Zari
ohodnotit

Liberi armati pericolosi

Žánr:
Země:
Rok:
1976
Délka:
100 minut

Komentáře k filmu Liberi armati pericolosi

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2019
Svobodní, ozbrojení, nebezpeční
... tak je možno volně   převzít název italského   kriminálního filmu. Dá se   říci, netypické   kriminálky. Zastupuje   oblíbený žánr italského   filmu ze sedmdesátých let   tzv. poliziotteschi.   Vyšetřující komisař v   pozadí, přednost dostává   trojice sadistických mladých   lupičů, kteří kromě Luise   nemohou být ani zbla   divákovi sympatičtí.   Přestřelky nevypadají   nepravděpodobně, vše je v   reálné podobě oproti   dnešním akčním filmům,   kdy se to solí ostošest a   všichni jsou neprůstřelní.   Motivace tří hlavních   hrdinů je zavrženíhodná, z   nudy loupit a vraždit pro   pouhé prožitky... Ve filmu   se objevuje řada známých   herců, Tomas Milian jako   vyšetřující komisař,   oblíbená role, nebo Giorgi,   Venantini, skoro debutující   Diego Abatantuono.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.4.2023
„Takový normální   zabijáci“ v italském   subžánru poliziotteschi,   který dokonce svým motivem   připomene i slavný   westernový příběh o Butchi   Cassidym a Sundance Kidovi.   Možná i proto byl snímek v   Itálii v době uvedení   obrovským hitem. Jedná se   tedy o takzvaný útěkový   film o třech ozbrojených a   skutečně nebezpečných   kamarádech, ke kterým se   později přidá přítelkyně   jednoho z nich. Motivem jejich   řádění jsou samozřejmě   peníze a jejich synonymum je,   že koho potkají, stává se   potenciální obětí. Každý   má svůj ucelený charakter,   čímž je dějství o to   zajímavější. Šílenostem   je tedy učiněno za dost a o   to horší je, že   bezmyšlenkovitá střelba, a   ne zrovna malý počet   mrtvých, je pro ně jen zdroj   zábavy. Scéna ze   supermarketu by se asi dala   považovat za vrchol všeho.   Tempo má dobrou energii,   čímž vytváří svižnou   podívanou. Automobilové   honičky jsou neobvykle docela   dlouhé, avšak dobře   odvedené. Vražedná filmová   zábava končící tak, jak   asi měla. Takže drsná   italská kriminálka, která   filmové fanoušky tohoto   žánru nezklame.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražda v Orient expresu (1974)

14:20 - 16:25

40 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

ČT2 - Klenoty středověké Paříže

15:00 - 15:50

0 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:35 - 15:30

25 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

30 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Giancarlo Giannini

Giannini Giancarlo

Naposled navštívené:
Giancarlo Giannini

Giannini Giancarlo