Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Miles Ahead

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.1.2023
I když tohle nebyl žádný   životopisný snímek, jako   film se mi to líbilo. Pojetí   tvůrců mi připadalo   originální a dost   nápadité, herecky to bylo   dobré a muzika...no   comment!!! Takže já jsem se   dobře pobavil a neváhal bych   film doporučit!
m6k
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.2.2017
Miles Fiction, (aneb historky z podjazzí)
Tak jasně, že Majlsovu   muziku mám rád, takže na   „životopisný film“ o   něm jsem byl zvědav. A   přiznám se, že mě   režisér, (a také   představitel hlavní role),   svým pojetím trochu   zaskočil. Než mi došlo, že   to prostě není další   biograficky popisný opus,   jakých byly natočeny již   tisíce, o kde kom. Jak mistr   byl sice génius, ale znáte   to…, chlastal, fetoval,   děvkařil, byl na prachy a   hanebně opustil svou ženu, a   tak podobně….
Don   Cheadle prostě natočil   tragikomickou akční   gangsterku, „na motivy“   života Milese Davise. Film by   mohl mít, pro milovníky   Quentina, podtitul: „Miles   Fiction“. Pokud je divák   schopen na tuto hru   přistoupit, tak se může   náramně pobavit.   Archetypální postava   neodbytného novináře Davea,   (Ewan McGregor), zde vlastně   supluje postavu „soukromého   očka“ z drsných   detektivek. Ovšem, krom této   „zábavné roviny“   honiček, rvaček a   přestřelek, má film i   místa, která skvěle   korespondují s Milesovou   hudbou a dokáží   přiblížit atmosféru v   tehdejších jazzových   klubech. Stejně jako i   Davisovu práci ve studiu.   Film pro mě tedy byl   nečekané překvápko, ale   velmi příjemné.
weitinger
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2020
Miles.....
Mi se taky film líbil. Jednak   svým pojetím ztřeštěné   komedie a lá Bažanti jdou do   boje... jednak zlehka   nastínil, kde se vzaly   kořeny Milesovy hudby, kde   čerpal inspiraci, kde   tvořil. Bylo to naznačeno   velmi citlivě, jen tak na   okraj, minimalisticky,   pozorný divák si všiml.   Forma, kterou tvůrci zvolili   byla neotřelá a svým   způsobem navázali na   Beatles, tam se taky ztratila   páska s nahrávkou, už si   nevzpomenu, v kterém dílku   to bylo. Že byl Davis   drsňák, to se dalo čekat, v   jeho hudbě to je, je tam i   lyrik, film to vystihl moc   pěkně.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama