Jeden svět
ohodnotit

Matrix Resurrections

Další název:
The Matrix Resurrections; The Matrix 4; Matrix 4; Project Ice Cream
Žánr:
Rok:
2021
Délka:
148 minut
Premiéra v ČR:
23.12.2021

Obsah filmu Matrix Resurrections

 
Již téměř dvacet let žije Neo (Keanu Reeves) zdánlivě poklidný život jako Thomas A. Anderson v San Franciscu. Navštěvuje terapeuta, který mu předepisuje modré pilulky. Potkává každý den Trinity (Carrie-Anne Moss), ale navzájem se nepoznávají. Jednoho dne narazí na Morphea, který mu nabídne červenou pilulku, aby znovu otevřel svou mysl Matrixu.

Vertical ent.

 
Související odkazy
 
Recenze: Matrix Resurrections

Třikrát a dost. Přesně to si měla říct Lana Wachowski, když se bez ségry Lilly (která se údajně „nechtěla v kariéře... číst dál

 
 
RECENZE: Znovuzrozený Matrix si dělá legraci sám ze sebe a svého kultu

Zelený kód znovu prší a policisté se zase bohorovně kasají, že jednu holku v pohodě zvládnou. Prostě Matrix. Je to déjà vu, nebo zlý sen, v němž chceme utíkat a křičet, ale nemůžeme? číst dál

Hodnocení: 80 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazykové verze:
anglická, česká
 
 
Zvuk:
Dolby Atmos
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Matrix Resurrections >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.2.2024
Veľkolepý návrat sa nekonal...
Po dlhých 18. rokoch prichádza legendárny   Matrix s pokračovaním.Naviazať na tretí   Revolution bol tvrdý oriešok, hlavne čo sa   týka scenára.A tu to zvládli autori ako tak so   cťou.Návrat starých hrdinov potešil   pamätníkov, nová krv mladých.Reeves a Moss   pôsobili unavene /autorský zámer?/,Harris,   Mateen a Groff sympaticky.Zvyšok zapadol do   priemeru.Sklamaný som bol z efektov a   súbojového chorea.Kedysi etalón, teraz   nanajvýš priemer.Zrejme nedostatok financií,   inak si to nedokážem vysvetliť.Najviac mi   chýbal ten správny feeling, ktorý pôvodná   trilógia mala.Skoro ako by to ani nebol   Matrix...Z úcty k legende je to za 7,   ale...
Film doporučujem.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.3.2023
Tak bohužel,i když jsem si sérii Matrix   oblíbil až po několikátém puštění   jedničky jsem tomu přišel na chuť ,tak 4 se   nepovedla ,pořád se příběh točil dokola   chvíli z minulosti ,chvíli z budoucnosti měl   jsem v tom zmatek,ubylo akce s pořádným   vizuálem a pak to nejhorší co jsem vůbec   nepochopil co to tam bylo za chlápka který   několikrát zastavil scény když se něco mělo   dít a chtěl to změnit a měl u toho zbytečný   kecy ,celkově zklamání.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.1.2023
Přiznám se, že nejsem fanda kultu   "MATRIX" a i když první film z roku   1999 není špatný a v lesčems revoluční a   dvě další pokračování minimálně po   technické stránce a akční nadčasové, tak pro   mně je to možná zbytečně komplikované a   divné. Ano vznikly 3 filmy, které na svou dobu   hodně znamenaly, hlavně ten první byl vysoce   oceňovaný, takže jak dopadlo setkání po   letech? Pro mně asi podobně, první Matrix   (1999) už si moc nepamatuji, další dva filmy   jsem neviděl celé a tento z roku 2021 je dle   mého, moc dlouhý, upovídaný, komplikovaný a   čekal jsem větší R - kovou řežbu a   přehlednější děj. Ano technická stránka a   audiovizuál je velmi solidní, ačkoliv na ČSFD   to lidé kritizují?! Mně to přišlo velmi   dobré, ale celkově mě film prostě tolik   nebavil a nevtáhnul. Nicméně fanoušci budou   asi jiného názoru.
MildaX
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.4.2022
Ne díky, to není třeba.
Ach jo, dobře nám tak, to máme za to, že jsme   si vysnili další pokračování filmu který byl   před 20ti lety naprosto super... vysnili, ale   nedomysleli pokračování příběhu.... takže   je z toho jen takové vzpomínkové retro pásmo.   Jen jeden z Wachovských měl rozum a nešel do   toho. Bavilo to tvůrce vůbec? Reeves se ani   neoholil, to mu sluší, jen ho v matrixu   nerozeznám od Johna Wicka nebo Johnnyho   Silverhanda ze Cyberpunku.
Skoro se nedala udržet   pozornost na lince příběhu a dokoukat to.  
Poptávka byla naplněna, zapomeňte.
red.mann
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.3.2022
Bratři a sestry Wachowski natočili v roce 1999   naprostou pecku. Jestliže druhý díl byl plný   očekávání a výsledný dojem z něho nebyl   úplně špatný, tak třetí díl to totálně   všechno zabil. Návrat téměř po dvaceti letech   byl pak už úplně zbytečný. Asi pokus opravit   hroznou třetí část. Do stejné řeky se však   již vrátit nelze.
AtemuLukas
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.1.2022
Vzkříšení do béčka
Matrix resurrections

Tak už jsem konečně   dokoukal tento ehm, jak jen to nazvat počin.   Předem se omlouvám, ale bez malých spoilerů se   tento film nedá popsat. Takže pokud jste ještě   neviděli, tak dál nečtěte.

Neo je zpět a   tentokrát dělá programátora her a pracuje jak   jinak než na Matrixu IV. (Velice originální).   Opět je vyhledán Morpheusem a opět mu jsou   nabízeny tabletky. (Měl jsem si dát taky jednu   před filmem…)

Když to vezmu bez spoilerů,   tak prvních 40min je vlastně kopie Matrixu I. s   trochu jinak natočený s pár detaily navíc,   které mimochodem moc nefungují. Ovšem hned po   vyčerpávajícím úvodu se však setkáme s   nemesis Nea a to s agentem Smithem.

A tady se   hned zastavíme a něco si k tomu řekneme.   Všechny postavy hned od začátku filmu mají   flashback, abyste je poznali, protože je hrají   jiní herci. Jsou chvíle, kdy to je fajn,   neříkám že ne, ale třeba u Smitha a   Morpheuse, to je na škodu.

Nový Smith v   podání Jonathana Groffa vyvolává smíšené   pocity. Na jednu stranu Vám nevadí, na tu druhou   ho srovnáváte s Hugo Weavingem. A hned si pak   řeknete “Proč?” Nejhůř je na tom však   Morpheus, který v podání Abdul Mateen II   působí spíše jako teplý bratr (díky jeho   převlekům), než jako legendární Laurence   Fishburne.

Hlavní postavy Nea a Trinity už   také nepůsobí tak fresh a jejich love story   vás už v tomto díle ani nenadchne, nedojme a   vlastně vás ani vůbec nezajímá. Ono vlastně   buďme kompletně transparentní celkově ten   příběh dosti pokulhává a to nejenom tato love   story.

SPOILER: naopak hodně pěkně je   vysvětlený nové využívání lidi pro matrix a   také znovuzrození Nea.

Co se však dále   povedlo je obsazení Neil Patrick Harrise do do   role Architekta! Musím říct, že NPH byl pro   tuto roli jako stvořený a dle mého názoru se   jedná o nejlepší herecký výkon v celém   filmu. Tím nechci říct, že by byl bývalý   Helmut Bakaitis byl špatný, to ne. Ale NPH to   obohacuje svoji elegancí a dodává tomu jistý   ujm, díky kterému ta postava nepůsobí tak   suše, jako v M. Reloaded.

Co se týká těch   akčních scén, tak Ty tu opravdu nefungují.   Není tu nic, co byste už neviděli v předchozí   trilogii. Nová moc Trinity a Nea je něco co   působí jako kombinace Thai Chi a Pottera.   Celkově když vše sečtu, tak film působí   spíše jako paroidie na původní trilogii. A   díky tomu jsem si říkal, “byl tento film   opravdu nutný?” Odpověď na to si budete muset   najít sami podle svého názoru. Já dávám   filmu cca 40%.
PROCESOR
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.12.2021
PROCESOR!
Měl být vůbec natočen čtvrtý díl po tak   dlouhé době a co vůbec od toho tvůrci čekali?   Matrix byl nedostižnou modlou nejen   zpracováním, ale i ústřední myšlenkou. Co   může pokračování více jak po dvaceti letech   upřímně nabídnout? Za mě nic. Působí to,   jako by to někdo natočil hned po třetím dílu   a nechal v šuplíku. Ted to někdo vytáhnul a   počítačově trochu nechal zestárnout hlavní   hrdiny. Není tam nic co by mělo příběh   posunout dál. Za mě je to úplně zbytečný   film. Bitky, honičky, efekty vše mě nudilo,   příběh také, žádné napětí. Nebavil jsem   se.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih114397minih114397Grandhotel Budapešť (2014) 
The Grand Budapest Hotel n
minih18035minih18035Rozbité zrcadlo (1980) 
The Mirror Crack'd n
minih36910minih36910Mr. & Mrs. Smith (2005) 
Mr. & Mrs. Smith n
minih6907minih6907Druhý tah pěšcem (1984) 
Druhý tah pěšcem n
minih149523minih149523Vyšehrad (2016) [TV minisérie] 
Vyšehrad n
minih27787minih27787Human Traffic (1999) 
Human Traffic n
minih113436minih113436Equalizer (2014) [2k digital] 
The Equalizer n
minih28667minih28667Nebuďte policajta (1988) 
Ne réveillez pas un flic qui dort n
minih113552minih113552Jmenuji se Sára (2007) [TV film] 
My Name Is Sarah n
minih58121minih58121Kybernátor (2008) [Video] 
Cyborg Soldier n


Hodnocení:n12345678910
Matrix Resurrections (2021)Matrix Resurrections (2021)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190270
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10