na tom, že Mel   Gibson je stále výborný   herec, a díky jeho výkonu je   film mnohem lepší. Konec mě   celkem překvapil, tohle jsem   vážně nečekala
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2019
Slušný thriller, kde se po   dlouhé době Mel vrátil do   hlavní role nesmlouvavého   policisty. Temná cesta za   pomstou dcery, kterou nechá   zavraždit společnost na   výrobu zbraní. I když to   není nejlepší Gibsonův   výkon, já jsem rád, že se   mohl vrátit a že snad   ještě nějaký pořádný   thriller natočí jako herec i   režisér.
Lordbob
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.8.2010
No abych řekl pravdu čekal   jsem od toho víc,víc akce a   střílení.Děj byl docela   zajímavej tak do poloviny   než do toho přibila radiace   atd.Myslel jsem že půjde   čistě jemom o pomstu.No nic   příště třeba bude   lepší.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.12.2011
prumerny thriller , obcas   trochu nesmyslne, ale nektere   sceny fakt povedene, treba jak   ta holka vyleze z jednoho auta   a druhe ji sestreli
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.6.2014
Trochu pomalé tempo   kriminálky na obehrané téma   zabití dcery policajta který   se nevzdá na odplatu pomsty   za každou cenu.Film má   napětí ale chybí tam trochu   víc akce,ale na druhou stranu   výkon M.Gibsona byl   výtečný je to právem pan   herec.
ValaMalDoran
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2010
Že by to byl zas takový   zázrak - to rozhodně né.   Klasické téma politického   vlivu na normální život.   Vidět Mela bylo sice pěkné   - hrál to fakt dobře, ale   jinak film podle mě ničím   nevyniká. Je to jen můj   názor a spoustě lidí se to   bude líbit.
goranchorvat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.8.2010
Nový Payback se nekoná...
Mel nám zestárl ale nic   neztratil ze svého   kouzla.Sice už máte   neustále pocit aha toto už   tu bylo, ale největším   mínusem tohoto pokusu o kopii   Paybacku, je samotný   scénář který je buď   nudně ukecaný nebo desítky   minut dopředu   předvídatelný.Filmu jako by   chyběl takový pořádný   drive, kdy se to všechno   přesunuje z bodu A do B a   ničím nepřekvapuje. V   některých fázích je to   nuda k uzoufání, a tak   zůstalo jen charisma Mela a   pocit z hodně průměrného a   brzo zapomenutelného   thrileru.55%
Naki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Jedním slovem nuda.   Nezajímavý příběh, bylo   to jediné co nás mohlo   zachránit, poněvadž po   akční stránce nás film   rozhodně nepřesvědčí. Ani   nenáročný divák si zde   nepřijde na své, aby se   třeba v něčem přehánělo   nebo tak. Do napínavého   duchaplného thrilleru   chybělo hodně a do akční   řežby zrovna tak. Natočit   něco fifty fifty a bez   riskování je dnes bez   výsledku a výdělku. Mele   máš na lepší role.
Phreaker
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.12.2010
Film si určitě najde své   diváky, ale mě bohužel   nezaujal.

Nemůžu si pomoct, ale   ten film byl předvídatelný.   Tvůrci se neustále snažili   zamotat děj, aby to nebylo   tak přímočaré, jenže to   dělali naprosto nesmyslným   způsobem. Příklad zabití   dcery. I malému dítěti   prostě docvakne, že na to,   aby někdo z 3 metrů netrefil   brokovnicí svůj cíl, by   musel být sjetej jak motyka,   mít zavázané oči, stát   zády k cíli a ještě by u   toho musel tancovat   breakdance. Kdyby to aspoň   byla rychlá akce, prostě   otevřou se dveře prásk   výstřel hotovo, ale ne oni   si prostě vyjdou na verandu   stoupnou si vedle sebe a po 5   vteřinách co stojí vedle   sebe někdo mine brokovnicí?   Nesmysl.

Předvídatelnost děje   díky takovýmto pokusům   opravdu nebyla moc problém.   Zvláště, když samotní   tvůrci v tom extrémně   pomáhali. Úvodní záběr   filmu na jezero, kde vyplavou   nějaká těla a na pozadí je   nějaká fabrika. Zvracení,   tekoucí krev z nosu, vražda   ze které je evidentní, že   skutečně zemřel ten   správný cíl. Švenk po   diplomu z MIT. V tu chvíli   máte jasně daný děj.   Fabrika dělá něco   nekalého. Dcera pracuje ve   fabrice, přišla na to, co se   tam děje, chce to říct, a   proto musí být odstraněna.   V těchto filmech nikdy nic   nejde oznámit oficiální   cestou a tedy po pokusu   nějakou nekalou činnost   oznámit na nějakém úřadu,   vždy ten člověk narazí na   někoho spojeného s tou   korporací. V amerických   filmech je to většinou   senátor. Pak přichází na   řadu neoficiální cesta. Ano   eco teroristi či nějaká   podobná skupina. Ani to nikdy   nevyjde a proto přichází   neodkladná smrt tohoto   záškodníka a na scénu   nastupuje osamělý mstitel v   podobě otce, bratra, dcery,   přítele, kamaráda z války   či kohokoli jiného. Nakonec   dobro zvítězí nad zlem no a   už jsme u titulků. Prostě   po deseti minutách víte   vše, protože to tu už bylo   milionkrát.
Ano sice v   tomto hraje Mel Gibson, ale to   ten film opravdu nezachrání.
ihladik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.3.2010
3 body pro Mela
Mel Gibson je totiž asi to   jediné, co si hodnocení   zaslouží. Jinak totiž -   nevyužité téma, až moc   "tajemných v   pozadí" (představte si   Akta X, kde by hrál jen   Mulder a zbytek postav by byli   "kuřáci").   Průhledné zápletky, nudné   filozofování o ničem,   závěrečná scéna jak   vystřižená ze serálu   Odložené případy. Škoda,   ale prošedivělému a   evidentně staršímu Melovi   to v akční roli pořád   sekne.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Pomalé, statické, bez akce,   bez štávy. Navíc mne vždy   irituje, jak se snaží ve   filmech Američani sundávat   sami sebe a rozebírají   politiky. Takže ani   tématicky mne to nezaujalo.   Prostě koncentrovaná nuda,   kterou nezachránily ani   slušné herecké   výkony.+++++Detektivka bez   akce či napětí, tedy tři   čtvrtě sledované hodiny. Do   toho se zamíchá krapet   politiky, krapek FBI, CIA a   čert ví čeho jiného a pak   se jede dle osvědčené   linky. Zlí agenti, hodný   detektiv… Ach   jo.201209084500/????/10136

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih131131minih131131Revenant Zmrtvýchvstání (2015) 
The Revenant n
minih28169minih28169Olověná vesta (1987) 
Full Metal Jacket n
minih12595minih12595Mistr Kickboxu (1992) 
Sidekicks n
minih66235minih66235Ďábel (2010) 
The Devil n
minih24210minih24210Zvoník u Matky boží (1956) 
Notre-Dame de Paris n
minih58188minih58188Resident Evil: Afterlife (2010) 
Resident Evil: Afterlife n
minih144077minih144077American Honey (2016) 
American Honey n
minih2351minih235120 000 mil pod mořem (1997/1) 
20 000 Leagues Under The Sea n
minih17371minih17371Příběh z Bronxu (1993) 
A Bronx Tale n
minih70798minih70798Expendables: Postradatelní 2 (2012) 
The Expendables 2 n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nasreddin v Buchaře (Насреддин в Бухаре)

Nasreddin v Buchaře
Насреддин в Бухаре

Vítězslav Boček

Boček Vítězslav

Naposled navštívené:
Nasreddin v Buchaře (Насреддин в Бухаре)

Nasreddin v Buchaře
Насреддин в Бухаре

Vítězslav Boček

Boček Vítězslav