Jeden svět
ohodnotit

Liberi armati pericolosi

Žánr:
Země:
Rok:
1976
Délka:
100 minut

Obsah filmu Liberi armati pericolosi

 
Tři mladíci z dobře situovaných milánských rodin - Luis, Gio a Mario (přezdívaný Il Biondo) bez ekonomických starostí tráví svůj volný čas krádežemi aut a loupežemi. Vůdcem tlupy je Mario, Gio se mu v násilí snaží vyrovnat a Luis se omezuje na krádeže aut, je spíše řidičem. Luisova dívka Lea má strach z narůstajícího násilí a ohlásí policii chystané přepadení čerpací stanice. Přesto se trojici lupičů podaří uniknout a na místě zůstanou čtyři mrtví. Na řadu přichází banka s další obětí a supermarket, ve kterém po úspěšné loupeži Mario a Gio zlikvidují spolupracující gang a svého dodavatele zbraní Lucia.

Policie je mladíkům v patách,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.4.2023
„Takový normální zabijáci“ v italském   subžánru poliziotteschi, který dokonce svým   motivem připomene i slavný westernový příběh   o Butchi Cassidym a Sundance Kidovi. Možná i   proto byl snímek v Itálii v době uvedení   obrovským hitem. Jedná se tedy o takzvaný   útěkový film o třech ozbrojených a skutečně   nebezpečných kamarádech, ke kterým se později   přidá přítelkyně jednoho z nich. Motivem   jejich řádění jsou samozřejmě peníze a   jejich synonymum je, že koho potkají, stává se   potenciální obětí. Každý má svůj ucelený   charakter, čímž je dějství o to   zajímavější. Šílenostem je tedy učiněno za   dost a o to horší je, že bezmyšlenkovitá   střelba, a ne zrovna malý počet mrtvých, je   pro ně jen zdroj zábavy. Scéna ze supermarketu   by se asi dala považovat za vrchol všeho. Tempo   má dobrou energii, čímž vytváří svižnou   podívanou. Automobilové honičky jsou neobvykle   docela dlouhé, avšak dobře odvedené.   Vražedná filmová zábava končící tak, jak   asi měla. Takže drsná italská kriminálka,   která filmové fanoušky tohoto žánru nezklame.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2019
Svobodní, ozbrojení, nebezpeční
... tak je možno volně převzít název   italského kriminálního filmu. Dá se říci,   netypické kriminálky. Zastupuje oblíbený   žánr italského filmu ze sedmdesátých let tzv.   poliziotteschi. Vyšetřující komisař v   pozadí, přednost dostává trojice sadistických   mladých lupičů, kteří kromě Luise nemohou   být ani zbla divákovi sympatičtí. Přestřelky   nevypadají nepravděpodobně, vše je v reálné   podobě oproti dnešním akčním filmům, kdy se   to solí ostošest a všichni jsou   neprůstřelní. Motivace tří hlavních hrdinů   je zavrženíhodná, z nudy loupit a vraždit pro   pouhé prožitky... Ve filmu se objevuje řada   známých herců, Tomas Milian jako   vyšetřující komisař, oblíbená role, nebo   Giorgi, Venantini, skoro debutující Diego   Abatantuono.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10