Zari
ohodnotit

Mordová rokle

Žánr:
Rok:
1951
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
23.5.1952
„Obraz boje české vesnice za okupace.“

Komentáře k filmu Mordová rokle

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.1.2016
I když nemám rád podobné   filmy, které zkreslují   historické skutečnosti,   tentokrát mě příběh   zaujal. Možná to bylo zimní   náladou a podmračeným   odpolednem, ale také tím,   že film to nepřeháněl s   komunistickou ideologií.   Jiří Vršťala si těch   kladných rolí v českých   filmech moc neužil. Nejvíce   mi utkvěl v paměti   špionážního filmu   Jindřicha Poláka   "Páté oddělení",   který se natáčel   převážně u nás ve městě   a na Děčínsku. Role mu   sedla perfektně, na film se   vždycky rád podívám znovu.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2023
Jiří Vršťala jako Karel   Prokeš dostane nabídku od   fašisty, aby začal vybírat   lidi, kteří budou v obci   žít a na ty, co půjdou   pryč. A bude udávat   nespolehlivé osoby, které   jdou na popravu. Jeho otec si   s ním poradí tak, co mu   patří...
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.5.2016
Že je to natočeno dle   divadelní hry nepůsobí na   svou dobu nijak zvláštně.   Podivně však vypadá   dějový mix nacistické   okupace s bolševickým   združstevňováním. Na rok   vzniku tohoto snímku se však   ale nakonec tomu snad už   nelze ani divit. Inu, v 50.   letech vzniklo mnoho   filmových podivností a tento   je jeden z nich.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
John Lindsey

Lindsey John

Naposled navštívené:
John Lindsey

Lindsey John